abtb Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia Ależ wodzu - co wódz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia @socjo1 Tomek nie protestuje to mogę napisać. Sprawa jest prozaiczne prosta. Człowiek robi się coraz starszy, zdrowie już nie to.Taka podróż mnie męczy.Ja mam bliżej do Berlina niż do Warszawy. Impreza bardzo fajna, spotkani ludzie też spoko.Żadnych "kwasów" nie było. W tym roku byłem w Bytomiu też pewnie ostatni raz.Choć mam bliżej i to sporo. Coraz częściej zaczynam mierzyć siły nad zamiary. Choćby dlatego odpuściłem wyjazd do Olsztyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 05:21 Autor Share Napisano Czwartek o 05:21 Troszkę przytrzodziłem z warsztatem, ale coś tam się zrobiło - podkład + maziaje: - wymalowanie dołu: - maskowanie i oblepianie: - wymalowanie góry: Noo i oczywiście wyczyszczony/wymalowany przez @greatgonzo-a panel pod kabiną: Całość pokryta połyskiem i jadę z kalkami 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Czwartek o 06:03 Share Napisano Czwartek o 06:03 No i pierwsza klasa ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Czwartek o 07:36 Share Napisano Czwartek o 07:36 Ej no Panocku, co to za fafluńce poprzyklejane do powierzchni? Spolerować to proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 07:46 Autor Share Napisano Czwartek o 07:46 5 minut temu, jachud3 napisał: co to za fafluńce poprzyklejane do powierzchni? To są słynne włókna celulozowe w farbach Gunze C A poza tym na tej fotce model jest w skali tak na oko 1:10 - 1:16, więc przy normalnym rzucaniu lipkiem na model nawet nie zauważysz tych fafluńców Ale może dla twojego dobrego samopoczucia wezmę do ręki kawałek jakiegoś ścierniwa, cobyś majówki nie miał zmarnowanej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Czwartek o 11:50 Share Napisano Czwartek o 11:50 jednak co garbaty to garbaty zreszta podobnie jak Mustang... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 13:12 Share Napisano Czwartek o 13:12 Garbaty Dzbanek, dobrze jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu No i klops! Kalki mnie zaskoczyły - nie podołałem wyzwaniu i szlag mi trafił dwa napisy eksploatacyjne i (o zgrozo ) jedna małą swastykę oznaczającą zestrzelenia. Normalnie - siara W związku z powyższym wydarzeniem zmuszony jestem zmienić tytuł warsztatu oraz rozpocząć od nowa boje z tym "dzbanem" Będę budował DRUGI egzemplarz w drugim pudełkowym malowaniu czyli będzie baba z "dzbanem" (lub "dzban" z babą ) Dowody w sprawie: i planowane malowanie: Wychodzi zatem, że za szybko to się mnie nie pozbędziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Post pod postem ale moja piaskownica to mi wolno Zmieniam tytuł po raz drugi (bo mi się nie chce kolejnego warsztatu zakładać) i jak to mówią - kolejny dzban. Tym razem bez garba czyli bubbletop. Fotki startowe (wiadomo z fantem, bo po sąsiedzku też będę lepił) I żeby poprawić sobie humor, wrócę do pierwotnego planu na dzbanka z Revella i zrobię go po francusku: Co prawda dostrzegam pewną zagwozdkę w tym malowaniu, ale nie będę wnikał - w końcu to tylko hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu dostaleś hamburgera, zeby zostawic " garbatego". ?????? skończ go, nawet bez tego hakenkreuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 godzin temu Autor Share Napisano 15 godzin temu 10 minut temu, BRAVO112 napisał: zeby zostawic " garbatego Nic nie zostawiam - nabyłem kolejnego garbatego i z niego dobrałem brakujące kalki. Z pudła zrobi się kolejnego garbatego i dołożę jeszcze nie garbatego we francuskim malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu No ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 godzin temu Autor Share Napisano 15 godzin temu (edytowane) 16 minut temu, BRAVO112 napisał: No ! No! Te dwie sztuki mnie 30 euro kosztowało! Ale że dostałem kawę i miłą pogawędkę w sklepie to jakoś przeżyję ten wydatek A że przy okazji fundnąłem sobie dwie edkowe Avie B-534 w profipaku, których u nas już od 6 -ciu lat się nie dostanie, to jestem całkiem zadowolony z wyjazdu do Kowna Edytowane 15 godzin temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu 5 godzin temu, abtb napisał: Co prawda dostrzegam pewną zagwozdkę w tym malowaniu, ale nie będę wnikał - w końcu to tylko hobby Hobby nie hobby, co to za zagwostka? Zbierze sie konsylium i zaraz rozwikłamy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Moses napisał: co to za zagwostka? Otóż proszę ja ciebie jest taka grafika: i taka focia: Tak to widzi Revell: Niby nrb "32" jest na wszystkich to: - na grafice numer seryjny 413609 i czerwony pas na okaptowaniu silnika - na zdjęciu numer seryjny 4136... lub 4196..., pasa nie widać - w kalkach numer seryjny 419698 i brak pasa Godzinę temu, Moses napisał: Zbierze sie konsylium i zaraz rozwikłamy problem. Zebrać się może ale wiadomo, że z moim podejściem i tak wyjdzie na moje, czyli numer z kalki a pasa malować nie będę bo nie mam zamiaru utrudniać sobie życia (i tracić cennej taśmy malarskiej) Ale problem jest znany, i poruszam go tu tylko w trosce o dobre samopoczucie tych co to mają zamiar potem w galerii wylatywać z krytyką i wiadrem pomyj Edytowane 11 godzin temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Jak dla mnie grafiką to jakaś fikcja, nie ma co nawet na nią sie patrzec. Pas na silniku mógłby być, ale niekoniecznie. co do numeru, na pewno Revell ma początek dobrym co do końca można polemizować ja tam widzę 689, ale ostatnie badania kontrolne wykazały ze pesel juz daje o sobie znac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Jest jeszcze to .... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Niezła dzbankownia się szykuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Panie Tomaszu nie ma się co śmiać. Fajnie że ktoś prowadzi wątki warsztatowe i to hurtowo . Tak mało relacji z budowy modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, abtb napisał: numer z kalki a pasa malować nie będę Pas na nosie na zdjęciach francuskich P-47 jest. Chyba, że akurat go nie ma :). Nie ma czegoś takiego jak Thunderbolt 4413xxx . Moim zdaniem zagwozdka jest przy Sleepy... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu 7 godzin temu, abtb napisał: - na zdjęciu numer seryjny 4136... lub 4196..., pasa nie widać Ja bym powiedział, że pas jest, ale go nie widać, bo zdjęcie jest od d... strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Thunderbolt 4413 A skąd ty wziąłeś te 4413xxx ? 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Pas na nosie na zdjęciach francuskich P-47 jest I niewątpliwie będzie A poza tym będą też inne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Z Twojego posta głównie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu 38 minut temu, greatgonzo napisał: Z Twojego posta głównie. A którego? Czyżby tego: 8 godzin temu, abtb napisał: na grafice numer seryjny 413609 i czerwony pas na okaptowaniu silnika - na zdjęciu numer seryjny 4136... lub 4196..., pasa nie widać - w kalkach numer seryjny 419698 i brak pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi