socjo1 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca (edytowane) Ogólnie się podkładuje. I szlifuje. I dodaje jakieś drobne detale. A potem jeszcze raz to samo. Wytęż wzrok i znajdź 10 szczegółów... Na samej górze macie Arsenala, poniżej dwa Seedy. Arsenal jest jakiś 1 - 2 mm węższy i to rzuca się w oczy przy tak niedużej długości modelu - po prostu inne sa proporcje kadłuba. Poza tym - Arsenal miał "dziób w szpic", co szczególnie raziło. Dlatego zaokrągliłem go. Nie jest idealnie (trzeba byłoby dodawać materii - znacznie trudniejsza przeróbka), ale jest zauważalnie lepiej. No i liczcie się z tym ( o ile w ogóle jeszcze ktokolwiek ruszy naszym śladem), że trzeba Seeda co-nieco przeszlifować. Słoje po wydruku 3D są drobne, ale jednak widoczne. Edytowane 25 Marca przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Poniedziałek o 18:35 Share Napisano Poniedziałek o 18:35 Ciach! I godzinka minęła. Na czym? Ano, na wku...wiających próbach zmontowania osłony sroforsa. I po co tu wymyślać jakieś głupie tomografie komputerowe tętnic wieńcowych??? Zmontuj osłonę, jak nie dostaniesz zawału, to będziesz k...wa, praprawnuki hodował. Po godzinie jeden poziom siedzi. I to byle jak. Chylę głowę przed SG. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 19:24 Share Napisano Poniedziałek o 19:24 Gdzie ja podziałem takie żywiczne osłony?... Muszę ich w końcu poszukać na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 22:20 Autor Share Napisano Poniedziałek o 22:20 (edytowane) Konce są za słabo zawinięte i Ci sprężynują. Pomysl z taśma całkiem do rzeczy nawet. Zaczynasz od dolnego. Wciskasz w rowek na koncu. Ściskasz pęsetą tak żeby siedział i mikro kropelka gluta od spodu z drucika. Przenosisz pęsetę kawałek dalej i powtarzasz... gdzie tu coś trudnego? Jeżeli dobrze zawiniesz sama tubę, taśma nie bedzie potrzebna, samo sie dociśnie. W zasadzie te otwarte powinny być łatwiejsze nie ma problemu szpachlowania łączenia. Musze sobie taką tez złożyć dla jajec Zaruk, nie łam sie i tak jestes najodważniejszy, reszta czikenuje i robiO wszystko inne, nawet kErownik sie dyga i jakieś zywice wymysla PS: Jak nie macie pomysłu jak coś z tego zrobić, nie trzeba sie męczyć, można zapytać kErownika albo mnie. Można tu, można PW na PW... są warianty.... Edytowane Poniedziałek o 22:27 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Wtorek o 07:55 Share Napisano Wtorek o 07:55 9 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Musze sobie taką tez złożyć dla jajec Prima napad (Czesi tak mówią). Jak już złożysz, to wyślij, pokrywam koszty przesyłki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Wtorek o 19:50 Autor Share Napisano Wtorek o 19:50 To byłoby działanie pedagogicznie naganne kolego. CZeba ludziom dawać wENdkIE a nie rybę przeciez nie? Czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Wtorek o 21:10 Share Napisano Wtorek o 21:10 (edytowane) W dniu 31.03.2026 o 00:20, Szydercza Gała napisał: kErownik sie dyga i jakieś zywice wymysla Cieszy serce kErownika każdy postęp w Waszych stoczniach. Tyle jednak złomu przerzucił ostatnio i tekstów w robocie napisał, że zgrabiałe jego paluchy ledwo w klawisze trafiają, a rENce opuchnięte nie wie w co wsadzić. Ale coś piłuje, szlifuje i podkładuje w kątku. I w wątku, jak będzie miał coś do pokazania, to pokaże. NIE dla w wątku kawitacji* - TAK dla modeli realizacji! *Cytując mojego kolegę Pawła (znanego Zarukowi), po powrocie z zebranie kErowników naszego zakładu pracy oświadczył on: "Zebranie było długie, wiele słów padło, ale zero konkretów. Sama kawitacja". --------------------------------------- A tymczasem, tradycyjne - Ukkaråpete sövsjon krikkæla! Edytowane Wtorek o 23:19 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano wczoraj o 05:31 Share Napisano wczoraj o 05:31 8 godzin temu, socjo1 napisał: NIE dla w wątku kawitacji* - TAK dla modeli realizacji! Szkoda, że czasy już nie te, bo z takim talentem kariera w Komitecie Wojewódzkim była pewna. Teraz to już tylko Korea Północna, albo Kuba. Może jeszcze Węgry... Michale, ja - od czasu do czasu - będę sobie kawitować. Ku pokrzepieniu serca. Na forum wciąż można znaleźć wrażliwe osoby, które utulą skołataną duszę stoczniowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano wczoraj o 09:11 Share Napisano wczoraj o 09:11 Przekopalem sie przez te wszystkie literki, linki oraz kilka obrazkow klejonych modeli i wecie co ..... ... Zauroczyła mnie ta niewsta 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano wczoraj o 09:12 Share Napisano wczoraj o 09:12 ... do tego stopnia ze ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano wczoraj o 09:21 Share Napisano wczoraj o 09:21 (edytowane) Witaj. Też będziesz tak szlochać Przy okazji przypominam, że wczoraj projekt zakończył się. Proponuję aby każdy pokazał stan prac. Edytowane wczoraj o 09:23 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano wczoraj o 09:30 Share Napisano wczoraj o 09:30 (edytowane) Sam nie wiem co mnie podkusilo czy to że wkoncu fukawka bedze mogła pluć gesta farbą 1223, czy moze jednak bardzej nostalgia po projekcie huntowym, tych nocnych rozmowach o farbach i kolorach np. niezapomniany Penny Grey jak Sascha malowala nim sciany ( kto mlody nie zna,a kto stary zapomniał ) Tak czy tak niewasta dala impuls Edytowane wczoraj o 09:31 przez Bartosz.B 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano wczoraj o 10:08 Share Napisano wczoraj o 10:08 44 minuty temu, Bartosz.B napisał: Przekopalem sie przez te wszystkie literki, linki oraz kilka obrazkow klejonych modeli i wecie co ..... ... Zauroczyła mnie ta niewsta Ale fajnie! Ogromnie się cieszę. WELCOME ABROAD! Opłaciło się spędzać te długie godziny, kopiąc w fotach i pisać posty "których i tak nikt nie przeczyta". Na privie omówimy kwestie "pakietu powitalnego" - dokumentacji i dodatków - blaszki jeszcze jedne dodatkowe mam. 4 godziny temu, zaruk napisał: Michale, ja - od czasu do czasu - będę sobie kawitować. Ku pokrzepieniu serca. Na forum wciąż można znaleźć wrażliwe osoby, które utulą skołataną duszę stoczniowca... Absolutnie Marcinie moja uwaga o kawitacji nie tyczyła się Ciebie. Wszak jesteś w czołówce napieraczy. Traktujcie je jako hasło "ogólnomotywacyjne". No może, też jako mój wyraz fascynacji faktem, że przed startem projektu post gonił post, stron przybywało jak w archiwum kancelarii prawniczej, zaś po starcie projektu - straty marszowe mamy wielkie. Ale i tak wciąż wierzę, że wygram nieformalny zakład z Gałą, który twierdził, że model skończy wyłącznie on (w co nie watpię) oraz ja (co już takie pewne nie jest). Więc póki co wygląda na to, że wraz z Lipą (do dzisiejszego popołudnia) jesteście projektowym Andrzejem Gołotą. Czyli - "ostatnią nadzieją Białych". Dlatego tak staram się tu na Was chuchać i dmuchać, ręcznikiem wachlować, do narożnika hostessy z napojami dosyłać. Dlatego w nawiązaniu do tego co tu napisałem, żegnam Was staronordyckim przysłowiem Ukkaråpete sövsjon krikkæla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Jeśli złożyliście się o coś fajnego to pomogę Ci wygrać i podzielimy się nagrodą, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Temat u mnie umarł po zrobieniu kiepskich brzoskFinek oraz spartaczeniu pokładu nadbudówki. Stan na kilka tygodni temu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, zaruk napisał: Jeśli złożyliście się o coś fajnego to pomogę Ci wygrać i podzielimy się nagrodą, co? Dobra - umowa stoi. Dwie blaszane osłony do Boforsa mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu To miała być nagroda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Michu jestes najlepszym adwokatem mojej SPRAWY, tak CZYMAJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, Lipa napisał: Temat u mnie umarł po zrobieniu kiepskich brzoskFinek oraz spartaczeniu pokładu nadbudówki. Stan na kilka tygodni temu. I co dalej będzie? Ja trzy razy zerwałem kluzy kotwiczne i będę poprawiał pasy, bo częściowo je zatarłem. Ale żeby mówić, że coś umarło? Nawet jeśli tak, to Wielkanoc jest swietną okazją, żeby zmartwychwstało. To jak będzie, Szefie? 3 godziny temu, zaruk napisał: To miała być nagroda. Mam nadzieję, że każdy, kto skonczy model dostanie niespodziankę nawiazującą do naszego projektu. Jeszcze nie mogę tego zagwarantować, ale jest duża nadzieja, że tak się stanie. Więc warto się starać! 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Michu jestes najlepszym adwokatem mojej SPRAWY, tak CZYMAJ W końcu się umawialiśmy, że jest tutaj dobry policjant i zły policjant. W następnym projekcie będzie trudniej, bo zamienimy się rolami. Ukkaråpete sövsjon krikkæla! Edytowane 16 godzin temu przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Nastepny projekt chyba Cie nie zainteresuje Michu, no chyba ze Bartek wymięknie i nic z tego nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi