Skocz do zawartości

P-47 D, Tamiya+Aires, 1/72

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

No i dzbanek skończony, Warsztacik do obejrzenia TUTAJ gdyby kto chciał. Sam model lepi sie przyjemnie, te bebechy od Aireasa nawet w miarę pasują, pomimo tego ze sa dedykowane do Academy. Widać wszyscy oni przykładali do podobnych planów :haha: To mój drugi NMF i wydaje mi się że METODA się sprawdza, choc jest nieco upierdliwa, uważam że czas na to poświęcony sie opłaca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

• Like 35

Ale krowa!

O, i koza, całkiem zgrabna, pasie się w krzakach.

Udatna i apetyczna scenka. jest czym oko popaść przez dłuższy czas. Do czego niniejszym przystępuję.

Edytowane przez socjo1
  • Thanks 1

No ładny dzban :brawo:

NMF wyszedł świetnie. Ale wracając do tytułu warsztatowego - cycki były o wiele ładniejsze na tym dzbanku w łaciatym malowaniu :mrgreen: 

• Thanks 1

Piękna praca. Podziwiam malowanie alu. W ogóle malarsko świetna robota! Detal to samo. Co do wątpliwości. Żaluzje nie powinny być trochę bardziej do tylu przesunięte? Te dłuższe powinny chyba zasłaniać ten pierścień zaraz za nimi. Widoczny powinien być chyba tylko za tymi dwoma krótszymi żaluzjami na dole. Chyba że to jakiś myk przy demontażu osłony 🙃 Uwagę zwrócił ten wyłażący spod spodu zinc chromate. Gratulacje modelu!

PS. Świetnie zmalowana koza, odciąga trochę uwagę od dzbanka 😀

P-47D Thunderbolt - WalkAround - NET-MAQUETTES

Edytowane przez panDespota
  • Thanks 1

@panDespota Wiadomka, ZDRADA ( z resztą nie jedyna ) , model do kosza :wink: 

Jak bede robił Razorbacka, musze inaczej podejść do tematu...

Edytowane przez Szydercza Gała

2 godziny temu, _OldMan_ napisał:

Jakoś tak niechlujnie zrobiony ten model. Części mu poodpadowywują.

Nie wymagaj cudów przy takim tempie ( w porównaniu wodnych warsztatów). Coś za coś. :lol:

Ale cuż szkodzi dać "+" na zachętę? Więc masz ode mnie "+"

A na serio całkiem przyjemny.

NMF bardzo me gusta, to jest chyba pierwszy raz kiedy podoba mi się zróżnicowanie paneli. Może dlatego, że przeskakując wzrokiem między kafelkami wciąż odbieram je jako amelinium, a nie inny metal.

• Thanks 1

Zacieszam że się podoba :szczerbol:

@zloty zgadzam się ze nie zaszkodziłby tu jakis pajac,  niestety takowego nie znalazłem, a w tej skali szkopa juz nie przemalujesz na amerykańca....

@ArtuRze bo to wszystko są aluminiumy :szczerbol: Alcladowe aluminium, duraliminium i polished aluminium. 

Edytowane przez Szydercza Gała