robertmodelarz Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 6 minut temu, hamp napisał: Do naszych T-54/55 jakie były używane trały przeciwminowe? KMT-5? KMT-5 - Opisy Broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Dzieki. Czy Ktoś z Kolegów ma jakieś fotki T-55 z takim trałem, pozwalające wykonać taki model z oznaczeniami WP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marfy Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia W dniu 24.04.2026 o 07:37, M.A.V. napisał: Witam Waszmości ! mam pytanie dla bardziej zorientowanych - czy są jakieś "normalne" gąski które nadają się do AHS Krab ? skala oczywiście 1/35 ..... "normalne" = "niegumiaki" ..... Wspomniany wyżej sprzedawca na fb to też autor plików na cults3d. Jako że przymierzam się K9 to kupiłem te gąski, tak to wygląda dla zainteresowanych Autor tworzy też Raka pod Rosomaka id IBG, ale jak sam pisze idzie to powolutku i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Przesłał mi aktualny stan projektu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 9 minut temu, marfy napisał: Wspomniany wyżej sprzedawca na fb to też autor plików na cults3d. Jako że przymierzam się K9 to kupiłem te gąski, tak to wygląda dla zainteresowanych Autor tworzy też Raka pod Rosomaka id IBG, ale jak sam pisze idzie to powolutku i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Przesłał mi aktualny stan projektu Gąski do Kraba mam, na Raka to chyba wszyscy od lat czekają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia W dniu 24.04.2026 o 09:57, hamp napisał: Dzieki. Czy Ktoś z Kolegów ma jakieś fotki T-55 z takim trałem, pozwalające wykonać taki model z oznaczeniami WP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia To ja dołączę do pytania czy są zdjęcia z innym lemieszem do samo okopywania itp, niż produkowany był u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Dzięki Jacunio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Wracając do trału. Jak on był mocowany do czołgu? Te które miały go używać miały jakieś specjalne mocowania? Czy mocowano go do standartowego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia W dniu 26.04.2026 o 18:22, bigmodel napisał: Jeżeli to KMT-5 to wczesny Trumpeter ma "to" w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 34 minuty temu, chorąży napisał: Jeżeli to KMT-5 to wczesny Trumpeter ma "to" w ofercie Trał do wykorzystania, model czołgu do wyrzucenia. Błotniki trzeba jeszcze uciąć. Tak jak w Meridzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia na tych zdjęciach pierwszy ma ucięte błotniki, ten na moście najwyraźniej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, hamp napisał: na tych zdjęciach pierwszy ma ucięte błotniki, ten na moście najwyraźniej nie. Co prawda nie polskie ale jak widać temat błotników jest dość szeroki wśród użytkowników , od kompletnych poprzez przycięte .. do usuniętych kompletnie Oprócz KMT-5 stosowano na T-55 również KMT-6 , ruskie na pewno a czy na polskich? Na to muszą odpowiedzieć ci którzy mają konkretne wiadomości. Edytowane 30 Kwietnia przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Oczywiście jest jeszcze "ten" czyli Skif ktm-6 i drugi a więc btu-55 do obu trzeba mieć samozaparcie, chociaż btu-55 całkiem fajnie wychodzi. Edytowane 30 Kwietnia przez chorąży Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareczek Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Cześć. Jesteście w stanie określić czy to wczesna czy późna ausf g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Na 99% jestem pewien że to wczesna wersja. Poznać można po malutkim uchwycie na włazie z tyłu wieży i wydechah. W wersji późnej wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareczek Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja 32 minuty temu, Robi napisał: Na 99% jestem pewien że to wczesna wersja. Poznać można po malutkim uchwycie na włazie z tyłu wieży i wydechah. W wersji późnej wygląda to tak: Dzięki, miałem właśnie dylemat z tymi wydechami bo tych dziwnych osłon na rurach jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja (edytowane) Polskie T-34 w roli Leoparda 1 i Kanonenjagdpanzer mandat za przejazd na czerwonym świetle Edytowane 2 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja (edytowane) W czasie wszechobecnych drukarek 3D.. Czy nie zastanawiał się ktoś i zaprojektował by motopompy w skali 1/35 ? Ile mogło by kosztować zlecenie tego ? Dlaczego pytam ? Mój czerwony Dodge nadal nie doczekał się tego gadżetu. próba pzreskalowania i wykonania tego z papieru nie zakończyła sie satysfakconującym wynikiem. Są kartonówki, są zdjecia np: https://prl998.pl/pokazsamochod.php?id=349 Edytowane 21 Maja przez chorąży uzupełnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja na szybko , motopompa w 3D w skali 1/24 , jak napiszesz do gościa to pewnie wydrukuje Tobie w skali w jakiej tylko chcesz https://allegro.pl/produkt/model-motopompy-strazackiej-skala-1-43-druk-3d-diorama-makieta-78a29108-035d-426b-b27d-67b822165fbc?offerId=17871592678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 9 minut temu, Cypis napisał: na szybko , motopompa w 3D w skali 1/24 , jak napiszesz do gościa to pewnie wydrukuje Tobie w skali w jakiej tylko chcesz https://allegro.pl/produkt/model-motopompy-strazackiej-skala-1-43-druk-3d-diorama-makieta-78a29108-035d-426b-b27d-67b822165fbc?offerId=17871592678 W opisie jest Skala modelu: dokładna skala 1:32 idealna do makiet i dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja THX za podpowiedź w kwestii motopompy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Mam takie niedyskretne pytanie: Na jakiej stronie internetowej można kupić kolohousenkę w 1/35 po dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 36 minut temu, Robi napisał: Mam takie niedyskretne pytanie: Na jakiej stronie internetowej można kupić kolohousenkę w 1/35 po dobrej cenie? Mam takie niedyskretne pytanie: Co to jest ta kolohousenka???? Jak opiszesz to coś ew. zamieścisz jakąś fotę tej kolohousenki, , postaram się pomóc. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 9 godzin temu, Robi napisał: Mam takie niedyskretne pytanie: Na jakiej stronie internetowej można kupić kolohousenkę w 1/35 po dobrej cenie? Dzień dobry, Może tu za 890 koron i z wnętrzem https://www.vizimodels.cz/kolohousenka-1/35 Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 9 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Mam takie niedyskretne pytanie: Co to jest ta kolohousenka???? Jak opiszesz to coś ew. zamieścisz jakąś fotę tej kolohousenki, , postaram się pomóc. Pozdr. A. Kolohousenka to takie czeskie pudło z przed 2 wojny światowej 34 minuty temu, sas55 napisał: Dzień dobry, Może tu za 890 koron i z wnętrzem https://www.vizimodels.cz/kolohousenka-1/35 Pozdrawiam Andrzej Dzięki bardzo. Na tej stronie właśnie znalazłem ale sie chciałem dowiedzieć czy jest jakoś taniej. Tak czy siak dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi