Gerd Napisano 15 Listopada 2024 Share Napisano 15 Listopada 2024 (edytowane) Pomysł projektu pojawił się baaardzo dawno temu, chyba w momencie w momencie gdy pierwszy raz zobaczyłem to zdjęcie: Do budowy wykorzystałem zestaw BWP-1 Zvezda NR 3553 (drugi raz bym go nie kupił). Sklejanie poszło łatwo, jedyne zmiany to otwarcie otworów strzeleckich w burtach i siatka nad silnikiem. Problem stanowiły figurki. 10 szt…. no 9 bo jedna - smark z zestawu - była. Reszta to zbieranina wszystkiego co było pod ręką i dało się dostosować. W całym projekcie ważną rolę odegrał zestaw Dragon nr 3802 – AK-47/74 family. Reszta prosta jak antena prętowa do R-123 : No i pojechali... Edytowane 15 Listopada 2024 przez Gerd 27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 15 Listopada 2024 Share Napisano 15 Listopada 2024 Ale klimacik! Super to wygląda , taka wycieczka a bewup jak gimbus;) Jakie figurki adaptowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 Świetnie to wygląda. Pomysł na dioramkę pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 Tematycznie z czerwonymi beretami- to mi się u Ciebie podoba. Plus za tematykę. Merytorycznie się nie znam, ale podoba mi się. Tez ciekawi mnie temat multiplikacji pacynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 Podoba się bardzo, temat mi bliski. Teraz Dwunastego w tej skali dorób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Listopada 2024 Autor Share Napisano 17 Listopada 2024 15 godzin temu, barszczo napisał: Podoba się bardzo, temat mi bliski. Teraz Dwunastego w tej skali dorób . An 12 w 1:35 .... chyba nikt czegoś takiego nie robi, a garaż ma na jeden samochód a nie na dioramę i rower. To teraz o tych figurkach : prawy rząd: Lewy rząd: z gruba to tak było. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 Wielkie brawa za pomysł i wykonanie. Desantowcy nie ważne z jakiego kraju to zawsze elita. Mix Specnazu, spadochroniarzy Hermann Göring, przeciwlotników oraz zwykłej piechoty zrobił super robotę-figurki wyglądają jak ze zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Listopada 2024 Share Napisano 18 Listopada 2024 Imponujaca praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2024 Share Napisano 18 Listopada 2024 W dniu 17.11.2024 o 11:24, Gerd napisał: An 12 w 1:35 .... chyba nikt czegoś takiego nie robi Jakbyś się uparł to... W dniu 17.11.2024 o 11:24, Gerd napisał: I to jest to!!! Sam uwielbiam takie realizacje, gdzie bierze się fotkę, a potem robi się model. Świetna dłubaninka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 19 Listopada 2024 Share Napisano 19 Listopada 2024 Świetny. Szacun za dłubaninę z figsami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Listopada 2024 Share Napisano 23 Listopada 2024 Przezabawnie upchani. Wszystko to dobrze pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 29 Listopada 2024 Share Napisano 29 Listopada 2024 Teraz jak nie ma w galerii AI to się nie liczy. 318999384573804550.mp4 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 29 Listopada 2024 Share Napisano 29 Listopada 2024 Super, teraz ladna podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Listopada 2024 Autor Share Napisano 29 Listopada 2024 TM48 - bardzo mi się podoba pomysł. Wiesz... teraz jesteś zamieszamy w projekt. Można powiedzieć - współudział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Film - obłęd! Tylko opinacze powinny być brązowe (zresztą chyba widzę desanty) no i kieszenie udowe US-ów nie wyszły. Ale to widoczne tylko dla wąskiej grupy weteranów / maniaków / rekonstruktorów 6 PDPD i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Kapitalna robota, z figurkami w szczególności! BWPy zawsze nudnawe jako pojazd, niestety, i mało dające się ponieść twórczo, ale tematem i figurantami wniosłeś w temat życie! No i klimaty krajowe zawsze w cenie, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2024 Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem, komentarze i dobre słowo. Zachęcam do naśladowania. Może nie koniecznie TYM konkretnym zdjęciem czy nawet 6PDPD, ale "przekładaniem" fotografii na dioramy/winiety. Jednocześnie ostrzegam - z tym jest kupa roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi