panDespota Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Cześć! W ostatnim czasie udało mi się skończyć dzbana. Maszyna w malowaniu 61 Dywizjonu Myśliwskiego, 56 Grupy Myśliwskiej na której 20 lipca 1944r. swój ostatni lot odbył Franciszek „Gabby” Gabreski (lądował awaryjnie i trafił do niewoli). Model ja w tytule, stary Revell. Wydanie już bardzo styrane. Sporo nadlewek, zanikających linii i detali. Wymieniłem śmigło i limuzynę. Dodałem zoom Edka. Lufy km-ów i rurka pitota z igieł lekarskich. Wymieniłem też żaluzje na osłonie silnika. Zestawowe to porażka. Model przenitowany. Kalki Techmodu. Pasy inwazyjne za cholerę nie pasowały do modelu. Malowałem. Malowany Vallejo. Serdeczne podziękowania dla osób które pomogły przy budowie. Szczególnie dla Greatgonzo za wsparcie merytoryczne oraz Mecenasa za podesłanie dodatkowego zbiornika To chyba na tyle. Dla zainteresowanych pod linkiem warsztat Zapraszam do galerii 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Revell stary ale jary ładnie ućmoruchany ten dzban. Bardzo się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Ładniusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Brawo, fantastycznie się prezentuje. Kawał dobrej roboty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Baaaardzoooo ładny Czy statecznik pionowy jest w osi samolotu (kąt 90 st. do statecznika poziomego)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Kolejny dzbanek cieszy oko podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 Dziękuję za komentarze 2 godziny temu, RogerM napisał: Czy statecznik pionowy jest w osi samolotu (kąt 90 st. do statecznika poziomego)? Tak. Nie zwróciłem uwagi żeby było inaczej. Czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Bardzo mi się podoba. Tak jak ta piosenka (i artystka). Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Dobrze wykonany P-47 cieszy oko. Co prawda wsparcie merytoryczne mogło stanąć na wyższym poziomie, ale i tak: Edytowane 24 Lipca 2023 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) - Edytowane 24 Lipca 2023 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Wykonany bardzo ładnie Model stary ale da się z niego jeszcze dużo wycisnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 9 godzin temu, panDespota napisał: Dziękuję za komentarze Tak. Nie zwróciłem uwagi żeby było inaczej. Czemu pytasz? Kiedyś miałem w łapkach model Revella i tam był statecznik odchylony od osi i chyba nawet sprawdzałem czy tak ma być ale teraz już nie pamiętam do jakich wniosków doszedłem. Może znawcy tematu będą wiedzieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Bardzo ładnie i czysto sklejony, widać fach w ręku Brudzenie w punkt, bez przesady. Bardzo mnie się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Modelarska robota ładna, ratuje ten brzydki samolot. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Apage! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Świetnie Ci wyszedł ten dzban. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Bardzo ładny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi