Skocz do zawartości

P.24A (KTF) - IBG 1:72

Mikolaj75

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, model z przyjemnego zestawu IBG.

Standardowy zakres uzupełnień - nity, listwy, trochę detali. Lufki Masterowe i z rurek Albion, numery i oznaczenia malowane od masek profesjonalnie zaprojektowanych i wyciętych przez Sorisa - ukłony 🙂

VGz5nNT.jpg

FzhEe0s.jpg

LmUCa4p.jpg

hHZCLob.jpg

1dE8Ufn.jpg

J2b46wU.jpg

yYhZOxc.jpg

Ly8OW0V.jpg

lacHKwn.jpg

oLMnwD2.jpg

• Like 40
  • Thanks 1

Dzięki za wpisy 🙂

23 godziny temu, ArtuRze napisał:

Panie, jak się robi takie równe nitowanie? :o

Nigdy z ręki. W to, że ktoś zrobił z ręki, wierzę tylko wtedy, gdy jest krzywo. Stosuję jako szablony płytki albo taśmę. A i tak czasem się omsknie...

21 godzin temu, Dzejo napisał:

Oszklenie zestawowe czy zestawowe z blaszki i folii?

A tu niespodzianka, bo zestawowe plastikowe, ale z zabiegami oszukującymi oko, typu wąskie paseczki na ramce. Tak jak w ręczne nity, nie wierzę, aby ktokolwiek na świecie zdołał estetycznie wykorzystać blaszki z zestawowej płytki. To jest niemal niemożliwe nawet przy ramkach do 11-stek, a co dopiero tu przy 24...

14 godzin temu, Baas ArK napisał:

A gdzie warsztat ja się pytam? :wpier: Bo nie wierzę znając Twoje dzieła, że prosto z pudła.

PS1. Jak zwykle cudeńko.

PS2. To ten składak z tureckiego muzeum?

Nie pisałem, że z pudła 🙂. Są nity, listwy, antenki, światełka pozycyjne, pręciki w silniku, trochę w kabinie itp.

Składak to zdaje się najbliższy wersji G. Tu jest malowanie pudełkowe z instrukcji, które ma swoje udokumentowane źródła. 

• Thanks 1

Dzięki Szanownym 🙂

18 godzin temu, djack napisał:

Z czego zrobiłeś listwy?

Pla-paper Tamiya 0,1 mm. We wszystkich PeZeteLach używam, oczywiście po naklejeniu jest jeszcze obróbka i polerowanie. Ogólnie przydatny materiał modelarski.

Ładna maszyna i ładna robota - szczególnie podoba mi się zróżnicowanie kolorów blach. Poprosiłbym o parę zbliżeń, coś czuję, że warto. Mam natomiast drobną wątpliwość co do nitowania: wygląda, że nie przeszlifowałeś powierzchni po radełku, bo wokół nitów widać "wulkany" z plastiku wypchniętego przez kolce radełka. To trochę psuje ogląd...