Roland_Sebastian Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Zbliża się koniec roku, więc pora zamknąć niektóre projekty. Kto z was pamięta że budowałem ten model od IBG? Zlitowałem się nad Łosiem i dokleiłem kilka ostatnich elementów i zrobiłem zdjęcia. Tym razem, zgodnie z uwagami z ostatniej galerii, wrzucam nieco ciaśniejsze kadry. Na koniec zdjęcie rodzinne: Warsztat jest dostępny pod poniższym linkiem: Oraz na blogu: https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2022/12/pzl-37b-ibg-172-warsztat-podwojny-czesc.html Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Roland_Sebastian 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Super bardzo mi się podoba i sam przymierzam się do polskiego z full blachami w 48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Czysto, schludnie no i ślicznie przenitowany. Ciężko oderwać wzrok. Bardzo ładna praca i szczerze gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Bardzo ładny rumuński Łosiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 elan foarte drăguț, czyli po rumuńsku bardzo ładny łoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Wykon extraklasa! A się spytam: nad tylnym strzelcem daszka/ owiewki nie ma celowo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Przyłączam się do pochwał. Łosiowi bardzo ładnie w plamistym kolecie. Z ajabymów: zaczerniłbym wnętrze rur wydechowych. Jakaś dziwna szarość wyłazi też z lewej strony oszklenia bombardiera i w ogóle trochę widać niedopasowanie oszklenia: Ale tak poza tym - bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 11 godzin temu, myszaty napisał: A się spytam: nad tylnym strzelcem daszka/ owiewki nie ma celowo? Tak, Rumuni gubili albo demontowali te owiewki, co widać na zdjęciach maszyn. Poniżej fotka tego konkretnego samolotu. który starałem się odwzorować: 11 godzin temu, socjo1 napisał: Z ajabymów: zaczerniłbym wnętrze rur wydechowych. Jakaś dziwna szarość wyłazi też z lewej strony oszklenia bombardiera i w ogóle trochę widać niedopasowanie oszklenia: Rury wydechowe zaciemnię, jakoś wyleciało mi to z głowy ;). Co do oszklenia to prześladował mnie chyba pech podczas budowy, ze 3 razy nos odkleił się podczas dalszych prac w związku z czym został ślad w miejscu łączenia, który zauważyłeś. Postaram się coś z tym zrobić, aczkolwiek trochę boję się, że mogę jeszcze bardziej to uwidocznić. Ogólnie niby dwa te same zestawy kleiłem, a spasowanie miejscami było zupełnie inne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Super wykonanie. Nitowanie dodaje mu ostrości. Szacun za podjęcie wyzwania z tym nitowaniem. Sam robiłem i wiem ile to roboty. Osobiście bym go trochę zmatowił i jakieś okopcenia za rurami dodał, ale to już moje gusta i fanaberie W dolnym km-ie nie robiłeś celownika czy urwałeś? Gratulacje obydwu Łosi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 2 minuty temu, panDespota napisał: Nitowanie dodaje mu ostrości. Po tych dwóch Łosiach odechciało mi się nitowania na jakiś czas. Mimo wszystko ciągnie mnie do takiej waloryzacji i zbieram siły przed nitowaniem Karasia. 16 minut temu, panDespota napisał: Osobiście bym go trochę zmatowił i jakieś okopcenia za rurami dodał, ale to już moje gusta i fanaberie Okopcenia są, tylko na tyle delikatne, że zlewają się z kamuflażem. 17 minut temu, panDespota napisał: W dolnym km-ie nie robiłeś celownika czy urwałeś? Musiał zniknąć podczas sesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Fajny czyścioch, podoba mi się. Mimo, że nie jestem fanem tego samolotu od razu przypomina mi się stary Plastyk, którego kleiłem ponad trzydziestu pięciu lat temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Bardzo ładnie wygląda w tym kamuflażu. Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Gratuluję galerii na stronie IBG na facebooku! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 16 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Gratuluję galerii na stronie IBG na facebooku! Dziękuję. Arma Hobby, IBG, wygląda na to, że stałem się narzędziem w rękach wielkich tego świata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Bardzo ładny, gratuluje kolejnego modelu. Łoś w kamuflażu ma w sobie odrobine „egzotyki”, i cieszy oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Mnie się też bardzo podoba. Podziwiam nitowanie i siłę woli, aby dobrnąć do końca. Ten rumuński chyba bardziej mi przypadł do gustu - pewnie kwestia urozmaiconego malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Ciekawe malowanie i wykonanie, też pewnie kiedyś popełnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Łoś odczarowany. Świetny - Koledzy już napisali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi