abtb Napisano Niedziela o 16:40 Share Napisano Niedziela o 16:40 Do dzisiejszej, popołudniowej kawy, kolejny MiG z "Projektu Bałałajka" - MiG 21R Model jak model - nie polecam, nie zalecam. Wykonawczo to paździerz okrutny. Dodatkowo mam kilka zastrzeżeń co do samej geometrii samolotu: wygląda odrobinkę tak jakby mu za lekki o 2kg silnik włożyli i i ciut mu się pupa uniosła ( może to też wynikać z faktu że rozmiar opon był delikatnie większy niż w innych MiG-ach - do MF-a ten sam producent dał na ramkach koła o mniejszej średnicy i innej feldze, choć baardzo podobnej). Dodatkowo kąt zaklinowania zbiorników pod skrzydłowych wygląda na odrobinkę za duży. Ale, że takie rzeczy w F-104 są normalne to trochę przysnąłem i uznałem że jest ok. I z tego faktu wynika bardzo ważny wniosek - należy zachować czujność czekisty Jedyną, bardzo fajną sprawą w tym modelu jest "odwzorowanie faktury powierzchni" - to robi robotę i tym się model broni. Z powodów powyższych pozwoliłem sobie zrobić ten model w jedynie słusznym malowaniu - libijskim Bo jak wiadomo - malowanie libijskie fajne jest A że nie jest to ostatni taki paździerz w moim magazynku to zmagania na tym kierunku będą raczej kontynuowane A tera pora na bohatera: MiG 21R, malowanie Libijskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Misrata, Libia, lata 80-te XX wieku W związku z tym, że NA PEWNO będą groźby i naciski to proszszszę bardzo: A teraz można pisać paszkwile i się doktoryzować 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 16:51 Share Napisano Niedziela o 16:51 To ja pierwszy. Jest super.Podoba mi się bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 16:52 Share Napisano Niedziela o 16:52 Piękności . W parze wyglądają rewelacyjnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano Niedziela o 17:00 Share Napisano Niedziela o 17:00 Jestem na tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano Niedziela o 17:06 Share Napisano Niedziela o 17:06 Te libijskie malowanie jest fajne. Chyba nazbiera się kolekcja w malowaniu libijskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 19:07 Share Napisano Niedziela o 19:07 Nabierasz wprawy coraz fajniejsze modele robisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano Niedziela o 20:05 Share Napisano Niedziela o 20:05 Wash w nitach mnie urzekł. Świetnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano Niedziela o 20:07 Share Napisano Niedziela o 20:07 Jedni mają popołudniową kawę ja mam wieczorną Popijam i oglądam Tomku, bardzo ładny "ołóweczek" jak również zgrana parka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Dla mnie bomba Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu To teraz Tomaszu czekamy na CH-47 w barwach Libii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, Xmen napisał: czekamy na CH-47 w barwach Libii. A ja tam nie czekam Lepiej już takiego do rodzinki lub takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Podoba mi się Do rodzinki to najlepiej oba -23 i -25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Piękny model. Podoba się. Paszkwila nie będzie bo u mnie się skończyły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu (edytowane) 12 godzin temu, Xmen napisał: CH-47 Po pierwsze primo - ja zachodnich pseudośmigłowców nie lepię Po drugie primo - żeby się załapać na malowanie libijskie to model musi spełniać bardzo surowe standardy 10 godzin temu, Grzes napisał: Lepiej już takiego do rodzinki Boszszsze, znowu trzeba oblecieć wszystkie krany w domu, bo znowu są przecieki 10 godzin temu, mig napisał: 23 i -25. 23-ciego mam, na 25-tego zacząłem już zbierać gotówkę pod postacią puszek Dziękuję wszystkim za komentarze Mam nadzieję że kolejny MiG 21 z Kp, który w tej chwili jest na warsztacie, jakoś się zbliży standardem wykonania i malowania do tego tu prezentowanego i również trafi w gusta komentujących Edytowane 2 godziny temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu No te malowanie jest naprawdę mega. Z tymi nitami przy tej wielkości to musiałeś się nagimnastykować, jakim kółkiem robiłeś, ja przy 48 to na ogół 1 do 0,75 robię, a tutaj aż strach się bać. Naprawdę Migacze przecudowne!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, abtb napisał: Po pierwsze primo - ja zachodnich pseudośmigłowców nie lepię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, smialus napisał: Z tymi nitami przy tej wielkości to musiałeś się nagimnastykować, jakim kółkiem robiłeś Nie przeceniaj moich umiejętności - te nity to oryginalne działanie producenta modelu. Z jednej strony fajna rzecz, a z drugiej trzeba się ostro nagimnastykować żeby tego nie pozacierać przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, abtb napisał: zacząłem już zbierać gotówkę pod postacią puszek Zostało mi trochę po wakacyjnych remontach - są Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 26 minut temu, Grzes napisał: Zostało mi trochę A te aluminiowe po zupie chmielowej to gdzie? Edytowane 1 godzinę temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, abtb napisał: aluminiowe po zupie chmielowej to gdzie? Raczej wybieram w szkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi