PiterATS Napisano Sobota o 19:16 Autor Share Napisano Sobota o 19:16 Dziękuję Armata została pomalowana i uzupełniona o karabin i celownik: Następnie przyszła pora na malowanie i montaż końcowy wszystkich elementów wieży w jedną całość. Zdecydowałem się nie robić wszystkich sztuk amunicji, dlatego na bocznym magazynie amunicji, gdzie są dwa z czterech naboi, zrobiłem od podstaw otwarte klamry: A tutaj ładnie widać zdjęcie Olgierda oraz odznaczenia; - Krzyż Walecznych za Studzianki, - Virtuti Militari 5 klasy za zdobycie Mirosławca, gdy Olgierd walczył z zastępczą załogą a reszta kurowała się po oberwaniu w Warszawie, tuż przed Mostem Kierbedzia. Wybrane charakterystyczne wyposażenie osobiste załogi czyli harmonia i tobołek Tomka, szabla wz.21/22 Grigorija i butelki ze zdobycznym winem, które przyniósł Wichura Butelek na razie nie wklejam, bo wydają mi się po prostu za małe. Spróbuję znaleźć jakieś inne, nieco większe lub przygotuję je sobie sam. Póki co cała aranżacja kadłuba wygląda następująco i w sumie można go powoli zamykać górną płytą. Prawidłowe butelki włożę do środka najwyżej nieco później: No i pierwsze większe przymiarki na sucho 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Sobota o 19:30 Share Napisano Sobota o 19:30 Super to wygląda, jak nie przepadam za T-34 i ogólnie drugowojennymi ruskimi czołgami, to na Twój warsztat zaglądam z wielką przyjemnością… no i te smaczki w postaci szabli, harmonii itp. robią mega robotę i fajnie opowiadają historię pojazdu. Bardzo lubię takie właśnie indywidualne podejście i model z opowieścią w tle. Nie mówiąc już o umiejętnościach modelarskich i malarskich. Rewelacyjna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano Sobota o 19:52 Share Napisano Sobota o 19:52 Śliczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Sobota o 20:01 Share Napisano Sobota o 20:01 nie no... tą szabelką toś Waćpan zaorał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Sobota o 20:52 Share Napisano Sobota o 20:52 Dla mnie - bomba ! Czekam na kolejne smaczki 🫡. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 12:13 Share Napisano Niedziela o 12:13 Szczęka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 godziny temu Autor Share Napisano 22 godziny temu Dzięki Ale powiem Wam, że jak już człowiek wygrzebał się z tej całej masy detali wnętrza, to robota chyba nawet nieco bardziej przyśpieszyła i nawet tego się nie zauważyło. Jednak wnętrze, to tego tak rozbudowane i odwzorowane, mocno ssie Po użyciu pół kilograma szpachli, wyprowadziłem belkę taranową kadłuba. Model jej nie posiadał, ponieważ przedstawia T-34 powojennej produkcji. Te już nie miały belki, tylko łączenie przedniej górnej i dolnej płyty na styk. Widać również przygotowany rowek, w którym znajdzie się spaw: Zapasowe zbiorniki na paliwo i skrzynki narzędziowe, znajdujące się na błotnikach: Tylna płyta również jest w pełni wyposażona: I świeżo wydrukowane koła. Koła są mojego projektu, przygotowane na bazie wojennego rysunku fabrycznego, datowanego na pierwszy kwartał 1945r. Jest to więc ostatni wojenny typ koła żebrowanego, charakterystyczny również dla późniejszej produkcji powojennej: Kolejny etap to przygotowanie kadłuba do naklejenia wszelkiego wyposażenia, a więc zrobienie faktury odlewu na osłonie KM-u i brakujących spawów. W między czasie chyba ogarnę też sobie układ jezdny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu Kółek bozia w zestawie nie dała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu Dała, ale niepoprawne dla wersji Teciaka, którą robię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi