abtb Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Cheloła Lecimy z kolejną galerią. Jakoś się fotki udało wypstrykać - jakie są, takie są - lepszych nie będzie I wracam do tematu - dziś kolejny "krokodyl" do kolekcji, wersja P czyli z bocznym działkiem. Wiatraka pomalowałem w podstawowe kamo dla Mi-24 czyli w tzw. "koniczynkę" . Model przedstawia Mi-24P nrb "03" popularnie zwanym przez obsługę "ciężarnym rekinem" z okresu walk w Czeczenii. Wedle opisów, ów rekin był namalowany na fladze rosyjskiej i dla tego był taki troszkę grubszy, jakby był w stanie błogosławionym. Czarny kwadrat na belce ogonowej to zasmarowany smarem przekładniowym numer "03" (z wiadomych względów wymalowałem go nato black, bo smar to musiałbym co jakiś czas poprawiać ) Podsumowując: Mil Mi -24P, baza Kalinowskaja, Czeczenia I jeszcze fotki z bratem z Bagramu: I teraz można zyknąć kawkę Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb poprawione fotki 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Ładny.Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 No piękny rekin, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Świetnie Ci wychodzą te śmiglaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Zarąbisty. Podoba się. Obydwa są zarąbiste. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Mnie również się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 No piękne hokeje gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 Dziękuję wszystkim za opinie 14 godzin temu, Mitrandir napisał: No piękne hokeje gratulacje Grzesiu - to piąty "krokodyl", a zatem będziesz mógł obejrzeć kolekcję na nadchodzącej Babarybie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Bardzo ładny. Zawsze mi się wersja P bardziej podobała. Elegancko wyszły Ci te koniczynki kamo, takie kształtne, równiutkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 13 godzin temu, abtb napisał: Dziękuję wszystkim za opinie Grzesiu - to piąty "krokodyl", a zatem będziesz mógł obejrzeć kolekcję na nadchodzącej Babarybie Doczekać się nie mogę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 10 godzin temu, Mitrandir napisał: Doczekać się nie mogę Ogólnie planuję przepuścić szeroko zakrojony desant śmigłowcowy - także tego ten - szykuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 No to i ja się wybiorę podziwiać ten desant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 12 godzin temu, abtb napisał: Ogólnie planuję przepuścić szeroko zakrojony desant śmigłowcowy - także tego ten - szykuj się Cwaniaczek jeden... W miejscu gdzie ja nie mogę wystartować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Mitrandir napisał: Cwaniaczek jeden.. Trzeba wykorzystywać każdą szansę Ale weź też pod uwagę fakt, że będzie to chyba pierwsza kolekcja śmigłowców pokazana w całej historii Babaryby Edytowane 29 Listopada 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 14 godzin temu, Mitrandir napisał: Cwaniaczek jeden... W miejscu gdzie ja nie mogę wystartować ? Bo ON konkurencji nie znosi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 3 godziny temu, abtb napisał: będzie to chyba pierwsza kolekcja śmigłowców pokazana w całej historii Babaryby Ale być może nie jedyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 14 minut temu, Xmen napisał: Ale być może nie jedyna Z tego wnoszę, że "zakładasz" konkurencję i przybywasz z modelami 01.06 2024 do "stolycy" Czego jak czego ale śmigłowce na konkursach to można liczyć na sztuki, a kolekcji to ja chyba jeszcze na żadnym konkursie nie widziałem (oczywiście na takim na którym jest kategoria "Kolekcje") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 18 minut temu, abtb napisał: Z tego wnoszę, że "zakładasz" konkurencję i przybywasz z modelami 01.06 2024 do "stolycy" Ależ skąd. Gdzie ja z głębokiej prowincji na salony w "stolicy". Za wysokie progi na moje nogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 1 minutę temu, Xmen napisał: Za wysokie progi na moje nogi. Byłem już kilka razy i jakoś nie za uwarzyłem progów. Można śmiało wjeżdżać na wrotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 Śmigłowiec ogólnie ładny, jednak samo malowanie zwłaszcza "koniczynek" już nie do końca mi się podoba. Jak dla mnie trochę za bardzo je rozjaśniłeś, przez co brzegi wydają się być nie pomalowane, czego nie widać na pozostałych kolorach kamuflażu. Mocno to widać nad rekinem na lewej stronie, oraz na prawej pod kabiną. Poza tym brak zdjęcia dołu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 2 Grudnia 2023 Share Napisano 2 Grudnia 2023 Ładnie, ładnie, bardzo ładny model. koniczyny robiłeś z szablonu?? taśma, papier?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 21 godzin temu, kolejny-Wojtek napisał: koniczyny robiłeś z szablonu Wzór robiłem z patafikisa i malowałem środek-fotki są w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 9 minut temu, abtb napisał: Wzór robiłem z patafikisa A jak pozbywasz się plam w miejscu przyklejenia patafixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi