Woit Napisano 30 Listopada 2024 Autor Share Napisano 30 Listopada 2024 11 godzin temu, Endrju napisał: Piękny model. Nie może się nie podobać. Dziękuję! 12 godzin temu, greatgonzo napisał: Nie później niż grudzień '44. Teoretycznie. A co się wydarzyło w tym terminie? Teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Listopada 2024 Share Napisano 30 Listopada 2024 Na początku grudnia nakazano usunięcie oznaczeń inwazyjnych, z terminem realizacji do 31.12.1944. Jednocześnie zaznaczono, że owo usunięcie nie może zakłócać bieżących działań operacyjnych jednostek, zostawiając furtkę na przekroczenie terminu. Ale dodano też, żeby brać pod uwagę, iż w pewnych okolicznościach oznaczenia inwazyjne mogą kojarzyć się ze znakami niemieckimi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Bardzo ładny model . Gratuluję!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sitof Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Piękny model. Faktycznie gdyby nie opis to myślałby człowiek że w 1/48. GRATULACJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2024 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Fantastyczny.... nic dodać nic ująć. Bardzo mi się podoba sposób w jaki go pomalowałeś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 Fantastyczna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2024 Dziękuję. Miło mi, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 No tak, mustangowa poprzeczka kolejny raz podniesiona... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2024 7 godzin temu, Wachmistrz napisał: No tak, mustangowa poprzeczka kolejny raz podniesiona... Nie miałem takiego zamiaru, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 Pięknie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Bercik napisał: Pięknie pomalowany Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 23:20, Woit napisał: Dziękuję! Zwłaszcza, że Twój Mk.III to był model, który wzbudził we mnie zazdrość (taką pozytywną) i chęć posiadania podobnego modelu :) Miło słyszeć, że nawzajem się inspirujemy Ogólnie lubię samoloty z pasami inwazyjnymi, to na pewno nie ostatni taki Mustang... i nie tylko Mustang 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Ładniutki. Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Maxy napisał: Ładniutki. Co by ponarzekać. Nosek taki nieskalany. Żaden klucz angielski go nie trącił i młotek nie uderzył... No ale to takie narzekanie malkontenta. Mustang jest dobry. Dziękuję za komentarz. Masz na myśli kołpak śmigła? Są tam delikatne ryski i wycieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele wielkie gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2024 31 minut temu, Albatros napisał: Późno tu zajrzałem, bo skala 1/72 raczej dla mnie nie istnieje, ale oglądając zdjęcia aż sprawdziłem jeszcze raz czy to faktycznie 1/72, czy mi się coś nie pomyliło. Model przepiękny, bardzo mi się podoba, zarówno pod względem dbałości o detal, malowanie i świetnie wykonany weathering. Do tego bardzo ciekawe i rzadko spotykane malowanie. Rzadko widuję w 1/72 tak perfekcyjnie wykonane modele wielkie gratulacje Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że tak go odbierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 Piękny ten twój mustang. Też go kleje od Arma Hobby też w skali 1:72 tyle że w wersji expert. Kleić się takto klei ale ogromny problem miałem z oszkleniem kabiny, za Chiny nie chciało mi pasować. W końcu troche ją przyciąłem tą środkową część oszklenia i jakoś weszła. Czy miałeś też może takie problemy? Zresztą ja przy modelach samolotów to najbardziej boje się właśnie oszklenia kabiny i podwozia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2024 2 godziny temu, Tomasz_Dusza napisał: Piękny ten twój mustang. Też go kleje od Arma Hobby też w skali 1:72 tyle że w wersji expert. Kleić się takto klei ale ogromny problem miałem z oszkleniem kabiny, za Chiny nie chciało mi pasować. W końcu troche ją przyciąłem tą środkową część oszklenia i jakoś weszła. Czy miałeś też może takie problemy? Zresztą ja przy modelach samolotów to najbardziej boje się właśnie oszklenia kabiny i podwozia. Dziękuję, miło mi, że wpadł Ci w oko Przy klejeniu tego zestawu polecam zapoznać się z poradami na stronie wytwórcy (https://armahobbynews.pl/blog/2022/01/11/sklejamy-mustanga-porady-modelarskie-70038-70039-70040-70041/) i naszego recenzenta @KFS-miniatures https://www.kfs-miniatures.com/1-72-p-51-b-c-mustang-arma-hobby-budowa/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Dla tego malowania kupiłem niedawno pierwszego Mustanga z Army, a Twoje wykonanie jest świetne, dawno nic tak nie trafiło w mój modelarski gust. PS Jeśli mogę coś dodać, na marginesie dyskusji z poprzedniej strony, to mam wrażenie, być może błędne, że numer na sterze kierunku miał niezamalowane "stare tło", coś podobnego jak GQ-U Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Godzinę temu, Soris napisał: Dla tego malowania kupiłem niedawno pierwszego Mustanga z Army, a Twoje wykonanie jest świetne, dawno nic tak nie trafiło w mój modelarski gust. PS Jeśli mogę coś dodać, na marginesie dyskusji z poprzedniej strony, to mam wrażenie, być może błędne, że numer na sterze kierunku miał niezamalowane "stare tło", coś podobnego jak GQ-U Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że galeria mojego modelu wywołuje takie uwagi merytoryczne. Zarówno Twój wpis jak i wcześniejszy @greatgonzo potwierdzają, że na usterzeniu pionowym coś powinno się dziać więcej. Był zamalowany biały pas identyfikacyjny. I te podmalunki z czasem zróżnicowały się względem oryginalnej powłoki malarskiej. Bardzo dobrze widać to na zdjęciu z poprzedniej strony we wpisie @greatgonzo. Lepsza/większa wersja "Twojego" zdjęcia (tu: https://www.americanairmuseum.com/archive/media/media-377120jpg) także fajnie ukazuje te niuanse malarskie na całym kadłubie a nie tylko na usterzeniu. Jak widać jednobarwny OD wcale taki nudny nie był P.S. Czekam na tę Twoją 9 co to zapowiedziałeś w wątku @HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Do tych "moich dziewięciu" do jeszcze daleka droga, aktualnie moje modelarstwo ogranicza się jedynie do takich zabaw... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2024 W dniu 23.12.2024 o 18:09, Soris napisał: Do tych "moich dziewięciu" do jeszcze daleka droga, aktualnie moje modelarstwo ogranicza się jedynie do takich zabaw... Maski sobie projektujesz? To też robota, którą trzeba zrobić. Będę podglądał z zainteresowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 25 Grudnia 2024 Share Napisano 25 Grudnia 2024 Tak, maski. Ja tak sobie czasami narzekam, ale właściwie to lubię etap planowania, zbierania dokumentacji i projektowania masek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Ależ apetyczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi