Maciek_66 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Niby tak, ale jest jeszcze tyle innych tematów... W kwestii LOTu to chyba zrobię Embraera Hasegawy w tradycyjnym malowaniu i Boeinga Skyline w nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Witam Tu 134 Zvezdy już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Witam Tu 134 Zvezdy już jest To świetna wiadomość. DObrze, że czekałem i nie brałem AZ, czy jak mu tam. Jest też nowy Tu-144 z ICM tym razem w wersji D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Dragon planuje niebawem wedrzeć się na rynek z modelem: 1/144 Grumman X-29 Experimental Aircraft http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA4643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Eastern Express zapowiedział w 1/144 An-12 i An-30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 No to już trzeba kaske odkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Eastern Express zapowiedział w 1/144 An-12 i An-30 Świetna wiadomość Choć czekam jeszcze na realizację Ana-26 przez EE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Na forum Zvezdy ktoś chlapnął, że pracują teraz nad IŁ-62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 A korzystając z obecności LimaOscar zadam pytanie - czy są planowane polskie kalki do Tu-134? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Tak, są ;) Zarówno dla Tu 134, jak i An-24, IŁ-18, IŁ-12, IŁ-14 oraz Jak 40. Większość jest gotowych - czeka w kolejce do druku w Techmodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Dziękuje za odpowiedź Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Wracając do zapowiedzi Eastern Express o których wspomniał pencil37 dodam, że oprócz wyżej wymienionych modeli czyli An-30 który ukaże się już niebawem i An-12 zapowiadany w wersjach B i BK , w planach wydawniczych jest An-10 i An-10A oraz An-22 "Anteusz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Gdzieś w necie znalazłem informację, że ma się pojawić żywiczny AN-24 w skali 1:144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 No to szykuje sie kilka nowości - przepaków z Amodelu w skali 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Super . An 24 to przepak Eastern Express ?. Mam nadzieję że będzie tańszy i bardziej dostępny niż model Eastern Express . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Super . An 24 to przepak Eastern Express ?. Mam nadzieję że będzie tańszy i bardziej dostępny niż model Eastern Express . Tak, An-24 to przepak EE. Co do ceny - nie liczyłbym na jakąś drastyczną różnicę. W Hannantsie kosztuje dokładnie tyle samo co EE (19 funciaków). Podobnie na eBay - czasem nawet drożej niż EE - zależy od sprzedawcy. Amodel o tyle jest uboższy, że w kalkomaniach nie daje 'oszklenia'. Co czasem bywa irytujące, szczególnie dla kogoś, kto nie lubi robić przezroczystych szyb (tak jak ja). Eastern zawsze dodaje w swoich kalkomaniach te elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Co do ceny - nie liczyłbym na jakąś drastyczną różnicę Szkoda myślałem że cena będzie około 60 zł ale i tak kupię. Przynajmniej odejdzie koszt wysyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Zapowiadany przez Eastern Express Mi-8MT/ Mi-17 już w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristof Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Jeszcze jeden news od EE, obecnie w przygotowaniu ale już we wrześniu według zapewnień producenta do sprzedaży trafi kolejny śmiglak Mil-a Mi-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 No i gitara . Znaczy się trza go zaraz kupić (mowa o Mi-8), przeskalować kalkę na 1/144, dorobić 'szkło' i słać do druku )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 No i gitara . Znaczy się trza go zaraz kupić (mowa o Mi-8), przeskalować kalkę na 1/144, dorobić 'szkło' i słać do druku )) tylko że to jest Mi-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 No i gitara . Znaczy się trza go zaraz kupić (mowa o Mi-8), przeskalować kalkę na 1/144, dorobić 'szkło' i słać do druku )) tylko że to jest Mi-17 To nie ma żadnego znaczenia. Potrzebuję 'oszklenie' z modelu, żeby móc kalkę dopasować, oraz kadłub, żeby sprawdzić czy pasuje, a jak nie, to żeby wprowadzić jakieś poprawki. Rozmawiałem wczoraj z Michałem EE i pytałem, czy w Mi-8T będą identyczne wypraski przezroczyste. Powiedział, że tak. A o to głównie mi chodzi. Zresztą najpewniej w ogóle we wszystkich wersjach będą te same wypraski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 I to mnie właśnie martwi - że będą wszystkie takie same wypraski... Pal sześć drobne różnice pomiędzy wersjami - w tej skali to i tak są uproszczenia. Proszę mnie poprawić ale wg mnie LOT latał na wersji Mi-8S - tu jest problem, miała ona duże kwadratowe okna. Jeśli nie ma innych znaczących różnic - może by się dało zaszpachlować okrągłe ona i nakleić kalkę z kwadratowymi. Ewentualnie można poczynić wersję rządową (miały okna okrągłe i kwadratowe). Więc czekamy na wersję "S" lub Lima wyda kalkę z nowymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 I to mnie właśnie martwi - że będą wszystkie takie same wypraski...Pal sześć drobne różnice pomiędzy wersjami - w tej skali to i tak są uproszczenia. Proszę mnie poprawić ale wg mnie LOT latał na wersji Mi-8S - tu jest problem, miała ona duże kwadratowe okna. Jeśli nie ma innych znaczących różnic - może by się dało zaszpachlować okrągłe ona i nakleić kalkę z kwadratowymi. Ewentualnie można poczynić wersję rządową (miały okna okrągłe i kwadratowe). Więc czekamy na wersję "S" lub Lima wyda kalkę z nowymi oknami. No wyda, wyda, to właśnie miałem na mysli pisząc o 'dopasowaniu' ;). Nie tylko przednie oszklenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Jaką farbę najlepiej użyć pod tego pomarańczowego Mi-8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi