K_Mazur Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) Cześć wszystkim. Kolejny model, który wykonałem jakiś czas temu to Hellcat od Edka. Jak dla mnie jeden z ładniejszych samolotów II wojny światowej. Do modelu do kupiłem kokpit żywiczny Airesa, wnęki podwozia oraz lufy mastera. Jednak po przeżyciach z tym kokpitem zrezygnowałem z wnęk i użyłem tylko goleni. Aby wpasować kokpit, musiałem wyszlifować żywice, jak i plastik do grubości kartki papieru.... Dodatkowo trochę wkładu własnego, lecz nie jestem ze wszystkiego zadowolony, jak np. okopcenia co było mega wyzwaniem dla mnie, i porażka przy lakierze GX (chyba zostanę przy sidoluxie i zwykłym "macie" tamiy). Żałuję też, że nie dałem szarego washa. No cóż, nie ma co się żalić tylko robić następny model. Zapraszam do oglądania i komentowania Edited May 18 by K_Mazur 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellvis Posted May 18 Share Posted May 18 Nie marudź, fajny jest i ciekawie wymęczony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinej Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) Podoba się ! Duży plus za weathering, fajnie zmęczony 🫡 Edited May 18 by Marcinej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boch Posted May 18 Share Posted May 18 Ogląda się bardzo przyjemnie. Dużo się dzieje na powierzchni. Brawo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 18 Share Posted May 18 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 18 Share Posted May 18 Mnie tam się podoba, ale skoro tak narzekasz, to widocznie się nie znam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 19 Share Posted May 19 Fajny podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_karton Posted May 19 Share Posted May 19 Łady jest . Nie żałuj, że nie dałeś szarego łosza na granatową farbę, bo to zawsze źle wygląda. Jedynie co trochę odstaje to opony. Takie błoto na lotniskowcu? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted May 19 Share Posted May 19 Jedno z ciekawszych wykonań Hellcata jakie widziałem, jest bardzo plastyczne, podoba mi się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marskan Posted May 19 Share Posted May 19 Przyjemnie popatrzeć, świetny model ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 19 Share Posted May 19 Piękny kotek. Bardzo mi się podoba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted May 19 Share Posted May 19 3 godziny temu, lord_karton napisał: Takie błoto na lotniskowcu? Podpis na podstawce i sama podstawka prezentują elegancki dysonans. Jednakże: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_karton Posted May 19 Share Posted May 19 Faktycznie czasem lądowali w kałuży : https://www.asisbiz.com/il2/Hellcat/VF33/pages/Grumman-F6F-5-Hellcat-VF-33-White-6-taxing-mishap-at-Barakoma-airstrip-Solomon-Islands-01.html https://www.worldwarphotos.info/gallery/usa/aircrafts-2-3/f6f/f6f-3-solomon-islands-in-late-1943/ Ale w brudnych butach to bym na pokład nie wpuścił. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo ładny model, świetnie pobrudzony. Podoba się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted May 20 Share Posted May 20 Takie modele lubię :). Bardzo ładny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Mazur Posted May 20 Author Share Posted May 20 (edited) Cieszę się że się podoba ! O to chodziło @lord_karton @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki Edited May 20 by K_Mazur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted May 20 Share Posted May 20 (edited) Pięknie wyeksploatowany! Jeden z lepszych modeli "niebieskich" samolotów jakie widziałem. Co się stało z tym GXem? Edited May 20 by TAW 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Mazur Posted May 22 Author Share Posted May 22 @TAW dzięki wielkie robilem kilka prób, co próba rozcienczałem go co raz mocniej, a za każdym zostawała mi "kaszka" na modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buzzard Posted May 22 Share Posted May 22 W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał: Cieszę się że się podoba ! O to chodziło @lord_karton @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki Model się podoba i to bardzo. Podstawkę drukowałeś sam czy kupiłeś ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Mazur Posted May 22 Author Share Posted May 22 @Buzzard kupowana, firma Coastalkits. Spory wybór mają. Różne podłoża i skale i ceny w miare okej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted May 22 Share Posted May 22 W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał: hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Nic straconego, zawsze można to "naprawić". Zapewne na piaszczystym podłożu, z jakąś palmą w tle prezentowałby się znacznie ciekawiej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Mazur Posted May 23 Author Share Posted May 23 Może kiedyś, teraz następny projekt trzeba zrealizować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts