panDespota Napisano 2 Września Autor Share Napisano 2 Września Dzięki wszystkim za komentarze. 23 godziny temu, greatgonzo napisał: Spodziewam się, że miałeś sporo radochy na koniec tego etapu. Tak tak. Jak widziałem jak wszystkie te szlify i szpachlówka niknie pod farbą bez większej ilości miejsc do poprawy to tak spokojniej się robiło PS. Pamiętam, że odmienianie przez przypadki nigdy mi nie szło. Tę książkę pamiętam do dzisiaj 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Października Autor Share Napisano 23 Października Miałem się zabrać za Spita od IBG, ale z czasem słabo... wróciłem więc do Lightninga i coś tam dłubie powoli. Zacząłem od góry ze skrobankami. Później pójdzie reszta i spód. Myślę też jak zrobić te ślady po taśmach i lepiszczu jakim był zabezpieczany do transportu. Wszystkie linie łączenia paneli były tym zabezpieczane? Na rysunkach od Exito wygląda jakby tak było. Jakieś sugestie? Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. I na koniec jeszcze zdjątko z obecnego etapu. Niestety z telefonu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Spróbowałbym naklejenia cienkich paseczków taśmy, i po jej krawędziach prysnąć albo przyciemnioną bazą, albo shaderem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 24 Października Autor Share Napisano 24 Października (edytowane) 8 godzin temu, Moses napisał: Spróbowałbym naklejenia cienkich paseczków taśmy, i po jej krawędziach prysnąć albo przyciemnioną bazą, albo shaderem. Też myślę nad taśmą. Takimi paskami ~1mm. Z tym że smar spróbuję namalować lekko zwilżonym rozcieńczoną farbą olejną pędzlem, tak żebym miał jeszcze czas na ew. poprawki po ściągnięciu taśmy. Nanoszenie tego aerografem jako tak wąskiej linii wzdłuż taśmy wydaje mi się że będzie problematyczne. Zresztą na zdjęciach widać że jest to ostre odcięcie jak z klasycznego pedzla. Zrobię małą próbę i jak będzie ok polecę z tym dalej Zastanawiają mnie jeszcze te ciemne części gondola silników za kołpakami. To mogą być podmalówki jakimś ciemniejszym kolorem czy też ten smar? Edytowane 24 Października przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano Środa o 19:21 Autor Share Napisano Środa o 19:21 Główne kolory położone i podrapane. Teraz biorę się za ślady po taśmach zabezpieczających i smarach. Udało się też pstryknąć zdjęcia aparatem na statywie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 22:27 Share Napisano Środa o 22:27 Ale fleja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 11:01 Share Napisano Czwartek o 11:01 Szykuje się kolejny cukiereczek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Czwartek o 11:02 Share Napisano Czwartek o 11:02 Czy lusterka na gondolach silnikowych będą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano Czwartek o 19:29 Autor Share Napisano Czwartek o 19:29 (edytowane) 8 godzin temu, Wymysl napisał: Czy lusterka na gondolach silnikowych będą? Szczerze przyznam , nie znam tematu, ale bardzo mnie zaciekawił Kontur na osłonach z tego co widzę jest naniesiony. Edytowane Czwartek o 19:32 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Czwartek o 21:29 Share Napisano Czwartek o 21:29 Zwierciadełka są zamiast mechanicznych wskaźników chowania/wysunięcia podwozia. Konfiguracja konstrukcji miała swoje zalety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi