Szydercza Gała Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego Zamkniętą owiewkę robisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego 9 godzin temu, zegeye napisał: Preszejdingowa zabawa - ciąg dalszy Na zielonym widzę ma się dziać, a czarny co? Od macochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego No i coś od siebie. Generalnie odkryłem tylko jedną ZDRADĘ Army, model jest nieponitowany. Musiałem wyciągnąć z pudełka narzędzie kupione w tym celu 10 lat temu i nigdy nawet nie otwarte W łikend mam nadzieje usiąść do malowanek. Fotki pralkOM, ale coś tam widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego I dalej..... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego 31 minut temu, zegeye napisał: I dalej..... Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego (edytowane) 21 godzin temu, zegeye napisał: I Fajnie. Sorki za powtórzenie. Jakoś tak wyszło, pewnie trochę freudowsko... Edytowane 10 Lutego przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Popil, Ponitoval a Smutny. W dniu 7.02.2024 o 22:08, Szydercza Gała napisał: Zamkniętą owiewkę robisz?? Zgodnie z religiOM Matki Boskiej Oryginalnofarbowej. https://armahobbynews.pl/blog/2022/04/01/ki-84-biala-46-echo-minionych-dni/ Jeszcze dogrzebałem kilka fotek z internetów. Zastanowię się jeszcze czy zrobić go z ubytkiem poszycia na krawędzi lewego skrzydła czy, rozumISZ, pościemniać coś sprzed uszkodzeń. Szkoda, że nie ma żadnych fajnych pacynek prócz jakichś zabawkowych żołnierzyków. Już niedługo mój ulubiony, kamieniarsko-mangozjebczy etap 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego To ja też: SREBRNY PAN No widać Marcin, że ponitowałeś wINcYJ samolotUF niż ja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 3 minuty temu, Szydercza Gała napisał: No widać Marcin, że ponitowałeś wINcYJ samolotUF niż ja Całe, rozumISZ, CZy z wichurOM włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego ale miało być że zaczynamy w lutym, a nie kończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego Kończymy też, ile to można się pałować z takim małym modelikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego 36 minut temu, Szydercza Gała napisał: ile to można się pałować z takim małym modelikiem? Panie Gała Szydercza, ale nie dotykajmy tu już może metafizyki, bo się mój projekt legnie w gruz właściwie zanim się zacznie. Od dwóch miesięcy w marzeniach sennych z najmniejszymi detalami wykoncypowałem niczym napoleon jakiś co, jak, w którym momencie, czym i po co, a ty mnie tu tak brutalnie do parteru sprowadzasz, że się człowiek nie może pałować nad modelikiem pół roku. Te twoje łudki jeszcze mniejsze a dłużej nad nimi śleńczysz. Hayata może i mały ale wariat! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Zmagań ciąg dalszy. Błyszczący lakier położony. Nakładanie kalkomanii. Przepraszam za ''mocno warsztatowe'' fotki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, zegeye napisał: Panie Prezesie - Ustawa o wychowaniu.............. się kłania Dobrze, że "klopsy" są okrągłe i odpada problem z pozyjonowaniem znaku Edytowane 12 Lutego przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego Panie Astarott, nie ma potrzeby dorabiania skomplikowanych konstruktów metafizyczno-ideologicznych do prostych spraw. Wchodzisz Pan w ten projekt czy nie? Nie mam tu oczywiście na myśli gadania o wchodzeniu i szukaniu fajnych gifUF, tylko o wyjęciu plastiku z pudełka i zaczęciu pracy nad nim. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego 3 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Wchodzisz Pan w ten projekt czy nie? Nie mam tu oczywiście na myśli gadania o wchodzeniu i szukaniu fajnych gifUF, tylko o wyjęciu plastiku z pudełka i zaczęciu pracy nad nim. To ja myślałem że my tu śmiechu-hihu, na luzie bez spiny, a tu widzę gwałtem do roboty przymuszają. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego No to siup, jak to mówią Panie Astarott 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego Żeby nie było, ja też dziś się chwilkę pobawiłem fukaFkOM... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego 4 godziny temu, astarott napisał: To ja myślałem że my tu śmiechu-hihu, na luzie bez spiny, a tu widzę gwałtem do roboty przymuszają. Bez młota to nie robota! Dobrze, że Szanowny Kolega WspUłmodelarz wyszedł z cienia. TAKICH ludzi nam CZeba. Robić, robić bo za niedługo kolejne mierzenie puloków! Nic nie zrobiłem ale w tzw. miedzy czasie zakupy, rozumISZ, dotarli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Jeśli rury wydechu Eduarda wyglądają tak jak na obrazku z opakowania to radzę sobie odpuścić ich montowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego 2 godziny temu, zegeye napisał: Jeśli rury wydechu Eduarda wyglądają tak jak na obrazku z opakowania to radzę sobie odpuścić ich montowanie. Co z nimi jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Na rysunku opakowania widac rendery tych rur i one są identyczne na nim. Tak niestety nie było. Zestaw wydechów po obu stronach silnika różnił się nieznacznie. Choćby tym, że po prawej stronie na górze była tylko jedna rura (szersza, jakby podwójnej szerokości ale nadal jedna, a nie dwie jak widzę na renderach Eduarda) Czyli wydechy powinny wyglądać następująco: lewa strona od góry: podwójny, poczwórny, pojedynczy/ prawa strona od góry: pojedynczy, poczwórny, pojedynczy. Dodatkowo te poczwórne rury nie były idealnie takie same zarówno w przekroju jak i szerokości i długości. (ten ostatni parametr Eduard zauważył) Z tego względu myślę że wydechy z pudła będą lepsze jeśli chodzi o merytorykę (choć wiem, że nie są idealne z powodu technologii wtrysku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi