barszczo Napisano 29 Stycznia 2024 Napisano 29 Stycznia 2024 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: Temat ZAMKNIĘTY Ale furteczka jest uchylona, tak że czekamy na uzupełnienia. I dzięki za tą robotę, mega projekt i bardzo fajnie było na to spoglądać . Edytowane 29 Stycznia 2024 przez barszczo 1 Cytuj
abtb Napisano 17 Lutego 2024 Autor Napisano 17 Lutego 2024 W dniu 29.01.2024 o 21:27, barszczo napisał: Ale furteczka jest uchylona, tak że czekamy na uzupełnienia. Wykrakałeś 1 Cytuj
Endrju Napisano 17 Lutego 2024 Napisano 17 Lutego 2024 I tak Ci nikt nie wierzył. Poza tym po dobrym przedstawieniu są bisy. A tu co? Nie ma bisów? Cytuj
abtb Napisano 17 Lutego 2024 Autor Napisano 17 Lutego 2024 Cóż - słowo się rzekło Będzie trudno, ale postaram się ogarnąć temat przed świętem każdego mężczyzny czyli pierwszym czerwca. Skoro jeden osobnik ( @Grzes) już "poległ" w tym warsztacie i musiał kilka dudków zostawić w Katedrze drohiczyńskiej to chyba pora i drugiego osobnika ( @Xmen) wysłać na pieszą pielgrzymkę Tak więc założenia warsztatowe: CF-104 z Zweibrücken + osieł Jakieś figurki sprzęt lotniskowy postaram się ogarnąć z zestawu Hasegawy, osła się dokupi (drogie bydlę widać, że hodowane wg norm UE bo kosztuje prawie tyle co "śledź" Oczywiście zrobię to z wielkim przymrużeniem oka z kilku powodów - 104-ka będzie z numerem CAF 779 z Indianinem na sterze kierunku, bo taka mi się bardzo podobała. - ludziki i osioł pewnie będą pomalowane tak raczej słabo bo w tym kierunku to ja jestem uzdolniony jak przedszkolak W drugim podejściu, już takim bardziej realnym mam zamiar zrobić pierwszą włoska 104-kę. A właściwie egzemplarz, który został wybudowany w USA i po oblocie i demontażu został zapakowany w skrzynie i wysłany do zakładów Fiata, gdzie zmontowano go ponownie . I tak jakoś będę sobie to lepił, bez zbyt ambitnego prowadzenia relacji 6 Cytuj
Xmen Napisano 18 Lutego 2024 Napisano 18 Lutego 2024 No to pozostaje mi życzyć koledze powodzenia w budowie. Jakby co to podjadę część trasy samochodem bo urlopu nie mam tyle by pieszo tam zajść. Cytuj
rudy0007 Napisano 18 Lutego 2024 Napisano 18 Lutego 2024 Najciekawszy z tego wszystkiego chyba jednak będzie osioł 1 Cytuj
abtb Napisano 26 Kwietnia 2024 Autor Napisano 26 Kwietnia 2024 ZDRADA!! Miało być po cichu, ale jednak kolega @Kon_Bar pękł i uderzył znienacka "rękawicą konkurencji", skutkiem czego zaburzył święty spokój w warsztacie No nic - na takie zagrywki daję stanowczy odpór : i śmiałym krokiem podążam do lakierni - malowanie czas zacząć 3 1 Cytuj
barszczo Napisano 26 Kwietnia 2024 Napisano 26 Kwietnia 2024 41 minut temu, abtb napisał: Miało być po cichu, ale jednak kolega @Kon_Bar pękł i uderzył znienacka "rękawicą konkurencji", skutkiem czego zaburzył święty spokój w warsztacie No ładnie, trzech na jednego . Czekam na malowanki . 1 Cytuj
Kon_Bar Napisano 26 Kwietnia 2024 Napisano 26 Kwietnia 2024 Tak się konkurencji nie wykańcza... Ja po miesiącu zaczynam kończyć CZWARTEGO! Migusia a tu "wraży" obóz wytacza aż trzy sztuki... Litości! 2 Cytuj
mig Napisano 26 Kwietnia 2024 Napisano 26 Kwietnia 2024 Kon_Bar i tak masz przewagę 4:3. No chyba, że się wszystkie śledzie zliczy to już będzie gorzej. 1 Cytuj
abtb Napisano 26 Kwietnia 2024 Autor Napisano 26 Kwietnia 2024 Widzę Kamil, że grubo lecisz z tematem Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 27 Kwietnia 2024 Napisano 27 Kwietnia 2024 W dniu 26.04.2024 o 20:03, rudy0007 napisał: 🫣 Planujesz dorównać Tomkowi w kwestii wielkości kolekcji 104 ? Ja sobie nazbierałem trochę 104 ale w 48 (ze 20) ale chcę je wykonać w malowaniach okazjonalnych :). Bojowe mnie średnio interesują. 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 27 Kwietnia 2024 Napisano 27 Kwietnia 2024 W dniu 26.04.2024 o 08:15, abtb napisał: ZDRADA!! Miało być po cichu, ale jednak kolega @Kon_Bar pękł i uderzył znienacka "rękawicą konkurencji", skutkiem czego zaburzył święty spokój w warsztacie No nic - na takie zagrywki daję stanowczy odpór : i śmiałym krokiem podążam do lakierni - malowanie czas zacząć Tomek szykujesz kolejne 3 śledziki ? Zapowiada się intetesująco. Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 27 Kwietnia 2024 Napisano 27 Kwietnia 2024 W dniu 17.02.2024 o 22:44, abtb napisał: Cóż - słowo się rzekło Będzie trudno, ale postaram się ogarnąć temat przed świętem każdego mężczyzny czyli pierwszym czerwca. Skoro jeden osobnik ( @Grzes) już "poległ" w tym warsztacie i musiał kilka dudków zostawić w Katedrze drohiczyńskiej to chyba pora i drugiego osobnika ( @Xmen) wysłać na pieszą pielgrzymkę Tak więc założenia warsztatowe: CF-104 z Zweibrücken + osieł Jakieś figurki sprzęt lotniskowy postaram się ogarnąć z zestawu Hasegawy, osła się dokupi (drogie bydlę widać, że hodowane wg norm UE bo kosztuje prawie tyle co "śledź" Oczywiście zrobię to z wielkim przymrużeniem oka z kilku powodów - 104-ka będzie z numerem CAF 779 z Indianinem na sterze kierunku, bo taka mi się bardzo podobała. - ludziki i osioł pewnie będą pomalowane tak raczej słabo bo w tym kierunku to ja jestem uzdolniony jak przedszkolak W drugim podejściu, już takim bardziej realnym mam zamiar zrobić pierwszą włoska 104-kę. A właściwie egzemplarz, który został wybudowany w USA i po oblocie i demontażu został zapakowany w skrzynie i wysłany do zakładów Fiata, gdzie zmontowano go ponownie . I tak jakoś będę sobie to lepił, bez zbyt ambitnego prowadzenia relacji Nie przepadam za standardowymi kamuflażami bojowymi ale ten jest naprawdę interesujący. Całkiem ładnie się to prezentuje. 1 Cytuj
abtb Napisano 29 Kwietnia 2024 Autor Napisano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Żeby nie było, ze se robię podśmi:bip:ki z konkurencji a sam leżę fujarą do góry - wstępniaki: - uwielbiana przez kobiety koronkowa czerń: oraz dyskretny urok stali: Edytowane 7 Maja 2024 przez abtb 5 Cytuj
barszczo Napisano 30 Kwietnia 2024 Napisano 30 Kwietnia 2024 Stal, stalą, ale ten w środku najbardziej do mnie przemawia . Cytuj
abtb Napisano 30 Kwietnia 2024 Autor Napisano 30 Kwietnia 2024 (edytowane) Makaron i klonowy liść wymalowane. Pojawiają się też nieśmiało pierwsze akcenty kolorystyczne Edytowane 7 Maja 2024 przez abtb 4 Cytuj
abtb Napisano 5 Maja 2024 Autor Napisano 5 Maja 2024 (edytowane) BETON Edytowane 7 Maja 2024 przez abtb 3 Cytuj
abtb Napisano 6 Maja 2024 Autor Napisano 6 Maja 2024 (edytowane) 14 godzin temu, mig napisał: To gotowiec czy sam zrobiłeś? I gotowiec, i sam malowałem Płytę wyciął mi kolega ( @Soris) - odwzorowuje ona w skali 1/72 oryginalną płytę lotniska ze wszystkimi elementami (punkt uziemienia, odwodnienie), do tego wzornik do wymalowania linii. Czyli w sumie gotowiec w jednym egzemplarzu specjalnie do "Ławicy śledzi" A teraz pora na odrobinkę nowości w temacie: - makaron - klonowy liść - kebab Edytowane 7 Maja 2024 przez abtb 5 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi