TAW Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 (edytowane) No to lecim Witam w mojej pierwszej galerii lotniczej. Model przedstawia najpiękniejszy wg mnie śmigłowiec jaki do tej pory powstał czyli Mi-24. Jego sylwetka podoba mi się tak bardzo, że nie chciałem jej niwelować wypuszczonymi kołami na gruncie, więc postanowiłem do tematu podejść trochę nietypowo i zrobić go w locie. Egzemplarz 739 z 56 Bazy Lotniczej w Inowrocławiu w malowaniu okazjonalnym na 100-lecie utworzenia Polskich Sił Powietrznych / 100-lecie odzyskania niepodległości. Model Trumpetera waloryzowany blaszkami do Zvezdy i UPK-32 od Eduarda, sonda i KM od Mastera, kalki Vinci, ruscy piloci ze Zvezdy (dzięki Prowler 27) trochę przerobieni na polskich i parę drobiazgów dorobionych własnoręcznie. Było przy nim parę przygód jak choćby dziwne kropki po lakierze bezbarwnym ale w końcu powstał i muszę go kochać jaki jest Dzięki za warsztat i zapraszam na oględziny: Edytowane 20 Września 2023 przez TAW 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 Zacnie wyszedł podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 Super wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 Mój ulubiony śmiglak. Uwielbiam je przez ich agresywną sylwetkę. A tak fajnie wykonany model, to aż nie chce się przestać patrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 12 minut temu, SFModel napisał: Mój ulubiony śmiglak. Uwielbiam je przez ich agresywną sylwetkę. Jakbyś mi to z ust wyjął. Nawet moja żona mówi, że wygląda jak "zła" pszczoła Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 Piękna sylwetka i atrakcyjnie wykonany model. Radość dla oczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Ale się oderwałeś od ziemi!! Jest nad czym zawiesić oko, no i bagatelizując "fajny wiatrak" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 (edytowane) 5 minut temu, MaciejW napisał: Ale się oderwałeś od ziemi!! Jest nad czym zawiesić oko, no i bagatelizując "fajny wiatrak" Dzięki Maćku, ale czas wrócić na stabilny grunt. Tęsknię już za składaniem gąsienic ogniwo po ogniwie Edytowane 21 Września 2023 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 (edytowane) Jakie te niepancerne pojazdy są szybkie do ogarnięcia. Nie trzeba specjalnie ich brudzić, robić obić, rdzy i wielu innych efektów a efekt jest i tak zajebisty Przy następnym projekcie też mam zamiar śmigłowiec dla rozrywki i urozmaicenia ogarnąć. Edytowane 24 Września 2023 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 @patrykdtu zawsze jest coś za coś. Kalkomanii jest od groma, na samym głównym wirniku prawie 100 od spodu a gdzie reszta... Pobrudzić też by można ale mam akurat paradny egzemplarz. Bojowe dają większe możliwości, chyba że chcesz odpocząć od brudu i rdzy to też dawaj jakiegoś paradnego albo cywila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 Cytując jednego gościa. "Robi wrażenie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 Zasłużona "Fotka Tygodnia" Gratulacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 W dniu 20.09.2023 o 15:00, TAW napisał: Jego sylwetka podoba mi się tak bardzo, że nie chciałem jej niwelować Znam ten ból, nie wiem ile trzeba mieć samozaparcia żeby psuć linie maszyn otwieraniem czego się da Śliczny jest, jego jedyną wadą jest bida w podwieszeniach... ale to wina MONu, nie Twoja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 W dniu 24.09.2023 o 10:17, patrykd napisał: Jakie te niepancerne pojazdy są szybkie do ogarnięcia. Nie trzeba specjalnie ich brudzić, robić obić, rdzy i wielu innych efektów a efekt jest i tak zajebisty Jak coś spieprzysz to nie ma, że "błotkiem chlapnę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 Piękny. Ale mi zrobiłeś apetyt. Model mam, kalkomanie też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 Dzięki Panowie za przychylne opinie i administracji za miłe wyróżnienie. W dniu 26.09.2023 o 09:19, filipsg napisał: Znam ten ból, nie wiem ile trzeba mieć samozaparcia żeby psuć linie maszyn otwieraniem czego się da Z drugiej strony jak wypieściłeś detale wewnętrzne to też chcesz to jakoś wyeksponować. Mi też najbardziej podobają się sylwetki pojazdów czy też latadeł takie gotowe do boju czy lotu. Ale jak robisz model stricte na konkursy to wiadomo, że każde dodatkowe otwarcie to kolejny +. W dniu 26.09.2023 o 10:01, zaruk napisał: Jak coś spieprzysz to nie ma, że "błotkiem chlapnę"... Otóż to. Każda dziedzina modelarstwa ma swoje blaski i cienie. Jeśli w jednym elemencie zyskasz na czasie to i tak w innym będzie trzeba poświęcić więcej uwagi. W dniu 26.09.2023 o 11:23, GreGG24 napisał: Ale mi zrobiłeś apetyt. Model mam, kalkomanie też. Otwieraj pudło póki jest wena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Października 2023 Share Napisano 7 Października 2023 Czy ja go dziś widziałem na żywo w Krakowie? jeśli tak to piękna rzecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Października 2023 Autor Share Napisano 7 Października 2023 (edytowane) 22 minuty temu, Baas ArK napisał: Czy ja go dziś widziałem na żywo w Krakowie? jeśli tak to piękna rzecz. Tak, był dziś na Pro-Modeliku. Bardzo dziękuję Edytowane 7 Października 2023 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzubiDubi Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Świetny model, zajefajnie wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi