Klapouch Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września Ha - to już wiem przez kogo zniknął pokład i muszę czekać do 10 października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września Super Moderator Share Napisano 18 Września 1 minutę temu, Klapouch napisał: Ha - to już wiem przez kogo zniknął pokład i muszę czekać do 10 października A długo się zastanawiałem, czy go kupić czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 5 minut temu, jawkers napisał: A długo się zastanawiałem, czy go kupić czy nie. Jak widać krócej ode mnie a lufy wziąłeś ? Z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września Super Moderator Share Napisano 18 Września 12 minut temu, Klapouch napisał: Jak widać krócej ode mnie a lufy wziąłeś ? Z ciekawości pytam. Luf jest dużo. Dopiero po wypłacie i myślę nad załogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 2 minuty temu, jawkers napisał: Luf jest dużo. Dopiero po wypłacie i myślę nad załogą. Załoga jest mega, ale jakieś takie za malutkie te ludziki dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września Super Moderator Share Napisano 18 Września 2 minuty temu, Klapouch napisał: Załoga jest mega, ale jakieś takie za malutkie te ludziki dla mnie No ja się poważnie zastanawiam nad jakimiś okularami powiększającymi na oczy. Bo niekiedy mam problem z złapaniem zoomu na elemencie i patrzę przez lupę. Ale lupa nie jest komfortowa. Może chłopaki coś polecą, ale to zadam pytanie w innym temacie by nie zaśmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Września Autor Share Napisano 18 Września Co ty masz z tym zaśmiecaniem? Lampa z wbudowana lupą, albo gogliki z wymienna soczewka... albo jedno j drugie. Jak ludziki to ION, najlepsze na rynku obecnie. No j widzę że chętnych przybywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września ja koncze balonowca ale juz odgrzebałem literature, musze przeszukać kartony co by wydobyć wszystko ale procesor został obciążony w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września Panowie, jak nikt nie chce to ja mogę być ten drÓgi. Tylko proszę wsparcie koszykowe, bom amator je... Co dodać, koniecznie lub opcjonalnie, do poniższej listy: 1. https://www.scalemates.com/kits/bronco-nb5004-s-100-class-schnellboot--224486 2. https://www.scalemates.com/kits/artwoxmodel-aw10104-s-100-class-schnellboot-wooden-deck--953727 3. https://www.scalemates.com/kits/master-sm-350-046-37mm-69-m42-barrels--120617 4. (?) https://www.scalemates.com/kits/very-fire-dkm08-20mm-30-aa-guns--1436335 5. .... Jakieś sugestie co do farb dot. malowań pudełkowych? Raczej Gunze i Hataka Oranżadowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września (edytowane) Prawdziwego modelarza poznaje się po tym jak zaczyna a nie kończy... Czyli tym samym pozwalam sobie, jako modelarz teoretyk (nie wiem czy model dobrnie do swego szczęśliwego końca), dołączyć ze sznelbootowym makaronem. Powstały w 1942 r. jako S-67, po wojnie przez Włochów przemianowany na MS/MC485. Fajny maszt ma - to dla mnie główna zachęta do zabawy. Zniszczę w tym celu zestaw Trumpka, który niegdyś otrzymałem od adm. Rhayadera. A oto foto oryginalnej motokanoniery o numerze burtowym 485: Pozdrawiam, Marek Edytowane 19 Września przez donalyah00 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września (edytowane) @WoitJakbyś brał lufy to odkupię jedna od Ciebie, bo będziesz miał za duzo Brawo Mareczku. Proponuje mniej teorii a więcej praktyki. Model jest tak wielki że nawet przy wysokim stężeniu doktoryzacji nie da sie raczej utknąć Edytowane 19 Września przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września W sumie się zgłaszam, jako siódmy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września 3 godziny temu, donalyah00 napisał: ....dołączyć ze sznelbootowym makaronem... 3 godziny temu, donalyah00 napisał: Fajny maszt ma - to dla mnie główna zachęta do zabawy..... trochę roboty przy tym będzie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: @WoitJakbyś brał lufy to odkupię jedna od Ciebie, bo będziesz miał za duzo Będzie Pan zadowolony Czekam jeszcze na jakieś Wasze podpowiedzi co do dodatków i będę zamykał zamówienie. Zastanawiam się czy nie posadzić go na wodzie, przy nabrzeżu coby się nie męczyć z kilwaterami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Każdy będzie miał jakiś inny pomysł jak sądzę, i o to chodzi. Bierz co chcesz, ja mam sporo złomu.u po... złomie właśnie, plus costam pewnie wyrzezbie z resztek wszelakich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Tak, tak i słyszałem, że szyderstwa ma nie być jak coś komuś nie wyjdzie :x 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 5 godzin temu, Klapouch napisał: Tak, tak i słyszałem, że szyderstwa ma nie być jak coś komuś nie wyjdzie :x pewnie że nie.... wyłącznie biczowanie w kazamatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) 21 godzin temu, M.A.V. napisał: trochę roboty przy tym będzie.... Trochę tak - przede wszystkim muszę działka namierzyć, czy przypadkiem ktoś już ich nie robi. Dzięki za fotki! 23 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Model jest tak wielki że nawet przy wysokim stężeniu doktoryzacji nie da sie raczej utknąć Hold my beer! Zobaczymy jak to pójdzie. W Modelarstwie Okrętowym nr 112 są plany i rendery tychże jednostek chlupoczących. Pozdrawiam, Marek Edytowane 20 Września przez donalyah00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września W "Modelarstwie okrętowym" nr 114 (16.10.2024) będzie : Schnellboot typu S-38 - rysunki i model 3D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Trochę różnych zdjęć https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=61&t=265212 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września Dzięki, sporo fajnych fotek, choć niestety głównie tych wcześniejszych typów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września No i mam i ja. Dopiero załoganty dają do zrozumienia na co się człek porywa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Września Autor Share Napisano 28 Września Eeee daj spokój, ludziki to małe są w 1/700, ci tutaj to dryblasy są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września Te z 1/700 to po prostu dzieci od 1/350 B) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Października Autor Share Napisano 1 Października (edytowane) Dodam tylko że reguły są dla miENczakUF i jak kogoś świerzbią ręce, a nie ma nic innego do roboty, to niech się nie krępuje. Jak skończę Uji, na pewno nie będę czekał do listopada Edytowane 1 Października przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi