Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator
Napisano
1 minutę temu, Klapouch napisał:

Ha - to już wiem przez kogo zniknął pokład i muszę czekać do 10 października 😉

😀A długo się zastanawiałem, czy go kupić czy nie.:super:

• Super Moderator
Napisano
12 minut temu, Klapouch napisał:

Jak widać krócej ode mnie :) a lufy wziąłeś ? Z ciekawości pytam. 

Luf jest dużo. Dopiero po wypłacie i myślę nad załogą.

• Super Moderator
Napisano
2 minuty temu, Klapouch napisał:

Załoga jest mega, ale jakieś takie za malutkie te ludziki dla mnie 

No ja się poważnie zastanawiam nad jakimiś okularami powiększającymi na oczy. Bo niekiedy mam problem z złapaniem zoomu na elemencie i patrzę przez lupę. Ale lupa nie jest komfortowa.

Może chłopaki coś polecą, ale to zadam pytanie w innym temacie by nie zaśmiecać.

Napisano

Co ty masz z tym zaśmiecaniem? Lampa z wbudowana lupą, albo gogliki z wymienna soczewka... albo jedno j drugie.

Jak ludziki to ION, najlepsze na rynku obecnie.

No j widzę że chętnych przybywa :haha:

• Like 1
Napisano

ja koncze balonowca ale juz odgrzebałem literature, musze przeszukać kartony co by wydobyć wszystko ale procesor został obciążony w temacie :)

Napisano

Panowie, jak nikt nie chce to ja mogę być ten drÓgi. Tylko proszę wsparcie koszykowe, bom amator je...

Co dodać, koniecznie lub opcjonalnie, do poniższej listy:

1.  https://www.scalemates.com/kits/bronco-nb5004-s-100-class-schnellboot--224486

2. https://www.scalemates.com/kits/artwoxmodel-aw10104-s-100-class-schnellboot-wooden-deck--953727

3. https://www.scalemates.com/kits/master-sm-350-046-37mm-69-m42-barrels--120617

4. (?) https://www.scalemates.com/kits/very-fire-dkm08-20mm-30-aa-guns--1436335

5. ....

Jakieś sugestie co do farb dot. malowań pudełkowych? Raczej Gunze i Hataka Oranżadowa...

Napisano (edytowane)

Prawdziwego modelarza poznaje się po tym jak zaczyna a nie kończy... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Czyli tym samym pozwalam sobie, jako modelarz teoretyk (nie wiem czy model dobrnie do swego szczęśliwego końca), dołączyć ze sznelbootowym makaronem. Powstały w 1942 r. jako S-67, po wojnie przez Włochów przemianowany na MS/MC485. Fajny maszt ma - to dla mnie główna zachęta do zabawy. Zniszczę w tym celu zestaw Trumpka, który niegdyś otrzymałem od adm. Rhayadera. :)  A oto foto oryginalnej motokanoniery o numerze burtowym 485: 

image.thumb.jpeg.a18dd23c7823ebea67e409059b1332ba.jpeg

Pozdrawiam, Marek

Edytowane przez donalyah00
  • Like 2
Napisano (edytowane)

@WoitJakbyś brał lufy to odkupię jedna od Ciebie, bo będziesz miał za duzo :haha:

Brawo Mareczku. Proponuje mniej teorii a więcej praktyki. Model jest tak wielki że nawet przy wysokim stężeniu doktoryzacji nie da sie raczej utknąć :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Haha 2
Napisano
3 godziny temu, donalyah00 napisał:

....dołączyć ze sznelbootowym makaronem...

MC485_1.thumb.jpg.6f4775943ca3cabad4e5c009085189a6.jpg

MC485_3.jpg.420b166180281050a63e03e6d696baa3.jpg

MC485_4.thumb.jpg.3fab5854ffd3e92c2d00f52527e95720.jpg

MC485_5.thumb.jpg.86a48e7a6f946ec277aa2d0b29835ae4.jpg

3 godziny temu, donalyah00 napisał:

Fajny maszt ma - to dla mnie główna zachęta do zabawy.....

trochę roboty przy tym będzie....

MC485_2.thumb.jpg.defb3cc6e2cb6af8eed3aa2cc0eddc8f.jpg

• Thanks 1
Napisano
Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

@WoitJakbyś brał lufy to odkupię jedna od Ciebie, bo będziesz miał za duzo :haha:

Będzie Pan zadowolony 😋

Czekam jeszcze na jakieś Wasze podpowiedzi co do dodatków i będę zamykał zamówienie.

Zastanawiam się czy nie posadzić go na wodzie, przy nabrzeżu coby się nie męczyć z kilwaterami itp.

Napisano

Każdy będzie miał jakiś inny pomysł jak sądzę, i o to chodzi. Bierz co chcesz, ja mam sporo złomu.u po... złomie właśnie, plus costam pewnie wyrzezbie z resztek wszelakich...

Napisano
5 godzin temu, Klapouch napisał:

Tak, tak i słyszałem, że szyderstwa ma nie być jak coś komuś nie wyjdzie :x

pewnie że nie....   wyłącznie biczowanie w kazamatach  :haha:

Napisano (edytowane)
21 godzin temu, M.A.V. napisał:

trochę roboty przy tym będzie....

Trochę tak - przede wszystkim muszę działka namierzyć, czy przypadkiem ktoś już ich nie robi. Dzięki za fotki!

23 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Model jest tak wielki że nawet przy wysokim stężeniu doktoryzacji nie da sie raczej utknąć

Hold my beer! :szczerbol: Zobaczymy jak to pójdzie. W Modelarstwie Okrętowym nr 112 są plany i rendery tychże jednostek chlupoczących.

Pozdrawiam, Marek

Edytowane przez donalyah00
Napisano

W "Modelarstwie okrętowym" nr 114 (16.10.2024) będzie : Schnellboot typu S-38 - rysunki i model 3D

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Dodam tylko że reguły są dla miENczakUF i jak kogoś świerzbią ręce, a nie ma nic innego do roboty, to niech się nie krępuje. Jak skończę Uji, na pewno nie będę czekał do listopada :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała