agnar11 Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Mòj błąd, masz rację bulik58. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 21.04.2022 o 18:41, KAMIL90 napisał: Panowie potrzebna wasza pomoc , kleję przeważnie pancerkę z II wś i naszła mnieochota na coś współczesnego . Jaki to jest dokładnie pojazd i jaki musiał bym kupić model by zbudować pojazd z zdjęcia? Szukaj tych modeli: Trumpeter 09592 Ukraine T-64BM Trumpeter 05522 Soviet T-64BV Mod.1985 Edytowane 22 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Szybkie pytanie czy trumpeter wysyła zgubione ramki /lub czy można kupić . I jak się z nimi skontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 55 minut temu, Krzysiek12 napisał: Szybkie pytanie czy trumpeter wysyła zgubione ramki /lub czy można kupić . I jak się z nimi skontaktować Teoretycznie tak, ale większość ludzi ma raczej słabe doświadczenia ze sprawnością tej usługi i tak jest zazwyczaj gdy próbujesz kontaktować się bezpośrednio z chińskimi firmami, więc na twoim miejscu bym sobie darował. Możesz do nich napisać ale nadziei to sobie wielkich nie rób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Krzysiek12 napisał: Szybkie pytanie czy trumpeter wysyła zgubione ramki /lub czy można kupić . I jak się z nimi skontaktować Nie wiem czy wysyła ale spróbować trzeba. Nie wiele to kosztuje. http://www.trumpeter-china.com/index.php?g=home&m=page&a=index&id=144&l=en Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Krzysiek12 napisał: Szybkie pytanie czy trumpeter wysyła zgubione ramki /lub czy można kupić . I jak się z nimi skontaktować Trzy lata temu zamawiałe dwie ramki do TOS-1 przez joanna@trumpeter-china.com i dostałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Głupie pytanie, bo się pierdyknąłem i kupiłem model po obrazku na szybko, z półki. Miał być Tigr a wyszedł Typhoon. Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście. Ugrilowali jakiegoś orkom, Kozacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 55 minutes ago, copycat said: Głupie pytanie, bo się pierdyknąłem i kupiłem model po obrazku na szybko, z półki. Miał być Tigr a wyszedł Typhoon. Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście. Ugrilowali jakiegoś orkom, Kozacy? K-4386 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) 40 minut temu, orzechu500 napisał: K-4386 ? Dokładnie, Meng. K-4386 typhoon-VDV, trzydrzwiowy z wieżyczką. Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez copycat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Nie ma jeszcze żadnego zestawu z którego można zbudować wersję 5cio drzwiowa. Rpg i meng robi to samo - są jakieś różnice typu inny gril, obudowy świateł ale to też jest wersja 3 drzwiowa. Fotki podrzuciłem jakie mam, tych trzydrzwiowych nie widziałem zniszczonych w żadnych relacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 W sumie to nie przypominam sobie żadnej fotki k4386 z wieżą na Ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Pewnie że tak . Spalił się cały , zobacz tu : https://www.19fortyfive.com/2022/03/ukraine-just-destroyed-russias-kamaz-typhoon-armored-vehicle/ Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 14 minut temu, Adams M1A1 napisał: Pewnie że tak . Spalił się cały , zobacz tu : https://www.19fortyfive.com/2022/03/ukraine-just-destroyed-russias-kamaz-typhoon-armored-vehicle/ Jeśli masz na myśli tego spalonego z Twojego linka: ...to nie jest to K4386, tylko Kamaz 63968 Tajfun-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Na dodatek przepłaciłem. No nic, to ja im spalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Są to osłony wentylatorów doprowadzających powietrze do silnika: Fragment 12 minuta 53 sekunda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Na moje oko to, te wysokie służyły do pobierania powietrza do silnika w czasie pływania. Chroniło to silnik przed zalaniem, gdy woda przelewa się przez kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Wersja wysoka grzybka musi być osobnym elementem, nakładany (dokręcanym) na otwory wlotowe. Šrednica podstawy jest większa niż góra grzybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 To jest patent wzięty z protoplasty czyli MT-LB. Zdjęcia z sieci tylko do celów dyskusji. Pozdrawiam. Andrzej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Gożdzik to działo, którego budowę oparto na konstrukcji czołgu pływającego PT-76 oraz przedłużonym podwoziu transportera opancerzonego MTLB- o jedną parę kół jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 W dniu 30.04.2022 o 21:48, robertmodelarz napisał: Gożdzik to działo, którego budowę oparto na konstrukcji czołgu pływającego PT-76 oraz przedłużonym podwoziu transportera opancerzonego MTLB- o jedną parę kół jezdnych. Gwoli ścisłości to jest haubica samobieżna . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) 34 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Gwoli ścisłości to jest haubica samobieżna . Pozdr. A. Zgadza się że umieszczonej z tyłu kadłuba wieży zamontowano haubicę 2A31 (zmodernizowana wersja haubicy ciągnionej D-30 kal. 122 mm), z której również można strzelać ogniem bezpośrednim, czyli na wprost. Edytowane 2 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 1 godzinę temu, Adams M1A1 napisał: Gwoli ścisłości to jest haubica samobieżna W terminologii wojskowej haubica to też działo. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 27 minut temu, Endrju napisał: W terminologii wojskowej haubica to też działo. Pozdrawiam. Andrzej. Owszem ale działo to pojęcie bardzo ogólne bo działem możemy nazwać i armatę i moździerz o haubicoarmacie nie wspomnę a może być też i czołgowe, przeciwlotnicze, bezodrzutowe, okrętowe itp. .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Mam cichą nadzieję, że to będzie polskie malowanie. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokopo Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Dobry wieczór Zwracam się z nieco nietypowym pytaniem do szanownych kolegów i/lub koleżanek z niniejszego forum, mianowicie – jak wykonać kamuflaż typu japońskiego? Czemu pytam? Ano, od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem powrotu do tego szlachetnego hobby z lat dzieciństwa jakim jest sklejanie modeli plastikowych. Trułem tak, trułem na około, że się nad tym zastanawiam, aż tu z okazji imienin moja lepsza połówka obdarowała mnie ni mniej ni więcej tylko modelem czołgu Vickers E Mk. A produkcji Mirage Hobby w skali 1/35. Dodam iż jest to model wzbogacony o dedykowane farby i nawet pędzelek. Może i dobrze, bo póki co z potrzebnych do uprawiania tego hobby narzędzi (kompletowanych pomału), posiadam jeno: nożyk i dwie pęsety Excel’a, klej Tamiya Limonene i kilka pilników. Czyli bida panie, bida… Będzie to mój pierwszy po wielu latach sklejany model. A że podarowany mi przez nie byle kogo, to też z moim skromnym warsztatem oraz jeszcze skromniejszymi umiejętnościami, chciałby wykonać go najlepiej jak tylko się uda. Dziękuję więc za rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi