abtb Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca Powoli do przodu Jako przeszejdingowy beton położyłem sobie maziaje w formie przeszejdingu W dniu 12.07.2026 o 15:38, abtb napisał: jednym słowem trzeba kombinować No (pani od polskiego mówiła, żeby zdania nie zaczynać od No ) to sobie pokombinowałem Wziąłem z półki wszystko niebieskie co mam i wylosowałem C323 do którego dodałem odrobinę bieli tworząc bazę, którą to potem pozwoliłem sobie porozjaśniać w ramach radosnej twórczości malarskiej: Wprawne oko dostrzeże nieśmiałe próby z ciemnoniebieskim. Na razie jakoś mi ten kolor nie podchodzi Muszę jeszcze poeksperymentować. Na razie sobie to wszystko zamaskuję a w między czasie pokombinuję mieszając w garnuszku . Dodatkowo poszukam natchnienia kładąc kalki na świeżo położony (i wyschnięty ) lakier połysk na UN-V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Czwartek o 15:53 Share Napisano Czwartek o 15:53 Dodaj kapkę fioletu i zaciemnij to jakimś RLM 66 (nie czarnym, bo nic z tego nie wyjdzie). Powinno wyjść ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Piątek o 05:36 Autor Share Napisano Piątek o 05:36 13 godzin temu, jachud3 napisał: Powinno wyjść ciekawie I wyszło Tylko, że ja przyjąłem inną metodę - jedna baza i dwa kolory Pierwszy - jasnoniebieski powstały poprzez dodanie bieli do bazy Drugi - ciemnoniebieski poprzez dodanie czerni do bazy Tak to podobno (proszę o więcej nie pytać ) powstawało we wojnę w jednostce A wyszło to wszystko tak: Jak się komuś nie podoba to można pisać (choć to już i tak nie ma na nic wpływu ) Dziś kładę połysk i nadchodzący łykend spędzam pod znakiem kalek i zabawy z malowaniem drobnicy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Piątek o 06:21 Share Napisano Piątek o 06:21 A ja napisze a co! Bardzo mi sie podoba. kolorystycznie tez na mój gust wygląda sikalafą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 05:19 Autor Share Napisano wczoraj o 05:19 W końcu udało się zacząć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Trochę sztucznie podtrzymuję dyskusję, ale co tam - w końcu moja piaskownica Kalki siadły ładnie więc chyba będzie dobrze Ps. UN-V też prawie oblepiony - fotorelacja z wydarzenia w kolejnej warsztatowej odsłonie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, abtb napisał: Trochę sztucznie podtrzymuję dyskusję, ale co tam - w końcu moja piaskownica I bardzo dobrze bo jest dobrze, nawet bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi