PabloA Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca (edytowane) Zdążyłem na Bytom Polski Jastrząb na bazie zestawu Tamiyi w skali 1/72 gotowy. Zdecydowałem się zrobić galerię bez całego osprzętu w postaci uzbrojenia i zbiorników bo sporo zasłaniają i zaburzają piękną sylwetkę F-16 Podczas budowy wykorzystałem sporo dodatków: Zestaw od AWC-Models zawierający chyba najważniejsze elementy aby z zestawu Tamiyi zrobić Polskiego Jastrzębia czyli kompletny wlot powietrza NSI oraz poprawną podstawę statecznika pionowego. Dyszę firmy Reskit do silnika F100-PW. Fotel, koła, hamulce aerodynamiczne oraz blaszki do kokpitu firmy Eduard. Kalkomanie od ModelMaker. Pitot oraz sondy AOA Mastera. Malowałem farbami Bilmodel Makers oraz MRP. Zapraszam do oglądania Edytowane 8 Marca przez PabloA 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca (edytowane) C.D. Edytowane 8 Marca przez PabloA 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca C. D. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca elegancki Nasz pierwszy pokazany oficjalnie w locie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Świetnie wykonany model. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Bardzo zacny! Nie będę się czepiał liczby szczelin w kratce wywietrznika awioniki, bo to była już małostkowość . Szacun już za samą kratkę. A przednie koło skąd? Nie wygląda na pudełkowe, na Eduarda też nie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Dobrze że nie dałeś plecaka czyli zbiorników konforemnych, wyglada dużo lepiej tski bardziej elegancki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca fiu.. fiu... very cacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 45 minut temu, kelly9mm napisał: Bardzo zacny! Nie będę się czepiał liczby szczelin w kratce wywietrznika awioniki, bo to była już małostkowość . Szacun już za samą kratkę. A przednie koło skąd? Nie wygląda na pudełkowe, na Eduarda też nie... A wiesz, że wcale nie badałem tej kratki pod względem zgodności z oryginałem? Co do koła to poszerzyłem pudełkowe. 18 minut temu, jmx62 napisał: Dobrze że nie dałeś plecaka czyli zbiorników konforemnych, wyglada dużo lepiej tski bardziej elegancki. Miałem takie same odczucia;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca super !!! powinien leciec nie do Bytomia, tylko do NY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Bardzo ładny Wydaje mi się, że trochę za bardzo ściorany jak na nasz samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Oj, potrafią być "ściorane". Tu tylko lekko niedomyty przykład na zdjęciu pana Bartosza Bery: https://x.com/BartekBera/status/1745166556600877092?s=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca (edytowane) 19 godzin temu, mig napisał: Wydaje mi się, że trochę za bardzo ściorany jak na nasz samolot. Czyściutkie to one były zaraz po przylocie do nas i później po remontach. .. później, foto znalezione w internecie, autorowi należy się Model fajny poza tym mocnym akcentem na sterze kierunku. Edytowane 10 Marca przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca (edytowane) Dzięki Marku To fakt, te zacieki wyszły zbyt intensywne, do poprawy Zdjęcie zrobił Marcin Chruścielewski: Edytowane 10 Marca przez PabloA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca O jest fotka. 42 minuty temu, marek d napisał: poza tym mocnym akcentem na sterze kierunku. oszczekuję moją uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Trochę czasu upłynęło odkąd F-16 dotarły do Polski to mogły się trochę przybrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Rakieta. Jedno z fajniejszych malowań jeśli chodzi o płatowiec F-16. Wygląda na większą skalę. Powiedz jakie kolory stosowałeś, bo według mnie te "książkowe" trochę nie współgrają, kiedyś w Aeroplanie był artykuł odnośnie barw. A Twoje kolory by pasowały do kolorów tych z Aeroplana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 2 godziny temu, smialus napisał: Rakieta. Jedno z fajniejszych malowań jeśli chodzi o płatowiec F-16. Wygląda na większą skalę. Powiedz jakie kolory stosowałeś, bo według mnie te "książkowe" trochę nie współgrają, kiedyś w Aeroplanie był artykuł odnośnie barw. A Twoje kolory by pasowały do kolorów tych z Aeroplana. Dzięki bardzo! Co do kolorów to: jasnoszary to zgodnie z wytycznymi FS36375, w tym przypadku użyłem farby Bilmodel Makers i praktycznie nic z z nią nie kombinowałem, miejscami lekko rozjaśniłem dodając kropelkę białego. Ciemno szary to według schematów FS36118, jednak żaden z gunship greyów które posiadam w szafie nie przypominał tego z płatowca. Wziąłem więc taki FS36118 również firmy Bilmodel i rozjaśniłem go "na oko" FS36375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Fajny model Pablo. Dobór kolorów wydaje się trafny. Natomiast ślady eksploatacji akurat mnie za bardzo nie przekonują... Za to dość ciekawy wydaje się sposób podkreślenia granic kolorów charakterystyczny dla bardziej zmęczonych służbą naszych eFów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Piękny model. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia Mały chwalipost, F-16 został doceniony srebrnym medalem na tegorocznym Mosonshow w kategroii Master - samoloty odrzutowe w skali 1/72 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Brawo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia W dniu 10.03.2024 o 11:59, PabloA napisał: To fakt, te zacieki wyszły zbyt intensywne, jak to ktos kiedys powiedzial: jest troche fleja.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi