abtb Napisano Niedziela o 16:40 Share Napisano Niedziela o 16:40 Do dzisiejszej, popołudniowej kawy, kolejny MiG z "Projektu Bałałajka" - MiG 21R Model jak model - nie polecam, nie zalecam. Wykonawczo to paździerz okrutny. Dodatkowo mam kilka zastrzeżeń co do samej geometrii samolotu: wygląda odrobinkę tak jakby mu za lekki o 2kg silnik włożyli i i ciut mu się pupa uniosła ( może to też wynikać z faktu że rozmiar opon był delikatnie większy niż w innych MiG-ach - do MF-a ten sam producent dał na ramkach koła o mniejszej średnicy i innej feldze, choć baardzo podobnej). Dodatkowo kąt zaklinowania zbiorników pod skrzydłowych wygląda na odrobinkę za duży. Ale, że takie rzeczy w F-104 są normalne to trochę przysnąłem i uznałem że jest ok. I z tego faktu wynika bardzo ważny wniosek - należy zachować czujność czekisty Jedyną, bardzo fajną sprawą w tym modelu jest "odwzorowanie faktury powierzchni" - to robi robotę i tym się model broni. Z powodów powyższych pozwoliłem sobie zrobić ten model w jedynie słusznym malowaniu - libijskim Bo jak wiadomo - malowanie libijskie fajne jest A że nie jest to ostatni taki paździerz w moim magazynku to zmagania na tym kierunku będą raczej kontynuowane A tera pora na bohatera: MiG 21R, malowanie Libijskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Misrata, Libia, lata 80-te XX wieku W związku z tym, że NA PEWNO będą groźby i naciski to proszszszę bardzo: A teraz można pisać paszkwile i się doktoryzować 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 16:51 Share Napisano Niedziela o 16:51 To ja pierwszy. Jest super.Podoba mi się bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 16:52 Share Napisano Niedziela o 16:52 Piękności . W parze wyglądają rewelacyjnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano Niedziela o 17:00 Share Napisano Niedziela o 17:00 Jestem na tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano Niedziela o 17:06 Share Napisano Niedziela o 17:06 Te libijskie malowanie jest fajne. Chyba nazbiera się kolekcja w malowaniu libijskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 19:07 Share Napisano Niedziela o 19:07 Nabierasz wprawy coraz fajniejsze modele robisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano Niedziela o 20:05 Share Napisano Niedziela o 20:05 Wash w nitach mnie urzekł. Świetnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano Niedziela o 20:07 Share Napisano Niedziela o 20:07 Jedni mają popołudniową kawę ja mam wieczorną Popijam i oglądam Tomku, bardzo ładny "ołóweczek" jak również zgrana parka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu Dla mnie bomba Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu To teraz Tomaszu czekamy na CH-47 w barwach Libii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Godzinę temu, Xmen napisał: czekamy na CH-47 w barwach Libii. A ja tam nie czekam Lepiej już takiego do rodzinki lub takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Podoba mi się Do rodzinki to najlepiej oba -23 i -25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Piękny model. Podoba się. Paszkwila nie będzie bo u mnie się skończyły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 12 godzin temu, Xmen napisał: CH-47 Po pierwsze primo - ja zachodnich pseudośmigłowców nie lepię Po drugie primo - żeby się załapać na malowanie libijskie to model musi spełniać bardzo surowe standardy 10 godzin temu, Grzes napisał: Lepiej już takiego do rodzinki Boszszsze, znowu trzeba oblecieć wszystkie krany w domu, bo znowu są przecieki 10 godzin temu, mig napisał: 23 i -25. 23-ciego mam, na 25-tego zacząłem już zbierać gotówkę pod postacią puszek Dziękuję wszystkim za komentarze Mam nadzieję że kolejny MiG 21 z Kp, który w tej chwili jest na warsztacie, jakoś się zbliży standardem wykonania i malowania do tego tu prezentowanego i również trafi w gusta komentujących Edytowane 26 minut temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 45 minut temu Share Napisano 45 minut temu No te malowanie jest naprawdę mega. Z tymi nitami przy tej wielkości to musiałeś się nagimnastykować, jakim kółkiem robiłeś, ja przy 48 to na ogół 1 do 0,75 robię, a tutaj aż strach się bać. Naprawdę Migacze przecudowne!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 42 minuty temu Share Napisano 42 minuty temu 27 minut temu, abtb napisał: Po pierwsze primo - ja zachodnich pseudośmigłowców nie lepię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 minuty temu Autor Share Napisano 24 minuty temu 18 minut temu, smialus napisał: Z tymi nitami przy tej wielkości to musiałeś się nagimnastykować, jakim kółkiem robiłeś Nie przeceniaj moich umiejętności - te nity to oryginalne działanie producenta modelu. Z jednej strony fajna rzecz, a z drugiej trzeba się ostro nagimnastykować żeby tego nie pozacierać przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi