jan-kol Posted April 26 Share Posted April 26 (edited) Ostatnio popełniłem taki model. Akurat jest w wersji cywilnej, ale jak wiadomo b. dużo tych pojazdów było w wojsku. Model wykonany od podstaw, skala 1/35. Wydruki 3D mojego autorstwa, plus trochę elementów fototrawionych. Model stylizowany na nieco zapominany, nieużywany od lat złomek . Koła "ugięte" komputerowo i wydrukowane. Miłego oglądania. Edited April 26 by jan-kol 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek_26869 Posted April 26 Share Posted April 26 Jak zwykle u Kolegi - Klasa sama w sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted April 26 Share Posted April 26 Jest dobry, szczególnie podobają mi się glony Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 26 Share Posted April 26 Piękny. To znaczy brzydki. Tak brzydki że aż piękny. Oczywiście model piękny a samochód brzydki. Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 26 Share Posted April 26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted April 26 Share Posted April 26 Widziałem te zdjęcia już wcześniej .Kolega Marcin jak zwykle jest klasą samą dla siebie nie pozostaje nic innego jak to i tyle we w tym temacie . Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted April 26 Share Posted April 26 Nie wiem czy to wina zdjęć, czy może tylko u mnie na monitorze tak to wygląda ale mam wrażenie zachwiania proporcji szoferki. W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta. Widać to szczególnie po przedniej szybie, która jest za wysoka. Fotka z sieci w celach dyskusji. 2 godziny temu, jan-kol napisał: Model wykonany od podstaw, skala 1/35. Temat i wykonanie zacne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted April 26 Share Posted April 26 2 godziny temu, pmroczko napisał: Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz... Zwłaszcza któryś kierunkowskaz, sama podstawa bez klosza i żarówki . Po za tym: Ja p... ,(piiii)(piiiii) ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 27 Share Posted April 27 9 godzin temu, Rafał B napisał: W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta. Jeśli mogę swoje zdanie dołożyć to mi się wydaje, że wrażenie zachwiania proporcji wynika z faktu że na tym pojeździe nie ma tej charakterystycznej "kratki" osłaniającej chłodnicę i to sprawia wrażenie braku, jak to określiłeś, "plaskatości". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted April 27 Share Posted April 27 Godzinę temu, Endrju napisał: ... Poczekajmy Endrju co nam autor powie. Ja stawiam na rozciągnięte zdjęcia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan-kol Posted April 27 Author Share Posted April 27 (edited) Model robiony na podstawie wymiarów oryginału. Ale i zniekształcenie zdjęcia też robi swoje, na żywo nie zauważyłem dysproporcji. Załączam fotkę z AutoCad jak to naprawdę wygląda. Ale i załączone foto oryginału wydaje mi się nieco rozciągnięte po długości. A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy. Edited April 27 by jan-kol 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted April 27 Share Posted April 27 28 minut temu, jan-kol napisał: A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy. Rozmawiałem o tych Starach z Kolegą Marcinem. Jakby co to ma jeszcze takiego Stara 660 z żurawiem , może też się pochwali. Na pewno będzie to uczta dla oczu. Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seven up Posted April 27 Share Posted April 27 To żeś poleciał po bandzie teraz. Super wykonanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 27 Share Posted April 27 Wykonany po mistrzowsku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan-kol Posted April 27 Author Share Posted April 27 (edited) Mam tego żurawia kratownicowego, ale jeszcze nie pomalowanego. Może się wezmę za niego w tym półroczu. Edited April 27 by jan-kol 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted April 27 Share Posted April 27 (sz)Czekam z niecierpliwością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts