Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
43 minuty temu, greatgonzo napisał:

Chyba jednak nie zainteresuje Cię opinia kogoś, kto zarejestrował się na forum, żeby oświadczyć, że jest rozczarowany.

Kto wie. Może to niemiłe dobrego początki?

Napisano
2 godziny temu, HKK napisał:

To napisz może dlaczego?

Dlatego, że  wydaje mi się gorszy od pozostałych modeli , tej firmy, linie podziału na skrzydłach i kadłubie wyglądają jak u Airfixa, a nie jak u nowych IBG (IAR, FW190D),  choć model kosztuje ponad 100 pln, żaden obecnie wprowadzany na rynek myśliwiec WWII  konkurencji tyle nie kosztuje.

Nie będę się rozwodził. Każdy może sobie porównać i ocenić konkurencyjne modele. W moim przekonaniu to nie jest model za 100 pln - za drogi, wg mnie jest na poziomie wczesnych modeli tej firmy i tyle powinien kosztować. Jedno jest pewne nie kupię go w ilości nabytych już innych modeli tej firmy. Chyba to pierwszy i ostatni.

• Haha 2
Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Kaprykos napisał:

Dlatego, że  wydaje mi się gorszy od pozostałych modeli , tej firmy, linie podziału na skrzydłach i kadłubie wyglądają jak u Airfixa, a nie jak u nowych IBG (IAR, FW190D),  choć model kosztuje ponad 100 pln

Nie wiem w jakim sklepie kupujesz, ale faktycznie to "ponad 100 pln" nie jest dobrą ceną.  Zmień dilera, na przyszłość się opłaci. W KS Model jest kilkanaście złotych taniej. Cena u samego producenta ok. 90 zł, a jeszcze wczoraj w preorderze była taka z dodatkami 3D. Jeśli wziąłeś dodatkową wypraskę i komplet dodatków 3D.

• Cena netto: 72,60 zł 89,30 zł *

Zrzut ekranu 2024-12-17 152033.png

Edytowane przez letalin
  • Like 2
Napisano
1 godzinę temu, Kaprykos napisał:

Dlatego, że  wydaje mi się gorszy od pozostałych modeli , tej firmy, linie podziału na skrzydłach i kadłubie wyglądają jak u Airfixa, a nie jak u nowych IBG (IAR, FW190D),  choć model kosztuje ponad 100 pln, żaden obecnie wprowadzany na rynek myśliwiec WWII  konkurencji tyle nie kosztuje.

Nie będę się rozwodził. Każdy może sobie porównać i ocenić konkurencyjne modele. W moim przekonaniu to nie jest model za 100 pln - za drogi, wg mnie jest na poziomie wczesnych modeli tej firmy i tyle powinien kosztować. Jedno jest pewne nie kupię go w ilości nabytych już innych modeli tej firmy. Chyba to pierwszy i ostatni.

Może do Irlandii wysłali wypraski próbne 😁

• Haha 1
Napisano
1 godzinę temu, letalin napisał:

Nie wiem w jakim sklepie kupujesz, ale faktycznie to "ponad 100 pln" nie jest dobrą ceną.  Zmień dilera, na przyszłość się opłaci. W KS Model jest kilkanaście złotych taniej. Cena u samego producenta ok. 90 zł, a jeszcze wczoraj w preorderze była taka z dodatkami 3D. Jeśli wziąłeś dodatkową wypraskę i komplet dodatków 3D.

• Cena netto: 72,60 zł 89,30 zł *

Zrzut ekranu 2024-12-17 152033.png

IMG_0721.png

Napisano

A ja napiszę że też jestem rozczarowany, i to potrójnie :benc:

Primo - liczyłem na model z niedolewkami  - za pięć lat byłby wart tyle co Mercedes w eS klasie na full wypasie - a tu nic - wypraski całe :benc:

Po drugie primo - skoro nie ma niedolewek to może są nadlewki - też nie ma :benc:

Po trzecie primo - liczyłem na wciągi tworzywa- też nie ma :benc:

Boszsze - 100 pelenów i ZERO atrakcji :benc:

Zostałem zredukowany do roli zwykłego składacza plastikowych części:kopara: . I jeszcze jak się złoży bez szpachli,  to to już będzie zupełna porażka. Wtedy się na nich obrażę i nic już od nie kupię :kwasny:

No dobra - model dostałem w prezencie więc jakoś im wybaczam te zdrady :mrgreen: 

• Haha 6
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, Xmen napisał:

W moim są nadlewki na krawędzi spływu statecznika pionowego

Tylko zdecydowana reakcja - reklamuj i żądaj przeprosin w prasie :haha:

Zastanawiam się czy się na nich obrazić

Tylko bojkot ich wyrobów ocali twój honor :haha:

A tak w ogóle -to weź się ogarnij i przestań mazać jak gówniarz w piaskownicy - zapomniałeś już  jakiego "kloca" z SH lepiłeś na forum? :haha:

Edytowane przez abtb
  • Haha 3
Napisano (edytowane)

A tak mimochodem to był sarkazm.

Przecież wiem :wink:

A wracając do meritum - model jest spoko i nie ma co jojczyć na jakość. Cena? Tu się nie wypowiadam bo każdy ma swój portfel i wie na co go stać.

Edytowane przez abtb
  • Like 1
Napisano
1 godzinę temu, Xmen napisał:

Oj kłamczuszek.:haha:

Cena za model z wydrukiem 3D.

A czy napisałem słowo o tym, czy z wydrukami, czy bez? Dlaczego mnie obrażasz? Masz jakieś ku temu nieobyczajne skłonności?