shadowmare Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca (edytowane) Model w 90 % z najwyższego pułapu jakościowego, na minus brak wielu detali w kokpicie i bardzo cienkie blaszki praktycznie uniemożliwiające pracę z nimi. Polecam każdemu, da się go nabyć duuużo taniej u sprzedawców z Chin. Dodane: - blaszka Edka w kokpicie, - dodatkowe dyngsy tamże, - klapy z zestawu Edka do Hasegawy, - radio i zagłówek wystrugane własnoręcznie, - otwarte otwory inspekcyjne od spodu - zestaw Mastera, kmy + rurka pitota - maski Montexu - paszcza - dodatkowe magnesy przy kołpaku warsztat https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=928&t=95305&start=30 Edytowane 29 Czerwca przez shadowmare 26 Cytuj
barszczo Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca To jest naprawdę piękny model, Chinole stanęli na wysokości zadania. Twoja interpretacja się podoba, nawet bardzo. Nie wszystko co prawda do mnie przemawia, ale całość jest naprawdę OK . 1 Cytuj
jachud3 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Czy limuzyna przypadkiem nie ma niewklejonych górnych okienek? przynajmniej ja tam szyby nie widzę Zmalowany i uciorany jest super, trochę mi brakuje wyraźniejszych linii podziałowych (zestawowe są takie płytkie?). Wnętrze genialne. 1 Cytuj
Jaro Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Klasa jak zawsze,świetny model,malowane i brudzenie takie jak lubie. 1 Cytuj
shadowmare Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca 31 minut temu, jachud3 napisał: Czy limuzyna przypadkiem nie ma niewklejonych górnych okienek? przynajmniej ja tam szyby nie widzę Zmalowany i uciorany jest super, trochę mi brakuje wyraźniejszych linii podziałowych (zestawowe są takie płytkie?). Wnętrze genialne. Dobrze widzisz, okienka wycięte dremelem, żeby kokpit lepiej było widać. Linie podziałowe to akurat dla mnie zaleta, w tej skali delikatne zaznacznie wystarczy i dobrze oddaje oryginał. 1 Cytuj
Przemas Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Model piękny. Przy tym wychyleniu lotek, drążek powinien być wychylony w prawo. 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca 2 minuty temu, Przemas napisał: Przy tym wychyleniu lotek, drążek powinien być wychylony w prawo. to zauwazysz w 99% zbudowanych modeli 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca 8 godzin temu, shadowmare napisał: Hmmm... Czy przejścia kamuflażu faktycznie były takie "zębate"? (Lewy płat pierwsze, między znakiem a kadłubem, prawy płat koło lotki, statecznik poziomy - tak przykładowo) Cytuj
shadowmare Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca Te miejsca gdzie są zęby to przy miejscach, przynajmiej na skrzydłach, gdzie miały być brytyjskie znaki, przed przejęciem przez AVG. Stąd to tak wygląda. Cytuj
shadowmare Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca Dzięki Panowie, fajnie, że się podoba. 7 godzin temu, Wojciech napisał: Jaki to kolor w kokpicie ? Cockpit Light Green mieszałem sam. Cytuj
Radek6363 Napisano 30 Czerwca Napisano 30 Czerwca Prawdziwe modelarstwo , nie taka popierdółka jak moje 2 Cytuj
shadowmare Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca Dziękuję wszystkim cieszy mnie tak pozytywny odbiór. 10 godzin temu, Radek6363 napisał: Prawdziwe modelarstwo , nie taka popierdółka jak moje Ja sklejam już kilkanaście lat, przeszedłem drogę od malowania pędzelkiem. Trzeba działać i kombinować, wiedzę z netu można czerpać garściami. Cytuj
kozborn Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca 10 godzin temu, Radek6363 napisał: Prawdziwe modelarstwo , nie taka popierdółka jak moje Nie wiem ile sklejasz. Mi pomogło to forum. Naturalnie polecam też kanały YT o modelarstwie i będzie coraz lepiej! Cytuj
Radek6363 Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca (edytowane) Dużo lepiej nie będzie bo to 1/72 W 1/32 zrobiłem P11c i skala pozwala na więcej Edytowane 1 Lipca przez Radek6363 Cytuj
Helmut Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca (edytowane) To ja dorzucę mojego zachwyta nad szczęką, po której widać, że została po namalowana chamsku, ręcznie i w warunkach polowych, a nie jak kamo równiutko, w fabryce i pistoletem. Piękna robota, gratuluję, zachwycam i do nóżek WPana się ścielę. Edytowane 4 Lipca przez Helmut 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi