K_Mazur Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) Cześć wszystkim. Kolejny model, który wykonałem jakiś czas temu to Hellcat od Edka. Jak dla mnie jeden z ładniejszych samolotów II wojny światowej. Do modelu do kupiłem kokpit żywiczny Airesa, wnęki podwozia oraz lufy mastera. Jednak po przeżyciach z tym kokpitem zrezygnowałem z wnęk i użyłem tylko goleni. Aby wpasować kokpit, musiałem wyszlifować żywice, jak i plastik do grubości kartki papieru.... Dodatkowo trochę wkładu własnego, lecz nie jestem ze wszystkiego zadowolony, jak np. okopcenia co było mega wyzwaniem dla mnie, i porażka przy lakierze GX (chyba zostanę przy sidoluxie i zwykłym "macie" tamiy). Żałuję też, że nie dałem szarego washa. No cóż, nie ma co się żalić tylko robić następny model. Zapraszam do oglądania i komentowania Edytowane 18 Maja 2023 przez K_Mazur 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Nie marudź, fajny jest i ciekawie wymęczony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 (edytowane) Podoba się ! Duży plus za weathering, fajnie zmęczony 🫡 Edytowane 18 Maja 2023 przez Marcinej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Ogląda się bardzo przyjemnie. Dużo się dzieje na powierzchni. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 Mnie tam się podoba, ale skoro tak narzekasz, to widocznie się nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Łady jest . Nie żałuj, że nie dałeś szarego łosza na granatową farbę, bo to zawsze źle wygląda. Jedynie co trochę odstaje to opony. Takie błoto na lotniskowcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Jedno z ciekawszych wykonań Hellcata jakie widziałem, jest bardzo plastyczne, podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Przyjemnie popatrzeć, świetny model ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Piękny kotek. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 3 godziny temu, lord_karton napisał: Takie błoto na lotniskowcu? Podpis na podstawce i sama podstawka prezentują elegancki dysonans. Jednakże: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Faktycznie czasem lądowali w kałuży : https://www.asisbiz.com/il2/Hellcat/VF33/pages/Grumman-F6F-5-Hellcat-VF-33-White-6-taxing-mishap-at-Barakoma-airstrip-Solomon-Islands-01.html https://www.worldwarphotos.info/gallery/usa/aircrafts-2-3/f6f/f6f-3-solomon-islands-in-late-1943/ Ale w brudnych butach to bym na pokład nie wpuścił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 19 Maja 2023 Share Napisano 19 Maja 2023 Bardzo ładny model, świetnie pobrudzony. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Takie modele lubię :). Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) Cieszę się że się podoba ! O to chodziło @lord_karton @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki Edytowane 20 Maja 2023 przez K_Mazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) Pięknie wyeksploatowany! Jeden z lepszych modeli "niebieskich" samolotów jakie widziałem. Co się stało z tym GXem? Edytowane 20 Maja 2023 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 @TAW dzięki wielkie robilem kilka prób, co próba rozcienczałem go co raz mocniej, a za każdym zostawała mi "kaszka" na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał: Cieszę się że się podoba ! O to chodziło @lord_karton @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki Model się podoba i to bardzo. Podstawkę drukowałeś sam czy kupiłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 @Buzzard kupowana, firma Coastalkits. Spory wybór mają. Różne podłoża i skale i ceny w miare okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał: hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Nic straconego, zawsze można to "naprawić". Zapewne na piaszczystym podłożu, z jakąś palmą w tle prezentowałby się znacznie ciekawiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 Może kiedyś, teraz następny projekt trzeba zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi