Komor Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ale jak może być zatkany jak jest nowy? Malowałem nim tylko 2 razy oczywiście po malowaniu był dokładnie oczyszczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 A czy po 2 razach nie może być zatkany?wystarczy ,że została drobinka farby i zatkało dyszę .Jaki masz ten aerek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Aero to EW440A. To jak mam ją podczyścić? Moczyłem ją po malowaniu w acetonie, a potem składałem aero i przedmuchiwałem benzyną ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 po moczeniu trzeba było delikatnie w srodku wyczyścić ,tak samo wszystkie zakamarki w aero .spróbuj zatkać palcem osłonę dyszy i nacisnąć i cofnąć spust zobacz czy powietrze do zbiornika leci /bąbelkuje/ i na samym rozcieńczalniku czy leci przez dyszę/tak jak bys malował/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Tak był czyszczony dokładnie pędzelkiem. Ok zaraz spróbuję i napiszę. EDIT: Tak bulgocze i rozcieńczalnik leci pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 No to farba była tylko pozornie dobrze rozcieńczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Jutro albo dziś jak zdążę jeszcze raz spróbuję pomalować coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Uszczelnienia - Może się komuś przydać. Rozleciała mi się uszczelka w aero na śrubie regulacyjnej (adler 7790). Zacząłem szukać po hurtowniach. Znalazłem w Krakowie. Zamówiłem 5 szt. Dostałem maila potwierdzającego, po niemiecku. 5 szt oringów + zapakowanie + wysyłka = 160 euro. Zadzwoniłem wczoraj do MAR w Łodzi. Dzisiaj przyszedł cały komplet uszczelek (11 o-ringów) do mojego aero - 25 zł (z wysyłą 35 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Mama pytanie chciałbym kupić areo ale mieszkam w blokach i pan ze sklepy powiedział że jak będę malował w domu nawet przy otwartym oknie to zabrudzę całe firanki,okna i ściany jest jakieś wyjście czy moje mieszkanie wyklucza używanie areo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Jaki aerograf jest najlepszy do malowania modeli 1:24 i 1:35 cywilów i wojskowych. Żeby nie był za drogi (tak do 70 zł, zastanawiam się nad K130). PS. mam aerograf TG180 ale nie jestem z niego zadowolony :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Kup sobie jakąś Piwatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Kup sobie jakąś Piwatę. Te podane przez Majutka to są właśnie piwaty Jaki aerograf jest najlepszy do malowania modeli 1:24 i 1:35 cywilów i wojskowych. Żeby nie był za drogi (tak do 70 zł, zastanawiam się nad K130). PS. mam aerograf TG180 ale nie jestem z niego zadowolony :/ polecam tego K 130 na allegro są po nie całe 50 zł Mama pytanie chciałbym kupić areo ale mieszkam w blokach i pan ze sklepy powiedział że jak będę malował w domu nawet przy otwartym oknie to zabrudzę całe firanki,okna i ściany jest jakieś wyjście czy moje mieszkanie wyklucza używanie areo ? A możesz powiedziec co to za sklep ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 A ten K130 jest lepszy od TG180 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 W Łodzi niedaleko Piotrkowskiej sklep nazywa się DA-TA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 A ten K130 jest lepszy od TG180 ?? Nie wiem czy jest lepszy ale przed zakupem H&S Ultra użwywałem przez ponad 5 lat i nadal używam ,to jest naprawde dobry aero za niewielkie pieniądze tylko dokręcaj z wyczuciem kluczem dyszę W Łodzi niedaleko Piotrkowskiej sklep nazywa się DA-TA No to ciekawe czy to Pana sprzedawcy osobiste doświadczenia ja maluje w kuchni /mieszkanie 42m w bloku/ przykrywam stół otwieram okno i maluje ,pryskam gunzami i pactrami rozcienczanymi śmierdzichem thinerem i fakt śmierdzi ale powiedzmy przez godzinę od malowania nikt z domowników nie narzeka ,o zapyleniu mebli czy firanek nie ma mowy ,to nie jest pistolet lakierniczy że maluje kitą szerokości 0.5 metra ,w takich warunkach maluje kilka ładnych lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Mama pytanie chciałbym kupić areo ale mieszkam w blokach i pan ze sklepy powiedział że jak będę malował w domu nawet przy otwartym oknie to zabrudzę całe firanki,okna i ściany jest jakieś wyjście czy moje mieszkanie wyklucza używanie areo ? Nie możliwe. Chyba, że będziesz nim machał na wszystkie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Ufff dzięki za odpowiedź fajnie że jednak można : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Proszę o pomoc przy kupnie kompresora, aerograf już zamówiłem i kierując się opiniami na forum padło na k130 Kompresor chce kupić na allegro i znalazłem takie oto, proszę o opinię: http://allegro.pl/kompresor-do-aerografu-4b-magma-aerograf-pistolet-i2396416642.html http://allegro.pl/kompresor-do-aerografu-aerograf-i2454125033.html http://allegro.pl/kompresor-do-aerografu-as-186-aerograf-butla-3l-i2448702434.html Ogólnie może być jakiś inny w cenie ok. 300 zł I jeszcze mam pytanie czy w zestawie z kompresorem jest też wężyk do którego podłączę aerograf czy należy go dokupić osobno i jeśli tak to jaki? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Radek ten ostatni ze zbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 A wiesz może co z tym wężem? Dają takie coś w komplecie, bo jeśli nie to kupie odrazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Wężyk musisz dokupic /złącze na 1/8 cala/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucker96 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Siema Czy ja będę miał zestaw wyciorów do czyszczenia aerografu to czy igła do czyszczenia dyszy też jest potrzebna czy mogę to czyścic tymi wyciorami. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Witajcie! Mam aero jednofunkcyjny, był dołączony do kompresora , przydałby mi sie do podkładu czy lakieru, a tu klops - nie ciągnie farby ze zbiorniczka. Uszczelniłem co się dało i nic. Jak zatkam palcem dyszę, to czasem cofają się bąbelki. Wiecie może gdzie poszukać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 A co sądzicie o takim wytworze http://www.mar.sklep.pl/vmchk/kompresorki-i-akcesoria/0245.0-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-kompresor-ma-3000.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 A co sądzicie o takim wytworzehttp://www.mar.sklep.pl/vmchk/kompresorki-i-akcesoria/0245.0-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-kompresor-ma-3000.html Daj sobie Artur spokój z tym adlerem ma zasadniczą wade jest bez butli no i cena .. ten jest bardzo dobry i cena wyśmienita ,sam mam taki i bardzo sobie chwale http://allegro.pl/kompresor-do-aerografu-as-186-aerograf-butla-3l-i2448702434.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi