Kapitan_Kurt Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 Wieża gotowa, brakuje paru spawów i zamknięć skrzynek do PKT. Udało mi się naprawić lawetę do NSWT, dorobiłem parę sprężynek, zespół spustowy i szynę dźwigni przeładowania. Tymniemniej zestawowa laweta zostanie zamieniona na coś lepszego, kiedyś... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 O panie, pozamiatane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 Kruca, szczęka na podłodze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 Świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Ukończony na 99%. Zostało dorobić parę spawów, przykleić przedni błotnik i złożyć gąsienice. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Piękne to wszystko wyszło. Koronkowa robota. Lufa Amber czy RBmodel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 5 minut temu, robertmodelarz napisał: Piękne to wszystko wyszło. Koronkowa robota. Lufa Amber czy RBmodel? Aber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Kozacka robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Biżuteria pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Że Ciebie szlag nie trafia przy lutowaniu tej drobnicy to zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Godzinę temu, halset napisał: Że Ciebie szlag nie trafia przy lutowaniu tej drobnicy to zazdroszczę Nie trafia, bo to wszystko na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 4.08.2023 o 16:04, Kapitan_Kurt napisał: Nie trafia, bo to wszystko na klej. El Comendante czy taki klej PVC przykleji elementy z druku 3D do żywicy. Kostek na Twardym jest jak chińczyków na bazarze. Klejem CA to raczej nie z uwagi na konieczność wykonana drobnych korekt. Podobnie jak przy układaniu glazury lub terakoty. Mam jeszcze taki: Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 1 minutę temu, robertmodelarz napisał: El Comendante czy taki klej PVC przykleji elementy z druku 3D do żywicy. Kostek na Twardym jest jak chińczyków na bazarze. Klejem CA to raczej nie z uwagi na konieczność wykonana drobnych korekt. Podobnie jak przy układaniu glazury lub terakoty. Panie, ja wszystko na CA kleiłem. Możesz zaopatrzyć się w CA wolniej schnący (slow dry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Kapitan_Kurt napisał: Panie, ja wszystko na CA kleiłem. Możesz zaopatrzyć się w CA wolniej schnący (slow dry). U mnie klejenie takiej drobnicy zwykle kończy się przyklejeniem elementu do pęsety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 5 minut temu, halset napisał: U mnie klejenie takiej drobnicy zwykle kończy się przyklejeniem elementu do pęsety U mnie raczej do paluchów lub do maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 6 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Tradycyjnie, ostatnie zdjęcia "surowego" peteka przed malowaniem. Model dostał brakujące spoiny spawalnicze, gąsienice, oraz uchwyty na burtach. Szpachla podeschnie i zaczynam malować. Model będzie przedstawiał wóz z CSWL. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Jakie to jest dobre to nie mam pytań! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Ilość i jakość samoróbki to miód dla oczu. Tylko w jednym maleńkim detalu mam jeszcze pomysł na poprawkę bo zapomniałem wspomnieć wczesniej - można wywiercić dziurkę w rączce lawety KMu tam gdzie jest gumowa nakładka. I to tyle co się mogę wtrącić bo przy całej reszcie tej wspaniałej roboty wymiękam i czekam na malunki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Ale bym chciał takiego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Piękna robota - szkoda paćkać farbą... Tak jak teraz na półkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Weltklasse 10/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2023 Parę szybkich fotek po pierwszej warstwie farb. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 13 Sierpnia 2023 Share Napisano 13 Sierpnia 2023 No Kapitanie została Ci jeszcze wersja malezyjska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Sierpnia 2023 Share Napisano 13 Sierpnia 2023 Piękna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi