abtb Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 (edited) Witam niedzielnych smakoszy kawy o poranku - dziś dla odmiany galeria w dziale wiatracznym Przedstawiam do "konsumpcji" konkretny śmigłowiec uzbrojony po zęby, który to jest dalszym rozwinięciem mojej "kolekcji libijskiej" - Mil Mi-8, uzbrojony w cztery zasobniki strzeleckie UPK 23-250. Informacja dla liczynitów - ja rozróżniam dwa modele śmigłowców w tej rodzinie - Mi-8 z wirnikiem ogonowym po prawej stronie belki i Mi-17 z wirnikiem ogonowym po lewej stronie. Więcej typów i modyfikacji nie rozróżniam A zatem: Mil Mi-8MT, gdzieś w Libii, w którymś tam roku: I na dziś tyle Edited December 26, 2024 by abtb 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Ładny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Wiatrak w plamy, super wygląda . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Bardzo fajny. Podoba mi się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Nawet model w nieatrakcyjnym malowaniu można pokazać ładnie na ciekawie wykadrowanych fotkach, np. tu: 4 godziny temu, abtb napisał: Czy można fotkę całej dotychczas zrobionej floty Kadafiego? Bo zaczyna być kolejna fajna kolekcja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Ładny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Świetny. Podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 28, 2024 Author Share Posted July 28, 2024 2 godziny temu, Grzes napisał: Czy można fotkę całej dotychczas zrobionej floty Kadafiego? Się postaram Ale szybkiej odpowiedzi nie oczekuj - tak z tydzień O, właśnie - jak ogarnę sidewindery do Mirag-a to wtedy będzie okazja na dodatkowe cyknięcie dodatkowej foty I dziękuję bardzo wszystkim za opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 Bardzo mi się podoba to malowanie, ale mam wrażenie, że się spieszyłeś... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 28, 2024 Author Share Posted July 28, 2024 Teraz, Mitrandir napisał: ale mam wrażenie, że się spieszyłeś... Nie, nie śpieszyłem się - zrobiłem go tak, jak chciałem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 (edited) 10 minut temu, abtb napisał: Nie, nie śpieszyłem się - zrobiłem go tak, jak chciałem. W takim razie jest piękny Edited July 28, 2024 by Mitrandir 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted July 28, 2024 Share Posted July 28, 2024 23 minuty temu, abtb napisał: zrobiłem go tak, jak chciałem. Muszę zapamiętać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 29, 2024 Share Posted July 29, 2024 Fajny śmiglak podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamsky Posted July 29, 2024 Share Posted July 29, 2024 (edited) Wykonanie bardzo ładne, ale nikt nie zauważył błędów które zabijają - niestety musze je wytknąć Wykonałeś model Mi-8MT(Mi-17) Libia miała głownie Mi-8T zrobiłeś kadłub z Mi-17 wraz z silnikami, a śmigło ogonowe plus belki podwieszeń z Mi-8 wydaje mi sie ze Libijskie Mi-8T nie miały możliwości podczepienia UPK 23-250 - masz moze jakies foto? wyszła hybryda ale ładna Edited July 29, 2024 by Adamsky 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 30, 2024 Author Share Posted July 30, 2024 9 godzin temu, Adamsky napisał: Wykonanie bardzo ładne, Dziękuję bardzo 9 godzin temu, Adamsky napisał: ale nikt nie zauważył błędów które zabijają Nie wiem czy nie zauważył, czy raczej był ich świadom, bo przeczytał o tym w warsztacie. 9 godzin temu, Adamsky napisał: zrobiłeś kadłub z Mi-17 wraz z silnikami, a śmigło ogonowe plus belki podwieszeń z Mi-8 Wspomniał już o tym kolega @Artek82w warsztacie pisząc, że HB dał pudełko z obrazkiem Mi-8 a w środku jest kadłub do Mi-17, więc koto czytał, ten wiedział. 9 godzin temu, Adamsky napisał: wydaje mi sie ze Libijskie Mi-8T nie miały możliwości podczepienia UPK 23-250 - masz moze jakies foto? Nie mam i szukać nie będę - taki miałem plan na ten śmigłowiec i taki plan sobie zrealizowałem Model powstał w ramach "warsztatu relaksacyjnego" w którym nie zważam na "prawdę czasu i ekranu", tylko robię sobie prosto z pudła bez przykładania suwmiarki i porównywania z planami 9 godzin temu, Adamsky napisał: wyszła hybryda O tym też pisałem w warsztacie. Podsumowując - są modele przy których się odrobinę doktoryzuję (np "Ławica śledzi") jak i modele przy których się absolutnie nie doktoryzuję (np "Kolekcja libijska"), wychodząc z założenia, że modelarstwo to hobby które ma relaksować, a nie doprowadzać do stresu połączonego z milionowymi wydatkami na dodatki i tworzeniu dokumentacji technicznej- to i tak nie poleci (chyba że pionowo w dół ) 9 godzin temu, Adamsky napisał: ale ładna I oto chodziło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted July 30, 2024 Share Posted July 30, 2024 52 minuty temu, abtb napisał: Wspomniał już o tym kolega @Artek82w warsztacie pisząc, że HB dał pudełko z obrazkiem Mi-8 a w środku jest kadłub do Mi-17, więc koto czytał, ten wiedział. Dobrze że wspomniałeś bom zapomniał że wspominałem A w tym wieku to już źle świadczy jednak Mimo zhybrydzenia wyszła fajna miniatura śmigłowca ale klasycznie: szkoda że nie swój, ale dobrze że w siedem dwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 30, 2024 Author Share Posted July 30, 2024 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Mimo zhybrydzenia wyszła fajna miniatura śmigłowca 1 godzinę temu, Artek82 napisał: ale klasycznie: szkoda że nie swój, Klasycznie: zrobię Iskrę w patriotycznym malowaniu -indyjskim, bo tam też mają patriotyzm 1 godzinę temu, Artek82 napisał: ale dobrze że w siedem dwa No, ba - tylko i wyłącznie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted July 30, 2024 Share Posted July 30, 2024 14 minut temu, abtb napisał: zrobię Iskrę w patriotycznym malowaniu -indyjskim No dawaj, dawaj, bo ja czekam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 30, 2024 Author Share Posted July 30, 2024 16 minut temu, Grzes napisał: bo ja czekam Rok pamiętny i jedyny taki- 2025 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted August 2, 2024 Share Posted August 2, 2024 Fajny!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts