Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ostatnio popełniłem taki model. Akurat jest w wersji cywilnej, ale jak wiadomo b. dużo tych pojazdów było w wojsku. Model wykonany od podstaw, skala 1/35. Wydruki 3D mojego autorstwa, plus trochę elementów fototrawionych.  Model stylizowany na nieco zapominany, nieużywany od lat złomek . Koła "ugięte" komputerowo i wydrukowane. Miłego oglądania.

a.jpg

b.jpg

d.jpg

f.jpg

g.jpg

h.jpg

j.jpg

k.jpg

Edytowane przez jan-kol
  • Like 24
Napisano

Jest dobry, szczególnie podobają mi się glony 🙂 Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz...

Napisano

Piękny. To znaczy brzydki. Tak brzydki że aż piękny. Oczywiście model piękny a samochód brzydki. Podoba mi się. 

Napisano

Widziałem te zdjęcia już wcześniej 😉.Kolega Marcin jak zwykle jest klasą samą dla siebie nie pozostaje nic innego jak to :benc::benc::benc::benc::benc::benc: i tyle we w tym temacie . Pozdr. A.

Napisano

Nie wiem czy to wina zdjęć, czy może tylko u mnie na monitorze tak to wygląda ale mam wrażenie zachwiania proporcji szoferki. W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta. Widać to szczególnie po przedniej szybie, która jest za wysoka.

d.jpg

https://s-trojmiasto.pl/zdj/c/n/9/2171/1200x0/2171614-Star-660-M2-w-wersji-AS-2.jpg

Fotka z sieci w celach dyskusji.

2 godziny temu, jan-kol napisał:

Model wykonany od podstaw, skala 1/35.

Temat i wykonanie zacne 👍

Napisano
2 godziny temu, pmroczko napisał:

Na przyszłość można by rozważyć chociaż jeden zbity klosz...

Zwłaszcza któryś kierunkowskaz, sama podstawa bez klosza i żarówki .

Po za tym: Ja p... :nie_powiem::nie_powiem:,:nie_powiem:(piiii):nie_powiem:(piiiii):nie_powiem: ! :kopara::brawo:

:benc:

Napisano
9 godzin temu, Rafał B napisał:

W Starze 660 zawsze mi się ona nieco "plaskata" wydawała, a u Ciebie jest jakby rozciągnięta.

Jeśli mogę swoje zdanie dołożyć to mi się wydaje, że wrażenie zachwiania proporcji wynika z faktu że na tym pojeździe nie ma tej charakterystycznej "kratki" osłaniającej chłodnicę i to sprawia wrażenie braku, jak to określiłeś, "plaskatości".

Napisano (edytowane)

Model robiony na podstawie wymiarów oryginału. Ale i zniekształcenie zdjęcia też robi swoje, na żywo nie zauważyłem dysproporcji. Załączam fotkę z AutoCad jak to naprawdę wygląda. Ale i załączone foto oryginału wydaje mi się nieco rozciągnięte po długości.

A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy.

sddX.jpg

Edytowane przez jan-kol
  • Thanks 1
Napisano
28 minut temu, jan-kol napisał:

A co do lamp, wersja skrzyniowa będzie miała takie rarytasy.

Rozmawiałem o tych Starach z Kolegą Marcinem. Jakby co to ma jeszcze takiego Stara 660 z żurawiem , może też się pochwali. Na pewno będzie to uczta dla oczu. Pozdr. A.

Napisano (edytowane)

Mam tego żurawia kratownicowego, ale jeszcze nie pomalowanego. Może się wezmę za niego w tym półroczu.

maxresdefault.jpg

Edytowane przez jan-kol
  • Like 4
  • 2 months later...