zyziek Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 ...bandaży kół stalowych... to bandaży czy kół stalowych? Może źle się wyraziłem, chodzi mi o bandaże kół w KT m.in. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 ...bandaży kół stalowych... to bandaży czy kół stalowych? Może źle się wyraziłem, chodzi mi o bandaże kół w KT m.in. ; ) KT nie miał bandaży na kołach... były całe stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Mam pytanie, czy wszystkie późne niemieckie czołgi (a szczególnie Tiger I ausf. E) posiadały zimmerit? Czy można wykonać taki pojazd bez tej powłoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Mam pytanie, czy wszystkie późne niemieckie czołgi (a szczególnie Tiger I ausf. E) posiadały zimmerit? Czy można wykonać taki pojazd bez tej powłoki? Wszystkie późne nie, pojazdy produkowane po wrześniu 44' nie miały zimmeritu. Co do Tygrysa I, masz pecha, te czołgi przestano produkować w sierpniu 44', a więc wszystkie późne miały zimmerit. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Skoro już wszystko wyjaśnione to właśnie poszukuje zdjecia malowania takich kół : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Skoro już wszystko wyjaśnione to właśnie poszukuje zdjecia malowania takich kół : ) K.., zdjęcia malowania kół ?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Skoro już wszystko wyjaśnione to właśnie poszukuje zdjecia malowania takich kół : ) K.., zdjęcia malowania kół ?? Pzdr Myśle, że chodzi o zasadę, wszystkie koła bazowe, przeplatanka kamuflażowa ewentualnie kolor farby gruntowej. Dodatkowo nachodzenie kamuflaży na siebie na kołach nośnych. Informacyjnie od wrzesień-październik 1944 wprowadzono małowanie od burt w góre pozostawiając układ jezdny w kolorze podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 O sam stalowy obwód przy gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 O sam stalowy obwód przy gąsienicach. Ja już nie mogę człowieku do czego ty zmierzasz ????? Może zaznacz na zdjęciu o co ci chodzi i wtedy ktoś cie zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 O sam stalowy obwód przy gąsienicach. Ręce opadają. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Jeśli chodzi o obwód kół to wykład z technologii materiałowej. Jeżeli dyponujęmy kołem z jakimś kolorem i porusza się ono po materiale ściernym w tym wypadku gąsienicy to farba się ściera i pozostaje goła stal. Następnie pod wpływem kamieni i innych śmieci powstają wżery które mogą złapać rdzę. Jednym słowem kolor czystej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Ten san typ kół. Czarna podstawa na obwodzie, stalowy suchy pędzel. W moim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Poszukuję schematów malowań Panter z 26. Pancernej Dywizji, Włochy, kwiecień 1945 o numerach taktycznych: 434, 424. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Poszukuję schematów malowań Panter z 26. Pancernej Dywizji, Włochy, kwiecień 1945 o numerach taktycznych: 434, 424. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Kolega Paweł Klaja robił kiedyś panterę z numerami 424 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=212&t=8174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Wielkie dzięki, na pewno się przyda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Pytanko... ostatnio w domu znalazłem takie dwa zestawy gąsek. Ale nie mogę dojść do jakich one czołgów były... może ktoś wie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja mam takie pytanie, z czego była wykonana kabina/szoferka tego mercedesa? Drewno czy metal? http://www.mojehobby.pl/products/L-4500S-Einheitskabine.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja mam takie pytanie, z czego była wykonana kabina/szoferka tego mercedesa? Drewno czy metal?http://www.mojehobby.pl/products/L-4500S-Einheitskabine.html L-4500 miały kabiny drewniane i metalowe ten na fotce to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Tak też myślałem dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam!czy pancerz dodatkowy w Zeldzie/Izraelska wersja M-113/miał otwory"na wylot"czy tylko były to zagłębienia??wszelkie fotki-mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Poszukuje figurek do zrobienia scenki Rurociąg z gry COD 2 (schyleni ruscy idący przez rurociąg a pod nimi Niemcy w zimowych mundurach akcja w Stalingradzie ) wszystko dokładniej obrazuje ten filmik a dokładniej scenka z 2 minuty Czy znacie jakieś figurki które mogłyby wziąść udział w tej akcji ?? oczywiście skala 1/35 jak tak to prosze o firme i numer ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Mam pytanko do znawców tematu planuje zrobić dioramkę i wsadzić już zrobionego sturer emila do rozwalonego domu wyczytałem że walczył pod stalingradem (co jednak nie musi oznaczać że walczył W stalingradzie) . I teraz mam pytanie czy taka scenka będzie realistyczna bo wydaje mi się że działa samobieżne to raczej do miasta sie nie pchały ale może sie myle, i po drugie czy te figurki sie nadadzą http://allegro.pl/german-self-propelled-gun-crew-dragon-1-35-i2576579513.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam!czy pancerz dodatkowy w Zeldzie/Izraelska wersja M-113/miał otwory"na wylot"czy tylko były to zagłębienia??wszelkie fotki-mile widziane Cześć! Zdjęcia z bliska opancerzenia "Toga": Jak widać jest on perforowany.Zapewne pytasz, bo posiadasz, lub chcesz kupić model z Academy, ale niestety pancerz, który tam znajdziesz to kompletny szajs. Eduard robił kiedyś świetny fototrawiony pancerz, niestety teraz bardzo trudno to dostać ( mi się jakiś czas temu cudem udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam pomóżcie jeśli chcę zrobić czołg z 502 to w którym miejscu mam nakleić słonia i czy trzeba jeszcze jakieś oznaczenia. Rozumiem że dla koloru dunkegelb będą numery 217. Rysunek C: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi