BB84 Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Dragon 6258 https://www.mojehobby.pl/products/Panzerjager-I-4.7cm-PaK-t-Early-Production-Smart-Kit.html Warto składać prosto z pudełka czy trzeba dokupić PE lub coś przerabiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 45 minut temu, BB84 napisał: Dragon 6258 https://www.mojehobby.pl/products/Panzerjager-I-4.7cm-PaK-t-Early-Production-Smart-Kit.html Warto składać prosto z pudełka czy trzeba dokupić PE lub coś przerabiać? Blaszki ma w zestawie, gąsienice ogniwkowe są. To bardzo mały model i jeden z nowszych wypustów Dragona. Tani nie jest. Brać i sklejać!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Blaszki ma w zestawie, gąsienice ogniwkowe są. To bardzo mały model i jeden z nowszych wypustów Dragona. Tani nie jest. Brać i sklejać!!! To chyba ten. Trochę bez sensu, że wnętrze tak wydetalowane, a nie da się pokazać. Plastikowe blachy wokół działa nie za grube? Edytowane 15 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca (edytowane) 7 godzin temu, BB84 napisał: Plastikowe blachy wokół działa nie za grube? To dobry model, plastikowa osłona dobrze wygląda, jest cieniutka jak na detal z pudełka , tak na oko to ma z pół milimetra , oczywiście można zamienić na blaszki, https://plastmodel.pl/32373-et-model-e35-014-wwii-german-panzerjager-i-fighting-compartment-armor-platesearl-en https://www.mojehobby.pl/products/Panzerjager-I-oslony-wczesne-ITA-ZVE.html Edytowane 16 Marca przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca 4 godziny temu, Evildead napisał: To dobry model, plastikowa osłona dobrze wygląda, jest cieniutka jak na detal z pudełka , tak na oko to ma z pół milimetra , oczywiście można zamienić na blaszki, https://plastmodel.pl/32373-et-model-e35-014-wwii-german-panzerjager-i-fighting-compartment-armor-platesearl-en https://www.mojehobby.pl/products/Panzerjager-I-oslony-wczesne-ITA-ZVE.html A co z detalami typu zapinki narzędzi i skrzynki amunicyjne? Podejrzewam, że go posiadasz i to Twoje zdjęcie, jakie zmiany planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca (edytowane) 17 minut temu, BB84 napisał: A co z detalami typu zapinki narzędzi i skrzynki amunicyjne? Podejrzewam, że go posiadasz i to Twoje zdjęcie, jakie zmiany planujesz? No mój , specjalnie wyciągnąłem żeby pokazać osłonę, jeszcze w folii , pewnie że lepiej dać zapinki z blaszek i resztę , widziałem że blaszki Tobie nie obce to lepiej się zaopatrzyć, ja akurat mam blaszki voyager pe 35440 , ale wydaje mi się z grubsza że odpowiednikiem bedzie ten e.t model , early ma osłonę pięcioczęściowa, francja 1940 itp https://plastmodel.pl/41764-et-model-s35-002-wwii-german-panzerjager-iearly-version-value-package-for-dragon-en Są jeszcze do abera, być może bardziej wypasione jak to aber, oslona pewnie dokladniejsza , nie wiem jak z reszta zestawu basic , zalezy jakie gabaryty mialo italeri itd, w tym panzerjagerze dragona jedynie tak sobie te łaczone blotniki z kadlubem jako całość trochę lipa , mzna rozwazyc zakup blotnikow do ausf b pz1 , voyager , e.t maja dedykowane pod dragon sie okazuje ten voyager tez dostepny to mozna uderzac https://plastmodel.pl/41764-et-model-s35-002-wwii-german-panzerjager-iearly-version-value-package-for-dragon-en Edytowane 16 Marca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca 9 minut temu, Evildead napisał: No mój , specjalnie wyciągnąłem żeby pokazać osłonę, jeszcze w folii , pewnie że lepiej dać zapinki z blaszek i resztę , widziałem że blaszki Tobie nie obce to lepiej się zaopatrzyć, ja akurat mam blaszki voyager pe 35440 , ale wydaje mi się z grubsza że odpowiednikiem bedzie ten e.t model , early ma osłonę pięcioczęściowa, francja 1940 itp https://plastmodel.pl/41764-et-model-s35-002-wwii-german-panzerjager-iearly-version-value-package-for-dragon-en Są jeszcze do abera , oslona pewnie dokladniejsza , nie wiem jak z reszta zestawu basic , zalezy jakie gabaryty mialo italeri itd, w tym panzerjagerze dragona jedynie tak sobie te łaczone blotniki z kadlubem jako całość trochę lipa , mzna rozwazyc zakup blotnikow do ausf b pz1 , voyager , e.t maja dedykowane pod dragon Dzięki, będę musiał przestudiować. Jeśli pe 35440 to raczej dragon 6230, bo połowa modelu to blaszki. Z 6258 wychodzi dość drogo, a raczej pe 35440 zrobi lepszą robotę, niż sam 6258. Z dostępnością obu dragonów lekka lipa teraz, jedynie 6258 w moje hobby dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca (edytowane) te wszystkie zestawy sa podobne jak nie identyczne poza osłoną , jak chcesz wczesny to osłona pięcioczęsciowa, jak póżny afryka to siedmio , wydaje sie ze zestaw e.t jest typowy pod 6258, to chyba spólka matka voyagera , bardzo podobne, , z dostepnoscia to pytaj @witox, sprzedawal tego jagera za 165 z przysyłka , to tylko brac , o ile ma jeszcze z tego dragona 6258 tez zrobisz afrykańca jak chcesz , kwestia modyfikacji Edytowane 16 Marca przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Sklejał ktoś tego Cromwell-a Jak wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 3 godziny temu, Krzysiek12 napisał: Sklejał ktoś tego Cromwell-a Jak wrażenia Merytorycznie to nie wiem, ale wszystko pasuje. Metalową lufę armaty i karabinów można dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Amerykański Jeep od Academy w 1/72. Słyszałem, że szyba i cały jej element są skopane po całości. Idzie to skorygować czy jakiś zamiennik potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Lepiej wyglada Jeep z Airfixa szkoda kasy na Akademy , cały jest skopany a burty ma jak tiger przedni pancerz pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 6 godzin temu, OLO napisał: Lepiej wyglada Jeep z Airfixa szkoda kasy na Akademy , cały jest skopany a burty ma jak tiger przedni pancerz pozdrawiam OLO. No pewnie tak jest. Tylko tutaj w zestawie jest jeszcze Kübelwagen i ten mini ciągnik plus cosik na dioramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Można powiedzieć że jestem tu nowy w sensie działu na kołach. Mam.pytanie o UAZa-469 w skali 1/35. Na myśli mam model Trumpetera nr kat. 02327 i model Zvezdy 3629. Cenowo porównywalne ale mnie interesuje który z nich jest bliższy prawdy i który jest bardziej składalny. Ogólnie w którego lepiej zainwestować i potem lepiej się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, jmx62 napisał: Można powiedzieć że jestem tu nowy w sensie działu na kołach. Mam.pytanie o UAZa-469 w skali 1/35. Na myśli mam model Trumpetera nr kat. 02327 i model Zvezdy 3629. Cenowo porównywalne ale mnie interesuje który z nich jest bliższy prawdy i który jest bardziej składalny. Ogólnie w którego lepiej zainwestować i potem lepiej się bawić? To zależy jakiego UAZ-a chcesz robić: Milicja, WOP, LWP- są delikatne rozniecę w światłach. W tym wątku masz dużo informacji na ten temat: Edytowane 1 Kwietnia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Dzięki za odzew. Podejrzewam że kolega Vieh_san nie miał wyboru bo był tylko Trumpeter, modelu Zvezdy po prostu jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Potrzebuję farb do polskiego kamuflażu z lat 1932-1936, celem pomalowania TKD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 23.03.2024 o 05:10, OLO napisał: Lepiej wyglada Jeep z Airfixa szkoda kasy na Akademy , cały jest skopany a burty ma jak tiger przedni pancerz pozdrawiam OLO. Przy okazji - jest też Heller, przepak Airfixa. MisterCraft to też chyba Airfix/Heller? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) W dniu 2.04.2024 o 13:51, Kolekcjoner WP napisał: Potrzebuję farb do polskiego kamuflażu z lat 1932-1936, celem pomalowania TKD Zadałem Twoje pytanie specjalistom z Muzeum Wojska Polskiego gdzie stoi odbudowany TK-3 w kamuflażu japońskim- zdjęcia z fundacji ProMilitaris. Nie podali mi nr RAL lub FS, kolory dobrali "na oko" na podstawie zachowanych oryginalnych części pojazdu. Myślę, że takie kolory dobierzesz spokojnie z palety barw np., HATAKA. http://promilitaris.pl/dzialo-sie/japonski-kamuflaz-tk-3/ Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 9 godzin temu, robertmodelarz napisał: Zadałem Twoje pytanie specjalistom z Muzeum Wojska Polskiego gdzie stoi odbudowany TK-3 w kamuflażu japońskim- zdjęcia z fundacji ProMilitaris. Nie podali mi nr RAL lub FS, kolory dobrali "na oko" na podstawie zachowanych oryginalnych części pojazdu. Myślę, że takie kolory dobierzesz spokojnie z palety barw np., HATAKA. http://promilitaris.pl/dzialo-sie/japonski-kamuflaz-tk-3/ Wielkie dzięki za informację i super zdjęcia! Teraz to muszę też zbudować TK-3 w tym kamuflażu Edytowane 6 Kwietnia przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Czy ktoś wie czym różni się Krug 2K11 od 2K11A? Ewentualnie co jest do przerobienia na polską wersję z tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 56 minut temu, halset napisał: Czy ktoś wie czym różni się Krug 2K11 od 2K11A? Ewentualnie co jest do przerobienia na polską wersję z tego zestawu? W 1976 roku, Wojsko Polskie przyjęło na uzbrojenie przeciwlotniczy zestaw rakietowy 2K11M1 Krug, do 61. Brygady Artylerii Wojsk Obrony Przeciwlotniczej w Skwierzynie. Była to jedyna jednostka w Polsce używająca PZR 2K11 Krug. Przeszkolenie na nowy sprzęt odbyło się w Kijowie. W dniu 10 sierpnia 1978 roku, brygada wykonała pierwsze strzelanie bojowe na poligonie w Związku Radzieckim. W 1995 roku, po raz pierwszy w kraju, odbyły się strzelania bojowe na poligonie w Ustce. W latach 1999-2000 WZU-2 z Grudziądza, opracowało projekt modernizacji stacji naprowadzania rakiet 1S32M1/M2. W ramach remontów głównych prowadzonych w latach 2000-2005 zmodernizowano sześć stacji naprowadzania rakiet. System Krug był używany do 2011 roku, kiedy to jednostkę wojskowa rozformowano UPGRADE OF THE 2K11 KRUG (SA-4) ANTI-AIRCRAFT ... Wojskowe Zakłady Uzbrojenia S.A. https://wzu.pl › sites › default › files › Przeciwlot... polski pojazd Ktoś budowal polską wersję może cos tam znajdziesz cz. I-V "Krug-a" (SA-4 Ganef) Part I Paint The Bear The Bear • • 1,7 tys. wyświetleń 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Godzinę temu, bulik58 napisał: (...) Przeglądam sobie zdjęcia Kruga z Zabrza i staram się porównać ze zdjęciami modelu i nie bardzo widzę różnice pomiędzy wersjami - ale też bardzo prawdopodobne jest że nie wiem gdzie patrzeć, stąd pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, halset napisał: Może być tak jak to zostało opisane przez Wiki i WZU S.A (powyżej) iż zmiany dotyczyły tylko stacji naprowadzania rakiet 1S32M1/A1 Edytowane 7 Kwietnia przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid J Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Stanąłem właśnie przez KF-41 Lynx. Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia z żywicą chciałem dopytać jakiej chemii używać i czym ją obrabiać? Odnośnie chemii to mam na myśli rodzaj kleju i farb- czy mogą być akryle Pactry? Za wszelkie dodatkowe wskazówki, będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi