Moses Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca No i git, jakbyś tamto zostawił to wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca Zacząłem kolorowanki Jedno miejsce nadal mi się straaasznie nie podoba i chyba wrócę do etapu papieru ściernego. Wiadomo - jak trzeba to trzeba Żeby znowu nie było, że pomalowane płasko etc. - to raczej wina białka obsługującego aparat. Na zbliżeniach coś tam z cieniowania widać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca To może kolega podpowie innym które to farby i jakie kolory? Skoro już przecierasz szlaki Kondziu to ułatw zainteresowanym podążanie nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia W dniu 27.07.2025 o 18:11, Bikernytzu napisał: To może kolega podpowie innym które to farby i jakie kolory? Skoro już przecierasz szlaki Kondziu to ułatw zainteresowanym podążanie nimi Z farbami to trudno powiedzieć - zrobiłem sobie wzornik na starym pudełku i tak jakoś "maziajam" mam też problem, którego poprzednio nie miałem - farby wydają mi się niedoschnięte pomimo upływu 48h - bardzo łatwo się ścierają przy kontakcie ze skórą dłoni. W rękawiczkach nieco lepiej, ale tak czy siak - sytuacja nieakceptowalna. Myślę o położeniu GX100 i zobaczymy (obym nie żałował...) Na razie model uzbroiłem i teraz pracuję nad podwoziem. Dwie bomby ćwiczebne P-50 i gondola z działkiem A 12,7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Bomba powinna być szara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 48 minut temu, Kon_Bar napisał: Myślę o położeniu GX100 Polecam Vallejo Metal Varnish, nie zabija zbyt mocno połysku metalików, a trochę lepiej chroni przed ścieraniem. Niestety Xtreme Metal mają to do siebie że wycierają się od patrzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) W dniu 4.08.2025 o 16:38, mig napisał: Bomba powinna być szara. Zgadzam się z Kolegą, sam miałem kilka z poligonu podwędzonych , były szare przynajmniej P50Sz .skonczyly jako stojak na parasolki u mnie i u znajomych , polecam Edytowane 5 Sierpnia przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Xtreme Metal mają to do siebie że wycierają się od patrzenia. Dlatego juz dawno posłałem AK w diabły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2 godziny temu, mig napisał: Bomba powinna być szara. 18 minut temu, Bikernytzu napisał: Zgadzam się z Kolegą, sam miałem kilka z poligonu podwędzonych , były szare przynajmniej P50Sh .służyły jako stojak na parasolki , polecam Przyjmuję do wiadomości, ale chyba zostaną. Wklejone tak, że demontaż jest możliwy, ale grozi stratami Widziałem, że 100-ki i wyżej są szare, ale fotek 50-ek nie znalazłem. Uznałem więc, że białe napisy na zielonym będą ładniej widoczne niż na szarym i tak „wydedukowałem”, że mogły być zielone. Trochę jak przy „specjalnych” - tam miałem zdjęcia i szarych i zielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: mam też problem, którego poprzednio nie miałem - farby wydają mi się niedoschnięte pomimo upływu 48h - bardzo łatwo się ścierają przy kontakcie ze skórą dłoni. W rękawiczkach nieco lepiej, ale tak czy siak - sytuacja nieakceptowalna. Myślę o położeniu GX100 i zobaczymy (obym nie żałował...) Jeśli dobrze pamiętam @HKKsprzedał fajny patent. Jako podkład pod AK daje Gunze, previous silver. Dalej trzeba uważać ale jesli nawet coś zejdzie to na srebrnym podkładzie tak tego nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Bomba P-50Sz. Zdjęcie zapożyczone z Wikipedii. W którymś numerze Aeroplanu jest opisana ta bomb. Nie pamiętam w którym. Zielone to były bomby serii RBK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia 5 godzin temu, mig napisał: Zielone to były bomby serii RBK Zgadza się, z tym że uściślając, RBK to jednorazowa kaseta bombowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Panowie! Farba płatami schodzi chłopu z tego samolotu a wy tu o bombie.......... W dniu 4.08.2025 o 16:34, Kon_Bar napisał: farby wydają mi się niedoschnięte pomimo upływu 48h - bardzo łatwo się ścierają przy kontakcie ze skórą dłoni. W rękawiczkach nieco lepiej, ale tak czy siak - sytuacja nieakceptowalna. Przepraszam bardzo - miało być extremalnie więc o co chodzi? Opcje to w sumie masz dwie - jedna tańsza, druga trochę czasochłonna. Możesz całość zmyć Wamodem i pomalować model jak dorosły modelarz normalnymi farbami. Możesz też "puścić" model w ludzi - pomacają, poliżą i samo zejdzie jak patyna z pocieranego na szczęście pomnika , i też pomalować jak dorosły modelarz normalnymi farbami Z tymi farbami Xtreme jest jak z polską piłką - niby wszyscy wiedzą jak jest, ale jednak się łudzą że się uda 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Poniedziałek o 07:03 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:03 Powolutku, ale do przodu. Model stoi na kołach, ma nowy stożek (zdjęć z oryginałem Wam oszczędzę; nowy jest ostro zakończony, powierzchnia jest łamana) i jak widać jest rozbrojony - jednak nie wytrzymałem i uległem presji argumentów - idę "w szare" Teraz "najfajniejsze" czyli lakier i napisy eksploatacyjne. Wzorowane na F-13 i UM, ale dostępu do opisu U nie mam a bez napisów jakoś nie bardzo pasuje mi do reszty kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Poniedziałek o 14:48 Share Napisano Poniedziałek o 14:48 (edytowane) Z fajnych napisów /niebieskie/ na UM ,chyba na wcześniejszych nie ma, pod przednia kabina jest, ,,Przed wejściem do kabiny, sprawdź czy wyjoles wszystko z kieszeni,, Aeroplan, artykuł p.Gurzedy bomba P-50 Testors 1731 Humbrol 146 Edytowane 23 godziny temu przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi