Leszek.Sz. Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Do malowania rowerów w skali 1:1 w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 A trucki?? to najlepsza dysza do trucków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Do trucków też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Do trucków też. Ale chyba tez do skali 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam wszystkich mam pytanie do aeografu dawno kupiłem sobie aeograf nie w tym rzecz ale że dziś chciałem pomalować czołg i niechciał mi działać w zbiorniku bulgotało próbowałemdokręcic dysze ale ona się kręci w koło iglicy i iglica była na koncu ułamana więc wyszlifowałem i dalej nic oto footki aeografu: [/img] http://i479.photobucket.com/albums/rr152/Krzycholr380/IMG_0068.jpg[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekB Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ja mam troszkę inne pytanie. Czy taka sprężarka wystarczy do "zasilenia" aerografu? Mam przetwornicę 230/12. http://allegro.pl/item528225775_mini_kompresor_sprezarka_pompka_samochodowa_nowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Jacek jakiś on nie pewny... Według przelicznika daje 16 barów (?) kompresory profesjonalne olejowe za ponad 1000 zł dają około 8-10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekB Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Heh, ciekawe. Ile mniej więcej potrzebuje aero? W innej, podobnej aukcji jest napisane "pompowanie do 250 PSI". Wnioskuję, że to ciśnienie maksymalne, pewnie chwilowe, dobrze kumam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 JacekB Ja mam taka od roku i jakoś to aero maluje choć max 15 min bo potem się przegrzewa i staje na chwilę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekB Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Dzięki! Czyli jak dla mnie-początkującego powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam, Jakie akcesoria trzeba dokupić do aerografu zasilanego z butli? Ps. Oraz co polecacie za ok. 130 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ja mam troszkę inne pytanie. Czy taka sprężarka wystarczy do "zasilenia" aerografu? Mam przetwornicę 230/12. kupiłem takowy... za 12 zł w markecie... ale nawet nie podłączałem do aero, bo to potwornie pluje powietrzem. Dobre do napełniania opon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 aqws99 12 zł ??? to sie nie dziw że nie działa a to że go nie podpiołeś to za dobrze nie zrobiłeś spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 spróbuj. ,,już za późno"... bo wdrodze do mnie mar-2000 ... i na nim będę wykonywał pierwsze próby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Witam, Jakie akcesoria trzeba dokupić do aerografu zasilanego z butli? Ps. Oraz co polecacie za ok. 130 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jakie akcesoria trzeba dokupić do aerografu zasilanego z butli? Kompresor. O jakiego rodzaju akcesoria Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jakie akcesoria trzeba dokupić do aerografu zasilanego z butli? Kompresor. O jakiego rodzaju akcesoria Ci chodzi? Może chodzi o reduktor? Przyda się, bo żaden aero nie wytrzyma 200 atmosfer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jakie akcesoria trzeba dokupić do aerografu zasilanego z butli? Kompresor. O jakiego rodzaju akcesoria Ci chodzi? Do konserwacji i użytkowania. Z tą butlą to chodziło mi o coś takiego: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=116504&kateg=115233 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Musisz mieć reduktor nakręcany na butlę z gazem , do którego przykręca się przewód zasilający aero. No i wiaderko z ciepłą wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał1410 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 witam . co sądzicie o aerografie Profesional Air brush Kit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Witam niechciałem zakładać bezesownego tematu aeograf i tak dalej poradzicie mi wybrać aeograf znalazłem ich kilka i proszę o ich ocene Nr 1.Mar 2 Aerograf - Profi AB-1004 z dysza 0.3 Nr.2Mar 12 Aerograf EW-6000R - 0,3mm A i czym się rózni aeograf jednofunkcyjny a 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Oba aerografy są dwufunkcyjne. Ten pierwszy (taki mam) maluje dobrze , ale nie ma tylnej regulacji dyszy. Ciężko to wyczuć jak malujesz delikatne przejścia miedzy kolorami na gotowo. Jest także taki sam ale ma tylną regulację nazwa chyba EW-770 czy jakoś tak. Ten drugi ma właśnie regulację skoku igły, ale zasilanie z dolnego zbiorniczka, odradzam lepszy jest z górnym (grawitacyjny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Co myślicie o aero Iwata HP-B Plus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Uznana marka, jak jest w "zasięgu" to brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Uznana marka, jak jest w "zasięgu" to brać. Właśnie licytuję na Ebay ,jestem wstanie trochę dać ,może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi