Łukasz Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Jest w nim coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Ja obstawiam ICM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Model ICMu wcale nie jest taki zły. Może troszkę brakuje mu do Zvezdy ale widziałem kilka tych modeli i sprawiały całkiem pozytywne wrażenie. Do tego kalki LOTu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Miałem, ale pozbyłem się. Na "plus" był biały kolor tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Ja najbardziej obawiam się jakości kalkomanii, czy w ogóle da się nałożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca 8 minut temu, Tazman79 napisał: Ja najbardziej obawiam się jakości kalkomanii, czy w ogóle da się nałożyć... Jak dla mnie sam box art warty kupienia :). Jak będzie ICM, to na pewno kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca (edytowane) Kalki można kupić, wydała Martola, a wydrukował Techmod Edytowane 25 Lipca przez Łukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca 21 minut temu, Łukasz napisał: Kalki można kupić, wydała Martola, a wydrukował Techmod Tak, tylko dedykowane chyba są do Zvezdy. Ja np preferuje okienka szkalne robić i mogą nie pasować dobrze te kalki do modelu ICM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca Czy ktoś z modelarzy nabył już zestaw Mistercrafta Il-62M 1/144 i mógłby się podzielić uwagami na temat modelu (czy ICM czy Zvezda) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca 29 minut temu, ireneusz napisał: Czy ktoś z modelarzy nabył już zestaw Mistercrafta Il-62M 1/144 i mógłby się podzielić uwagami na temat modelu (czy ICM czy Zvezda) ? ICM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia Wie ktoś coś o Saabie AEW ? Muzykant się chwalił, że 2 kwartał będzie 1:144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Niebawem pewnie będzie. Można będzie go pomalować w pasy czerwone, żółte, niebieskie i zielone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia AWACS od Minicrafta, przepakowany przez Academy, już u mnie. Plastik znany i raczej nie mam tu nic do dodania, ale kalkomanie koreańskiej produkcji robią bardzo słabe pierwsze wrażenie. Jest kilka ewidentnych przesunięć, a godło natowskiego AEW&C Force pod kokpitem wygląda jak krzywy niebieski kleks. Na rynku nie ma zbytnio alternatyw, i na takiej dużej bryle powinno się to jakoś wybronić, ale szkoda że współpracę z Cartografem rezerwują tylko na flagowe modele w większych skalach... Jeśli kogoś kusił zakup przepaków Revella i Minicrafta w koreańskich pudełkach ze względu na nowe i ciekawe malowania, to zalecam ostrożność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października już dostępny Latécoère 631 w druku 3D z małej manufaktury RareBirdModels (Estonia) taki oto wielgus : tu trochę do poczytania o nim : https://oldmachinepress.com/2020/02/05/latecoere-631-flying-boat-airliner/ inbox : (fotki producenta - nie moje) do nabycia wyłącznie u producenta : https://rarebirdmodels.com/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada (edytowane) Zdjęcia wyprasek P-8 Poseidon od Academy, z tego co widzę - brak wspólnych elementów z Minicraftem, zupełnie nowe opracowanie. Do tego z możliwością otworzenia komory uzbrojenia. Pyszny model się szykuje. W zestawie całkiem ciekawe warianty oznaczeń dla flagshipa z VP-16 i dla australijczyka. Drukowane we Włoszech, więc powinno wyjść przyzwoicie. Edytowane 9 Listopada przez filipsg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manczkin Napisano Sobota o 10:12 Share Napisano Sobota o 10:12 No wreszcie coś godnego w tej skali Mig 29 9-13 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano Niedziela o 09:13 Share Napisano Niedziela o 09:13 Taką ciekawostkę znalazłem w sklepie modelarskim Uncle Yae w Bangkoku - SAAB 340 AEW&C, oczywiście w 1/144 Wygląda na to, że sami opracowali ten żywiczny model, kalki w zestawie są tajskie. Model nie jest tani - 1200THB czyli ok. 140PLN. Inna ich produkcja w 144 to Alpha Jet Na zdjęciach - zawartość pudełka i nie, nie kupiłem, nie moja skala… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Niedziela o 09:19 Share Napisano Niedziela o 09:19 Mógłby się pojawić problem z czytaniem instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano Niedziela o 09:23 Share Napisano Niedziela o 09:23 3 minuty temu, giberes napisał: Mógłby się pojawić problem z czytaniem instrukcji Na szczęście jest google translator… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi