abtb Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 1 godzinę temu, Grzes napisał: można samemu coś postrugać... Ten gustowny zbiornik połozony w poziomie to chyba z Ził-a 157 5 minut temu, Grzes napisał: zrobiłem zabudowę na ZiŁa-131 do transportu azotu Zdolna bestia - czyżbyś terminował u Adama Słodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 (edytowane) 16 minut temu, abtb napisał: Ten gustowny zbiornik połozony w poziomie to chyba z Ził-a 157 Wiesz jak robiłem to wodzidło? Podobnie jak się robi obwarzanka - bierze się dziurkę i obkleja ciastem. Ja wziąłem patyczek i obkleiłem duperelkami CBPR (Co Było Pod Ręką). Pojęcia nie mam skąd to pochodzi. 16 minut temu, abtb napisał: czyżbyś terminował u Adama Słodowego? No wiadomo! Jestem ze starej rzemieślniczej szkoły Edytowane 13 Marca 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 2 godziny temu, kopernik napisał: Dziś już można kupić takie i inne wodzidła ( ok 30 zł ) druk 3d. Podasz jakieś szczegóły, u kogo, skala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Marca 2023 Autor Share Napisano 14 Marca 2023 18 godzin temu, panmopsik napisał: Podasz jakieś szczegóły, u kogo, skala ? http://shop.ciromodels.com/10-1-72-doplky-k-letadlm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Ciekawe podnośniki hydrauliczne mają. Czy ktoś wie czy u na są wykorzystywane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 W dniu 14.03.2023 o 18:25, seven up napisał: Ciekawe podnośniki hydrauliczne mają. Czy ktoś wie czy u na są wykorzystywane? Do podnoszenia samolotów typu MiG i Su jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Marca 2023 Autor Share Napisano 16 Marca 2023 Trochę sprzętu lotniskowego i Skorpion podobno w Mińsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) jedna z wielu stron o ważnych dodatkach: plugs, covers, sun shades,,, https://aircraftcovers.com/ np. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca 2023 Share Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, kopernik napisał: Trochę sprzętu lotniskowego i Skorpion podobno w Mińsku Mińsk jak nic. Byłem w tej hali jak jeszcze była zastawiona MiGami. I Skorpiona też widziałem... Edytowane 17 Marca 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Marca 2023 Autor Share Napisano 23 Marca 2023 Może ktoś rozpozna ten pojazd lotniskowy ? Zdjęcie z 1975r zrobione na lotnisku w Lesznie podczas Szybowcowych Mistrzostw Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 18 godzin temu, kopernik napisał: Może ktoś rozpozna ten pojazd lotniskowy ? To autobus Mavag TS5, poprzednik Ikarusa. Po Krakowie takie jeździły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 miniReplika 9 - podesty, drabinki, wózki, dźwigi, wodzidła miniReplika 30 - MiG-21 na podnośnikach miniReplika 31 - Mig-23 na podnośnikach miniReplika 32 - Su-20, -22 na podnośnikach PART S72-117 - MiG-29 - zagłuszki, drabinka, podesty PART S72-118 - Su-22 - podesty PART S72-119 - Su-22 - zagłuszki, osiatkowany wózek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) A tutaj paliwo i holownik w jednym (foto + film karurasports.com, oraz mojehobby.pl) i któryś z rodziny MAZ ale nie potrafię wskazać konkretnego więc pokazuję podobne z wyglądu modele TZA-7 / MAZ 5334 w różnych skalach https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235116264-148-135-russian-fuel-truck-maz-tza-75-5334-3d-printed-kits-by-kepmodels-released/https://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/8/5/50510_rd.png Edytowane 5 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) lotnictwo cywilne: sprzęt lotniskowy dostępny w różnych skalach zaznaczony na żółto (fot.Wikipedia) Edytowane 5 Maja 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Ciekawe zdjęcie. A czy ktoś zwrócił uwagę na samochód stojący w tle, widoczny między szybowcami? Wygląda to na jakiegoś Bentleya z lat 20-tych. Edytowane 5 Maja 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Maja 2023 Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2023 2 godziny temu, Endrju napisał: Ciekawe zdjęcie. A czy ktoś zwrócił uwagę na samochód stojący w tle, widoczny między szybowcami? Wygląda to na jakiegoś Bentleya z lat 20-tych. To chyba "Bentley Vanden Plas", taki jak ma Brian Johnson z ACDC. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 Ja się zastanawiałem czy to nie Bentley Spęd Six że względu na ten charakterystyczny kolor. Ale pewności nie mam. Oba auta były jak dla mnie podobne do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) pozwolę sobie na żartobliwy OT, tutaj można sobie zmaksymalizować po powiększeniu i otwarciu grafiki w nowej karcie także pozostałych zdjęć, np. prawdopodobnie osoby obsługi płyty postojowej w pozycji "at rest" , akcesoria tematyczne dostępne w różnych skalach https://www.wikiwand.com/fr/Alexander_Schleicher_ASH_26 Edytowane 5 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 przesuwnica dla śmigłowca, szczegóły https://www.hak.com.pl/hak/produkty/przesuwnice/przesuwnice-do-smiglowcow/przesuwnica-do-transportu-smiglowcow.html identyczny link zamieściłem w Modelworkowej Śmigłowcowej Galerii pokazanej przez forumowicza Ungreez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) W piątek byłem w MSP w Dęblinie, pierwszy raz po pięciu latach, zaprosił mnie i zafundował mój syn Łukasz, dzięki Ci Synku. Trochę (sporo) się pozmieniało. A m.in. w namioto-hangarze typu "piłka golfowa" taki sprzęt lotniskowy Pod Jakiem-40 jakieś wodzidło (nie opisane) A w hangarze przy śmigłowcach Mi-2, SM-1 i _2 taki wózek, niestety również bez opisu, chyba że źle szukałem. Może ktoś z Kolegów namierzy co to za "ustrojstwo"? A, i przy Su-22M4 takie podesty obsługowe, drabinki. Edytowane 7 Maja 2023 przez jmx62 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) @jmx62, tak na szybko znalazłem to wrzucam by nie zniknęło bo to w necie normalne, https://www.ceneo.pl/96167604 , oraz do poczytania na spokojnie i ogarnięcia tematu ponieważ jest tego więcej na stronie https://www.polot.net/pl/agregaty_rozruchowe_i_inne_pojazdy_techniczne_na_lotniskach_wojskowych_w_70_lata_xx_wieku a w Dęblinie ta wystawa, to dostępna dla człowieka z ulicy ? Edytowane 7 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 12 minut temu, panmopsik napisał: a w Dęblinie ta wystawa, to dostępna dla człowieka z ulicy ? Jak "człowiek z ulicy" zapłaci 15PLNów za bilet to dostępna dla każdego. Są też ulgowe, rodzinne i ... Wystarczy wejść na stronę Muzeum Sił Powietrznych Dęblin i wszystko jasne. Polecam wirtualne zwiedzanie niektórych eksponatów, fajmie zrobione. Ale nie ma jak w realu. Po Krakowie to najlepsze muzeum lotnicze w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 2 godziny temu, jmx62 napisał: A w hangarze przy śmigłowcach Mi-2, SM-1 i _2 To tam mają Sm-2? Może jakąś fotkę zrobiłeś? 16 minut temu, panmopsik napisał: a w Dęblinie ta wystawa, to dostępna dla człowieka z ulicy ? No nieeee, nie myślisz chyba, że @jmx62 to ot taki zwykły człowiek z ulicy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 4 minuty temu, Grzes napisał: To tam mają Sm-2? Może jakąś fotkę zrobiłeś? No nieeee, nie myślisz chyba, że @jmx62 to ot taki zwykły człowiek z ulicy... Są aż dwa. Jeden w hangarze(nowość, przynajmniej dla mnie) w cywilnym malowaniu i jeden ten co zawsze był w Deblinie (w tragicznym stanie przynajmniej przedniej części kabiny). Ale fotki to wrzucę już jutro bo mam przerzucone na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 4 minuty temu, jmx62 napisał: Są aż dwa. ooo! ciekawe. 5 minut temu, jmx62 napisał: jeden ten co zawsze był w Deblinie aaa, już pamiętam. Ten obity blachą zamiast okien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi