Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Witajcie Po ciężkich zmaganiach chciałbym przedstawić swoje wypociny tj.smiglowiec zbudowany na bazie italeri w skali 1:72 z małym dodatkiem żywic. Model jest malowany kolorem AFSOC GREY firmy MR.PAINT. Śmigłowce Pavehawk były malowane trojako: tzw europejski kamuflaz w trzech kolorach , poniższy Afsoc a także tzw Gunship Gray co w późniejszych czasach unifikowano na jednokolorowe.stad czasami na zdjeciach można zauważyć rozbieżność kolorów typu jasne , ciemne i wszelakiego rodzaju ich Odcienie... Model przedstawia śmigłowiec o nr 89-26201 , 55th RQS który w 30 mają 2002 roku stoczył się z góry Mt.Hood podczas akcji ratowniczej. Dostał drugie życie, po odremontowaniu z przydomkiem "snow ball" czyli śnieżka/kula śniegu wrócił do służby w 66th RQS i wysłany do Afganistanu .Jego kod wywolawczy to "Pedro 66". 9 czerwca 2010 roku został zestrzelony , zginęło 5 osób a dwie osoby które podjęto z innego rozbitego śmigłowca zostały poważnie ranne. Tyle z jego historii , poniżej kilka fotek: Tu małe przypomnienie wnętrza , które zniknęło po złożeniu kadłuba: Edytowane 26 Maja przez Bikernytzu 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Mi się bardzo podoba. Kawał dobrej roboty... No i baza wyjściowa nie ułatwiła zadania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Fajowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Ładny model. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 bardzo ładny, dużo własnego wkładu - gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Bardzo fajny, widać sporo twojej pracy Kokpit i przestrzeń ładunkowa / transportowa robią wrażenie. Ale coś ci się chyba koła rozjechały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) 24 minuty temu, burzatg napisał: Bardzo fajny, widać sporo twojej pracy Kokpit i przestrzeń ładunkowa / transportowa robią wrażenie. Ale coś ci się chyba koła rozjechały. Zauważyłem, że to standard gdy robię zdjęcia i go przstawiam.sa na bardzo cienkim druciku i lubią złapać driffta przy częstym manipulowaniu modelem.poprzedni mh60L ...była ta sama sytuacja niestety... Cieszy mnie , że jest po Polskiemu Edytowane 6 Lutego 2023 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Bardzo fajny, kawał dobrej roboty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Preferuję SAR nad CSAR, ale w Twoim wykonaniu nawet mi to „C” nie przeszkadza Bardzo fajny model i DUŻO pracy własnej. Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Śledziłem postępy i jestem pod mega wrażeniem, toś Pan pojechał konkretnie z tematem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Właśnie zbieram szczękę z podłogi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Piękny, szczególna pochwała za dbałość o detale wnętrza. HH-60 jeszcze przede mną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi