Jump to content

Grumman F6F-3 Hellcat Eduard 1/48

K_Mazur
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć wszystkim. Kolejny model, który wykonałem jakiś czas temu to Hellcat od Edka. Jak dla mnie jeden z ładniejszych samolotów II wojny światowej. Do modelu do kupiłem kokpit żywiczny Airesa, wnęki podwozia oraz lufy mastera. Jednak po przeżyciach z tym kokpitem zrezygnowałem z wnęk i użyłem tylko goleni. Aby wpasować kokpit, musiałem wyszlifować żywice, jak i plastik do grubości kartki papieru.... Dodatkowo trochę wkładu własnego, lecz nie jestem ze wszystkiego zadowolony, jak np. okopcenia co było mega wyzwaniem dla mnie, i porażka przy lakierze GX (chyba zostanę przy sidoluxie i zwykłym "macie" tamiy). Żałuję też, że nie dałem szarego washa. No cóż, nie ma co się żalić tylko robić następny model. Zapraszam do oglądania i komentowania :)

DSC_1302.JPG

DSC_1308.JPG

DSC_1430.JPG

DSC_1442.JPG

DSC_1374.JPG

DSC_1421.JPG

DSC_1386.JPG

DSC_1384.JPG

DSC_1356.JPG

DSC_1351.JPG

20230517_201353.jpg

20230517_201330.jpg

20230517_201230.jpg

20230517_201136.jpg

20230517_200927.jpg

DSC_1446.JPG

Edited by K_Mazur
  • Like 27

Posted (edited)

Podoba się ! Duży plus za weathering, fajnie zmęczony 🫡

Edited by Marcinej
  • Thanks 1

Mnie tam się podoba, ale skoro tak narzekasz, to widocznie się nie znam.

• Thanks 1

Posted (edited)

Cieszę się że się podoba ! O to chodziło :)

@lord_karton  @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke  coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki :)

Edited by K_Mazur

Posted (edited)

Pięknie wyeksploatowany! Jeden z lepszych modeli "niebieskich" samolotów jakie widziałem. Co się stało z tym GXem?

Edited by TAW
  • Thanks 1

@TAW dzięki wielkie :) robilem kilka prób, co próba rozcienczałem go co raz mocniej, a za każdym zostawała mi "kaszka" na modelu.

W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał:

Cieszę się że się podoba ! O to chodziło :)

@lord_karton  @greatgonzo hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke  coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę. Swoją drogą dobrej jakości są te drukowane podstawki :)

Model się podoba i to bardzo.  Podstawkę drukowałeś sam czy kupiłeś ?  

• Thanks 1

W dniu 20.05.2023 o 10:11, K_Mazur napisał:

hah na początku był zamysł aby zrobić podstawke  coś ala tych zdjęć które podesłaliście. Ale na zamyśle się skończyło i poszedłem na łatwiznę.

Nic straconego, zawsze można to "naprawić".

Zapewne na piaszczystym podłożu, z jakąś palmą w tle prezentowałby się znacznie ciekawiej😎

• Thanks 1