jan-kol Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Ostatnio popełniłem taki model. Akurat jest w wersji cywilnej, ale jak wiadomo b. dużo tych pojazdów było w wojsku. Model wykonany od podstaw, skala 1/35. Wydruki 3D mojego autorstwa, plus trochę elementów fototrawionych. Model stylizowany na nieco zapominany, nieużywany od lat złomek . Koła "ugięte" komputerowo i wydrukowane. Miłego oglądania. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez jan-kol 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Jak zwykle u Kolegi - Klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Jest dobry, szczególnie podobają mi się glony Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Piękny. To znaczy brzydki. Tak brzydki że aż piękny. Oczywiście model piękny a samochód brzydki. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Widziałem te zdjęcia już wcześniej .Kolega Marcin jak zwykle jest klasą samą dla siebie nie pozostaje nic innego jak to i tyle we w tym temacie . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Nie wiem czy to wina zdjęć, czy może tylko u mnie na monitorze tak to wygląda ale mam wrażenie zachwiania proporcji szoferki. W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta. Widać to szczególnie po przedniej szybie, która jest za wysoka. Fotka z sieci w celach dyskusji. 2 godziny temu, jan-kol napisał: Model wykonany od podstaw, skala 1/35. Temat i wykonanie zacne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 2 godziny temu, pmroczko napisał: Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz... Zwłaszcza któryś kierunkowskaz, sama podstawa bez klosza i żarówki . Po za tym: Ja p... ,(piiii)(piiiii) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Rafał B napisał: W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta. Jeśli mogę swoje zdanie dołożyć to mi się wydaje, że wrażenie zachwiania proporcji wynika z faktu że na tym pojeździe nie ma tej charakterystycznej "kratki" osłaniającej chłodnicę i to sprawia wrażenie braku, jak to określiłeś, "plaskatości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Endrju napisał: ... Poczekajmy Endrju co nam autor powie. Ja stawiam na rozciągnięte zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Model robiony na podstawie wymiarów oryginału. Ale i zniekształcenie zdjęcia też robi swoje, na żywo nie zauważyłem dysproporcji. Załączam fotkę z AutoCad jak to naprawdę wygląda. Ale i załączone foto oryginału wydaje mi się nieco rozciągnięte po długości. A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy. Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez jan-kol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 28 minut temu, jan-kol napisał: A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy. Rozmawiałem o tych Starach z Kolegą Marcinem. Jakby co to ma jeszcze takiego Stara 660 z żurawiem , może też się pochwali. Na pewno będzie to uczta dla oczu. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 To żeś poleciał po bandzie teraz. Super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Wykonany po mistrzowsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Mam tego żurawia kratownicowego, ale jeszcze nie pomalowanego. Może się wezmę za niego w tym półroczu. Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez jan-kol 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 (sz)Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 Świetny model, zresztą jak wszystkie w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi