tornado Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Co możecie powiedzieć na teat tego modelu, jakości wyprsek itp. Czy macie jakieś fotki przedstawiające transportowanie samolotów drogą lądową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 Dzięki OldMan teraz oriętuję się jak taki transport wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Witaj Tornado Pod tym linkiem masz pdf’a z instrukcja tego modelu http://airfix.com/cs/Resources/instructions/20001I.pdf Nic więcej na ten temat nie mam. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 OO widze że jakiś :truck" będzie miał super ładunek Szkoda że nie jakiegoś warbirda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 26 Lipca 2006 Share Napisano 26 Lipca 2006 No to już to widzę ... Tornado ... szalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2006 Autor Share Napisano 27 Lipca 2006 PKD4GA wielkie dzięki za link z instrukcją Narazie ciągle zastanawiam się nad kupnem tego modelu (cena 150 zł + koszt wysyłki). Przejżałem instrukcję i zauważyłem że płat skrzydła stanowi jedną całość, wiec musiałbym go pociąć albo wogóle nie dawać. Nie wiem jak to jest w rzeczywistości. Zastanawim się też czy nie lepiej kupić i zrobić transport jakiegoś zabytku typu P-51 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 Siema!!! Pomysl jest godny pochwały, teraz trzeba tylko zoorganizowac model w 1;24/1:25. Jesli byłby to harrier to mozliwe ze nawet nietrzeba bedzie rozmontowywac skrzydel, tylko zrobic odpowiednie oznaczenie i jakiegos BF3 przed ciężarówke. Z tego co wiem to harriery sa na wyposazeniu Anglii i Indii ( z Anglii juz wycofywane, wiec dioramka odwozenia samolotu do muzeum miała by sens ) Pozdr. P.S. Na jaka naczepe chciałbyś dać samolot?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2006 Autor Share Napisano 27 Lipca 2006 Narazie mam tylko pomysł na wykonanie takiego zestawu, co do naczepy to najprawdopodobniej wykonam ją sam od podstaw. Nawet nie wiem jeszcze czy to będzie zestaw Ami czy Euro Ps. Samolot już zamówilem, tak czy owak jeżeli rozmyslę się i nie zrobię zestawu, to skleję sam samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 NobelEXC Hiszpania (Marynarka W.) AV-8B+, AV8-B i TAV-8S, Włochy (Marynarka W.) AV-8B i TAV-8 Indie (Marynarka W.) FRS51 i T60 USA (UMSC) AV-8B i TAV-8B i oczywiscie W.Brytania - RAF i FAA - ale to juz koncowka tornado Szukajac czegos na temat Harriera 1/24 w szczegolnosci i Harrierow 1/1 w ogolnosci - znalazlem w Detail & Scale nr 28 (o Harrierach UMSC). Krótki opis modelu - doslownie pare zdan. Pisza tam ze model jest juz dosc stary (malo odkrywcze), sklada sie z 286 czesci . Owiewa kabiny pilota - raczej srednio pasuje do kadluba, szpachlowania wymagaja skrzydla, podobnie wzierniki/otowry dostepowe silnika (chyba tak sie tlumaczy engine access door ?) gdy chce sie je wykonac jako zamkniete tez trzeba szpachlowac. Mimo wszystko czekam na jakis samolot na truck'u. Jezeli P-51 to moze w jakims wspolczesnym wyscigowym malowaniu ? http://www.thehomepylon.net/His_Air_Rac_In_Review/page9.htm Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 (edytowane) A może by taki zestaw euro i to w dodatku nasz polski. Pozdr Marcus. ps poprawione M. Edytowane 27 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2006 Autor Share Napisano 27 Lipca 2006 A może by taki zestaw euro i to w dodatku nasz polski. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b145143b91a10c02.html Pozdr Marcus. ps może ktoś mi powie jak wstawiać fotki lub miniaturki ??? M. Po załadowaniuzjęia w Fotosiku pokazują sie Kody na forum dyskusyjne: Miniaturka na forum: Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze): Pełen rozmiar na forum: kopiujesz ten który Cię interesuje i wstawiasz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 Kurde szkoda że nie Mustanga byłoby mega pięknie i ślicznie a jeszcze bradziej ślicznie, pięknie itp byłoby gdybyś na "pake' wrzucił P47 ( ale nei ma go w 1:24 ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Wkońcu się doczekałem, paczka z modelem już dotarła W pudle znalazłem wypraski z 348 elementami, ogromny arkusz z 4 wersjami kalkomani, instrukcję do 6 rodzajów malowań oraz włąściwą instrukcję montażu. Model w skali od 1 do 4 jest wykonany w 4-tym stopniu trudności, czyli w najwyższym. Wszystkie nity są ładnie odwzorowane a linie podziału są wklęsłe. Nie obeszło sie bez nadlewek, ale są one niewelkie i można łatwo je usunąć. Model po slejeniu będzie miał 604 mm długości i 320 rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 No, to zrob sobie teraz herbatke Saga i do roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2006 No, to zrob sobie teraz herbatke Saga i do roboty . Hehe, narazie czeka go leżakowanie aż wymyśle jakąś naczepę pod niego. A to fotka dla zobrazowania sobie jego wielkości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Nity ma wklęsłe czy wypukłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Łby nitów są ale w zagłębieniach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Coś nowego. Stara wersja Gr 1 była cała wypukła zdaje się. Znaczy się model Airfixa w 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Tornado, chyba coś dla Ciebie. Co prawda nie do końca taki to Harrier i nie na trucku, ale to już blisko. http://cgi.ebay.co.uk/Decommissioned-Navy-Sea-Harrier-Jump-Jet-Aircraft_W0QQitemZ300012997602QQihZ020QQcategoryZ32635QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Nie no.... nie odkrylem tego tematu po urlopie..... Tornado i samolot.....siadam w pierwszym rzedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Tornado, chyba coś dla Ciebie. Co prawda nie do końca taki to Harrier i nie na trucku, ale to już blisko. http://cgi.ebay.co.uk/Decommissioned-Navy-Sea-Harrier-Jump-Jet-Aircraft_W0QQitemZ300012997602QQihZ020QQcategoryZ32635QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem może zrobić zestaw w 1:1 Jak coś będziecie mieli w swoim zasięgu pomocnego do budowy Harriera (fotki, linki) to proszę o zamieszczenie ich w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Pięknie się zapowiada Andrzejku. Jeżeli mogę Ci w jakoś sposób pomóc przy budowie tego potwora daj tylko znać Pełna gotowość do pracy Pozdrawiam i śledzę Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Okonek. Pierwszy rząd już zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Mam bilet od konika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi