Skocz do zawartości

P-51B Mustang / 43-6638 / Arma Hobby 1:72

Woit

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Endrju napisał:

Piękny model. Nie może się nie podobać. :super:

Dziękuję!

12 godzin temu, greatgonzo napisał:

Nie później niż grudzień '44. Teoretycznie.

A co się wydarzyło w tym terminie? Teoretycznie 😉

Na początku grudnia nakazano usunięcie oznaczeń inwazyjnych,  z terminem realizacji do 31.12.1944. Jednocześnie zaznaczono, że owo usunięcie nie może zakłócać bieżących działań operacyjnych jednostek, zostawiając furtkę na przekroczenie terminu. Ale dodano też, żeby brać pod uwagę, iż w pewnych okolicznościach oznaczenia inwazyjne mogą kojarzyć się ze znakami niemieckimi.

• Thanks 1

1 godzinę temu, Bercik napisał:

Pięknie pomalowany :)

Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :)

W dniu 4.12.2024 o 23:20, Woit napisał:

Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :)

Miło słyszeć, że nawzajem się inspirujemy :) Ogólnie lubię samoloty z pasami inwazyjnymi, to na pewno nie ostatni taki Mustang... i nie tylko Mustang 😉

• Like 1

Ładniutki.  Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry.

• Like 1

1 godzinę temu, Maxy napisał:

Ładniutki.  Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry.

Dziękuję za komentarz. Masz na myśli kołpak śmigła? Są tam delikatne ryski i wycieki. 

Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele 🙂 wielkie gratulacje 🙂 

• Like 1

31 minut temu, Albatros napisał:

Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele 🙂 wielkie gratulacje 🙂 

Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że tak go odbierasz :)