Woit Napisano 30 Listopada 2024 Autor Napisano 30 Listopada 2024 11 godzin temu, Endrju napisał: Piękny model. Nie może się nie podobać. Dziękuję! 12 godzin temu, greatgonzo napisał: Nie później niż grudzień '44. Teoretycznie. A co się wydarzyło w tym terminie? Teoretycznie Cytuj
greatgonzo Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 Na początku grudnia nakazano usunięcie oznaczeń inwazyjnych, z terminem realizacji do 31.12.1944. Jednocześnie zaznaczono, że owo usunięcie nie może zakłócać bieżących działań operacyjnych jednostek, zostawiając furtkę na przekroczenie terminu. Ale dodano też, żeby brać pod uwagę, iż w pewnych okolicznościach oznaczenia inwazyjne mogą kojarzyć się ze znakami niemieckimi. 1 Cytuj
Sitof Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 1 Grudnia 2024 Piękny model. Faktycznie gdyby nie opis to myślałby człowiek że w 1/48. GRATULACJE 1 Cytuj
Dzejo Napisano 2 Grudnia 2024 Napisano 2 Grudnia 2024 Fantastyczny.... nic dodać nic ująć. Bardzo mi się podoba sposób w jaki go pomalowałeś . 1 Cytuj
Wachmistrz Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 No tak, mustangowa poprzeczka kolejny raz podniesiona... 1 Cytuj
Woit Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Napisano 4 Grudnia 2024 7 godzin temu, Wachmistrz napisał: No tak, mustangowa poprzeczka kolejny raz podniesiona... Nie miałem takiego zamiaru, przepraszam Cytuj
Woit Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Napisano 4 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Bercik napisał: Pięknie pomalowany Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :) Cytuj
Bercik Napisano 7 Grudnia 2024 Napisano 7 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 23:20, Woit napisał: Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :) Miło słyszeć, że nawzajem się inspirujemy Ogólnie lubię samoloty z pasami inwazyjnymi, to na pewno nie ostatni taki Mustang... i nie tylko Mustang 1 Cytuj
Maxy Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 Ładniutki. Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry. 1 Cytuj
Woit Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Napisano 8 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Maxy napisał: Ładniutki. Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry. Dziękuję za komentarz. Masz na myśli kołpak śmigła? Są tam delikatne ryski i wycieki. Cytuj
Albatros Napisano 8 Grudnia 2024 Napisano 8 Grudnia 2024 Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele wielkie gratulacje 1 Cytuj
Woit Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Napisano 8 Grudnia 2024 31 minut temu, Albatros napisał: Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele wielkie gratulacje Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że tak go odbierasz Cytuj
Tomasz_Dusza Napisano 19 Grudnia 2024 Napisano 19 Grudnia 2024 Piękny ten twój mustang. Też go kleje od Arma Hobby też w skali 1:72 tyle że w wersji expert. Kleić się takto klei ale ogromny problem miałem z oszkleniem kabiny, za Chiny nie chciało mi pasować. W końcu troche ją przyciąłem tą środkową część oszklenia i jakoś weszła. Czy miałeś też może takie problemy? Zresztą ja przy modelach samolotów to najbardziej boje się właśnie oszklenia kabiny i podwozia. 1 Cytuj
Woit Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Napisano 19 Grudnia 2024 2 godziny temu, Tomasz_Dusza napisał: Piękny ten twój mustang. Też go kleje od Arma Hobby też w skali 1:72 tyle że w wersji expert. Kleić się takto klei ale ogromny problem miałem z oszkleniem kabiny, za Chiny nie chciało mi pasować. W końcu troche ją przyciąłem tą środkową część oszklenia i jakoś weszła. Czy miałeś też może takie problemy? Zresztą ja przy modelach samolotów to najbardziej boje się właśnie oszklenia kabiny i podwozia. Dziękuję, miło mi, że wpadł Ci w oko Przy klejeniu tego zestawu polecam zapoznać się z poradami na stronie wytwórcy (https://armahobbynews.pl/blog/2022/01/11/sklejamy-mustanga-porady-modelarskie-70038-70039-70040-70041/) i naszego recenzenta @KFS-miniatures https://www.kfs-miniatures.com/1-72-p-51-b-c-mustang-arma-hobby-budowa/ 1 Cytuj
Soris Napisano 21 Grudnia 2024 Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Dla tego malowania kupiłem niedawno pierwszego Mustanga z Army, a Twoje wykonanie jest świetne, dawno nic tak nie trafiło w mój modelarski gust. PS Jeśli mogę coś dodać, na marginesie dyskusji z poprzedniej strony, to mam wrażenie, być może błędne, że numer na sterze kierunku miał niezamalowane "stare tło", coś podobnego jak GQ-U Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Soris Cytuj
Woit Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Napisano 22 Grudnia 2024 Godzinę temu, Soris napisał: Dla tego malowania kupiłem niedawno pierwszego Mustanga z Army, a Twoje wykonanie jest świetne, dawno nic tak nie trafiło w mój modelarski gust. PS Jeśli mogę coś dodać, na marginesie dyskusji z poprzedniej strony, to mam wrażenie, być może błędne, że numer na sterze kierunku miał niezamalowane "stare tło", coś podobnego jak GQ-U Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że galeria mojego modelu wywołuje takie uwagi merytoryczne. Zarówno Twój wpis jak i wcześniejszy @greatgonzo potwierdzają, że na usterzeniu pionowym coś powinno się dziać więcej. Był zamalowany biały pas identyfikacyjny. I te podmalunki z czasem zróżnicowały się względem oryginalnej powłoki malarskiej. Bardzo dobrze widać to na zdjęciu z poprzedniej strony we wpisie @greatgonzo. Lepsza/większa wersja "Twojego" zdjęcia (tu: https://www.americanairmuseum.com/archive/media/media-377120jpg) także fajnie ukazuje te niuanse malarskie na całym kadłubie a nie tylko na usterzeniu. Jak widać jednobarwny OD wcale taki nudny nie był P.S. Czekam na tę Twoją 9 co to zapowiedziałeś w wątku @HKK Cytuj
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Napisano 23 Grudnia 2024 Do tych "moich dziewięciu" do jeszcze daleka droga, aktualnie moje modelarstwo ogranicza się jedynie do takich zabaw... 2 Cytuj
Woit Napisano 25 Grudnia 2024 Autor Napisano 25 Grudnia 2024 W dniu 23.12.2024 o 18:09, Soris napisał: Do tych "moich dziewięciu" do jeszcze daleka droga, aktualnie moje modelarstwo ogranicza się jedynie do takich zabaw... Maski sobie projektujesz? To też robota, którą trzeba zrobić. Będę podglądał z zainteresowaniem Cytuj
Soris Napisano 25 Grudnia 2024 Napisano 25 Grudnia 2024 Tak, maski. Ja tak sobie czasami narzekam, ale właściwie to lubię etap planowania, zbierania dokumentacji i projektowania masek... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi