Jump to content

Hajaty wINcYj niż CZy ;-)

Szydercza Gała
 Share

Recommended Posts

Z kolesioFcem mym Lipą doszliśmy ostatnio do wniosku, że trzeba nam zlepić sobie tą samą latałkę i tym razem w tym samym czasie. Wybór padł na tytuowego Hajata od Army w 1/72.

Gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany przyłączeniem sie do naszego wesołego projekciku, serdecznie zapraszamy. Osobiście posiadam wersję dla samobUjcUF:

1.jpg

Zasadniczo zamiezamy ruszyć z tematem jakoś w lutym, muszę najpierw rozprawić się z japońską HAŃBĄ na gąsiennicach :haha:

Edited by Szydercza Gała
  • Like 2

1 godzinę temu, marek d napisał:

Szyderiusz nic nie mówił o ograniczeniu skali, także ten....

1884184100_Beznazwy.jpg.53263d72de5ed9507c522d9a6b4e704d.jpg

Niby tak, nawet mam jednego Franciszka 1:48 w szafie. Tyle, że zacząłem już dłubać przy innym pulpeciarzu i na razie nie chcę tego porzucać.

Niemniej z radością  popatrzę.

Godzinę temu, DamianPoltorak napisał:

A tak btw, w 1/48 co lepiej wybrać? Hasegawe czy Tamke?

Zrobiłem oba.

Zdecydowanie Hasegawa.

Tamiya okoł 40 letni projekt. Część lini wklęsłych część wypukłych. Kabina jak w maczbksie.   :cool:

OK, więc tak Hajaty muszą być w 1/72, z preferencją Army, ale tu sie upierał nie będę, chyba że kumoter Lipa jest kompletnie zafiksowany. Nie po to wymyśliliśmy sobie taki projekcik w 72 żeby potem nasze ulepki wyglądały jak zabawki dzieci z podstawówki na tle wielkich mutasUF w 1/48 , NO GO panowie :haha: 

Edited by Szydercza Gała

1 minutę temu, Szydercza Gała napisał:

Nie po to wymyśliliśmy sobie taki projekcik w 72 żeby potem nasze ulepki wyglądały zabawki dzieci z podstawówki na tle wielkich mutasUF w 1/48

Oj dobrze że uprzedziłeś, już chciałem się ładować z 1/32. :haha:

• Haha 5

W sumie :hmmm:

Hajata mam, nawet w 72 -wójce, i nawet  Armowego. Tylko chyba umiejętności rzemieślnicze mam za słabe by stawać w konkury z takimi ulepiaczami  :wink:

Edited by abtb

46 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Nie po to wymyśliliśmy sobie taki projekcik w 72 żeby potem nasze ulepki wyglądały jak zabawki dzieci z podstawówki na tle wielkich mutasUF w 1/48 , NO GO panowie :haha:

10 godzin temu, marek d napisał:

Szyderiusz nic nie mówił o ograniczeniu skali, także ten....

Sam widzisz. To wisiało w powietrzu. NO GO.

No dobra, skusiłem się. Ale nie myślę czekać do lutego. W lutym to muszę mieć to już z głowy 8-) Nie pokazuję pudełka, bo już koledzy wrzucili....
To od razu robota.  Zastosowałem kilka części z zestawu żywic Arma Hobby dołączanych promocyjnie. 8-)

Amz93PnD_o.jpg

REYo5lR2_o.jpg

VaxxMZ7J_o.jpg

• Like 9

Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

Już jestem :szczerbol:

Obrazek

No nie rozśmieszaj, czyj to warsztat? Albowiem konkurencja szabelkę pierwszeństwa z rączki wytrąciła i pognała hen do przodu

W dniu 22.01.2024 o 10:15, zegeye napisał:

REYo5lR2_o.jpg

:odlot:

Edited by giberes