Roland_Sebastian Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Czołem modelarze! Ci, którzy śledzą mnie i/lub @Bercikwiedzą, że wyszliśmy z inicjatywą grupowej budowy Jaków z Army. Postępy z prac postanowiliśmy relacjonować też tutaj, poza tym jeśli ktoś ma ochotę to zapraszamy do dołączenia w tym wątku Jeśli chodzi o stan prac to wnętrze jest niemal gotowe do zamknięcia. Dzięki uprzejmości Marcina Ciepierskiego, tak jak w przypadku Wildcata, stałem się szczęśliwym posiadaczem wydruków 3D do tego modelu - w kabinie są to pasy pilota oraz siedzisko. Wnętrze, poza wydrukami jest zrobione prosto z pudełka. Pomimo dostępnej blaszki tablicy zegarów zdecydowałem się nałożyć kalkomanię na plastikowy element - jak dla mnie jest bardziej przestrzenny i lepiej wygląda. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Fajna sprawa, patrzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia ja na razie " kombinuje" garb do Jaka 1, ktory powstanie z Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 36 minut temu, BRAVO112 napisał: ja na razie " kombinuje" garb do Jaka 1, ktory powstanie z Army A nie ma modeli "garbatych" Jaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia sa ,( Brengun) ale chce przerobic Arme przod do odlania juz przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Robiąc swojego kilka lat temu wykorzystałem kilka rzeczy z blaszki Parta S72-048 dedykowanej do ZTS-u: klapy (choć trochę krótkie, co dziwne po przymierzeniu do ZTS-owego też wydawały się krótkie), mechanizmy nożycowe podwozia, pokrywy kółka ogonowego i osłony chłodnic. Może ktoś wykorzysta. Powodzenia! 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: sa ,( Brengun) ale chce przerobic Arme przod do odlania juz przygotowany Podzielisz się (odsprzedasz)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia nie ma problemu, ale to troche potrwa, bo jest to na razie projekt w tzw miedzyczasie mecze Lysandera z Pavli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Spokojnie, mam czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Gonię! Kokpit z pudełka wzbogacony wydrukami. Pasy na oparciu fotela wkleję już po sklejeniu połówek kadłuba. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia czy ta szyba pancerna byla taka gruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: czy ta szyba pancerna byla taka gruba? Oj była: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Może warto było trochę pocienic krawędź nocnika pilota? Poza tym bardzo elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja Wolny weekend sprawił, że znowu udało mi się nieco posiedzieć przy Jaku. Kadłub jest gotowy do malowania. Spasowanie - bez zarzutu, jednak musiałem się uporać z kilkoma jamkami skurczowymi. Na szczęście nic wymagającego, wystarczył surfacer i szlifowanie kolejnego dnia. Postanowiłem wzbogacić wygląd modelu o rurkę pitota wykonaną z dwóch kawałków igieł iniekcyjnych. Poza tym rozwierciłem lufy uzbrojenia i wylot powietrza, (odmę?) z boku kadłuba. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Bardzo ładny modelik . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia Czas uzupełnić wpisy, bo dużo się działo jeśli chodzi o Jaki. Ci, którzy śledzą nasze poczynania na fejsie wiedzą, że wpadliśmy na szalony pomysł wymiany modelami w trakcie budowy. Zamknięty kadłub swojego Jaka wysłałem do Roberta, a on przysłał mi swój samolot. Umówiliśmy się, że pomalujemy sobie nawzajem modele. W związku z tym jakiś czas temu dostałem paczkę od Roberta: Chociaż początkowo planowaliśmy pomalować modele farbami Hataki ostatecznie zdecydowaliśmy się na Gunze i Tamiye. W naszym odczuciu lakiery Hataki nieco rozmijają się z naszym wyobrażeniem kolorów kamuflażu na tych samolotach. Kilka zdjęć z malowania: Jak widać na zdjęciach, próbowałem nowego podejścia do malowania modelu co było totalnym niewypałem :D. Tzn wszystkie efekty które zrobiłem na podkładzie ostatecznie zniknęły przykryte farbą. Ostatecznie kamuflaż prezentuje się tak: Ponieważ w między czasie dotarł do mnie z powrotem od Roberta mój Jak zmalowany i z położonymi kalkami wrzucam fotkę obu modeli: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Pomysł z wymianą rewelacja, Jaki wymiatają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 1 godzinę temu, barszczo napisał: Pomysł z wymianą rewelacja Być może, ale jaki jest jej cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Ja bym nikomu nie oddał swojego dziecka na wychowanie. Luli luli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 4 godziny temu, greatgonzo napisał: Być może, ale jaki jest jej cel? Uznajmy to za rodzaj happeningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Uznajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia juz niedlugo dalacze do projektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Kalki Exito siadły 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Chciałbym wreszcie skleić jakiegoś ruska ale nabawiłem sie ostatnio wyjątkowego rusowstrętu konflikt tragiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Super idzie! Bardzo podoba mi się to malowanie. Sam kiedyś robiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi