jacek Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Witam wszystkich. Mocno zastanawiałem się nad utworzeniem tej galerii. Ale od początku. Dawno temu założyłem sobie że będę sklejać modele jednomiejscowe w skali 1/48 i od dawna zamierzałem się na tę Iskrę bo to jedyny w swoim rodzaju egzemplarz, bo żywiczny więc wysoka jakość, bo ciekawe malowanie, bo dostępne dodatki itp. Niestety po otwarciu pudełka bardzo się zdziwiłem niską jakością wyrobu Choroszego, tym bardziej że cena jest dość wysoka. Wszystko to opisywałem w zakładce warsztat więc kilka osób będzie wiedziało o co chodzi. Te same osoby namówiły mnie żeby podzielić się swoim doświadczeniem i wręcz przestrzec przed tym zestawem. Jest to mój najgorszy model od lat i nie ma się czym pochwalić ale pomyślałem że może w ten sposób uchronię jakiegoś nieświadomego śmiertelnika przed powtórzeniem mojego błędu i zakupieniem tego ''cacka''. Oczywiście są tu na pewno modelarze którzy wykonaliby go znacznie lepiej. Wiem to bo sam w pewnym momencie go sobie odpuściłem i po prostu poszedłem na skróty oszczędzając czas i nerwy. Można z niego wydusić więcej, jednak jest jak jest. Z daleka wygląda w miarę . Tak więc oglądajcie i oceniajcie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Obserwowałem warsztat. Szacun za wyprowadzenie tego mydła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Duży ukłon za skończony model. Kawał naprawdę fajnej roboty, bardzo podoba mi się zrobione od podstaw oszklenie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Po stokroć słowa uznania za ukończenie tego wypłosza (niegdyś wymagającego zestawu, na dziś zajechanego), Wyszedł elegancko! Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Dzięki wielkie panowie za słowa uznania. To daje dużo energii do następnych projektów. Następną razą będzie na pewno staranniej. Na dziś Iskierka stoi troszkę onieśmielona koło młodszego ale trochę większego i groźniejszego drapieżnika. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 5 minut temu, jacek napisał: Na dziś Iskierka stoi troszkę onieśmielona koło młodszego ale trochę większego i groźniejszego drapieżnika. Onieśmielona, ale zdecydowanie od niego ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia 16 minut temu, Grzes napisał: Onieśmielona, ale zdecydowanie od niego ładniejsza Czy ja wiem?. W mojej ocenie chyba najpiękniejszy jest ołówek. Chyba będzie następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Jestem pod wielkim wrażeniem, że dociągnąłeś projekt do końca. Duże W dniu 10.01.2024 o 16:37, jacek napisał: od dawna zamierzałem się na tę Iskrę bo to jedyny w swoim rodzaju egzemplarz, bo żywiczny więc wysoka jakość, bo ciekawe malowanie, bo dostępne dodatki itp. Niestety po otwarciu pudełka bardzo się zdziwiłem niską jakością wyrobu Choroszego, tym bardziej że cena jest dość wysoka. W dniu 10.01.2024 o 16:37, jacek napisał: Wszystko to opisywałem w zakładce warsztat więc kilka osób będzie wiedziało o co chodzi. Te same osoby namówiły mnie żeby podzielić się swoim doświadczeniem i wręcz przestrzec przed tym zestawem. Tak, zmagania w warsztacie oglądałem, ku przestrodze Dziękuję za podzielenie się warsztatem, Iskra zdecydowanie zasługuje na Galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Szacun za dotrwanie do końca. Jednak zdjęcia i powłoka malarska taka sobie.Bez szału.Widać że chciałeś skończyć jak najszybciej i mieć go z głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Największa to przyjemność prawdziwego Polaka, oglądać niezawinione męki bliźniego. Tym bardziej oprócz gratulacji, należą Ci się podziękowania, że zechciałeś dzielić się z nami swoim bólem. Widać pewne niedoróbki modelu, ale myślę, że oryginalność tematu i satysfakcja ze skończenia pażdzierza dostarczają odpowiedniej dawki satysfakcji. Do tego, podziwu godna dynamika prac. Ciekaw jestem następnych dzieł. Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Piękny model! A biorąc pod uwagę materiał wyjściowy (mydło) to efekt końcowy jest genialny! Edytowane 12 Stycznia przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Wyciągnąłeś z tego badziewia bardzo dużo. Gratuluję ukończenia modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Szacuneczek Ale skoro taki z Ciebie masochista, to krzywda Ci się nie działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia acha, swiatel pozycyjnych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia 21 minut temu, BRAVO112 napisał: acha, swiatel pozycyjnych nie ma Ech Ty. Myślałem ze nikt nie zauważy. A światła są i owszem, tyle że w szufladzie. W przypływie łaski trafią na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia @jacekmoja teza się potwierdza: dawkujesz sobie przyjemności, zboczuchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi