Mierzu Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Oj tak, życie, życiem, a na modele trzeba zarabiać, (szukam T-28 1/72 i 1/35). Tutaj jest na sprzedaż: http://www.allegro.pl/item563884454_t_28_alanger_polecam.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Oj tak, życie, życiem, a na modele trzeba zarabiać, (szukam T-28 1/72 i 1/35). Tutaj jest na sprzedaż: http://www.allegro.pl/item563884454_t_28_alanger_polecam.html Właśnie kupiłem T-28 z ICM razem z figurkami. Foto: Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Skala nie chce byc upierdliwy ale w ogole nie widac efektow pracy nad tym zacnym pojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 A już 11 stron gadania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Oj dajcie chłopakowi spokój, on działa koncepcyjnie tak jak znany niektórym Spiton :P Skala weź się za tą puszkę, mam ten model, tam nie ma za dużo części i nie są specjalnie skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Panie i Panowie, obiecuję, że jak się rzucę w wir pracy, to ino wióry będą leciały. Na jaki kolor malowano: - ramy - amortyzatory Zielony, czarny, minia ?? Nie mogę się dopatrzyć na zdjęciach, może gdzieś jest opisane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 podwozie malowano w kolorze ochronnym nadwozia czyli oliwkowo zielonym choc czasem byly odstepstwa i rama oraz inne czesci podwozia byly czarne, zerknij do ksiazki ,,Pojazdy Wojska Polskiego 1939" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 No to skala czekamy na efekty! Co do nadwozia, to ja stawiałbym na takie rozwiązamie: - widoczne elementy farba kamuflażowa (podkład oliwkowo-zielony taki jak na zdjęciu C2P, które wrzucałem. - wewnętrzne częsci ramy oraz niewidoczme elementu barwą czarmą. Rysunki w "Pojazdach WP 1939" są bardzo ogólne względem zarówno barwy jak rozmieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 I ja czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 podwozie malowano w kolorze ochronnym nadwozia czyli oliwkowo zielonym choc czasem byly odstepstwa i rama oraz inne czesci podwozia byly czarne, zerknij do ksiazki ,,Pojazdy Wojska Polskiego 1939" No i tu mam problem, tej książki jeszcze nie mam ale spokojnie, już namierzyłem. Dzięki za info o kolorkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet. Ja swoją zakupiłem za 10 zł już z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet. hehe dokładnie, ja swoją, praktycznie w idealnym stanie, kupiłem za 99 groszaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet. Wiem o ty i to koniecznie muszę mieć, ostatnio obkupiłem się w knigi dot. Czerwonego Blitzkriegu i ataku na ZSRR, znaczy, obrony Europy przed Stalinem oraz - wreszcie, Brygadę Motorową ... a teraz pochłaniam pamiętnik Rausa. A teraz ... wziąłem się do roboty, piłuję, bo inaczej tego się nie da powiedzieć, karoserię. Odlew jest FATALNY !!! Normalnie pagórki i dolinki ps. właśnie kupiłem książkę za 25 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Wczoraj zakupiłem księgozbiór o pancerce z IX 39' za kupę kasy ale jeszcze nie zdążyłem się zagłębić ale jak to przetrawię to służę informacjami. Znalazłem fajną księgarnię w Józefowie pod Warszawa mógłbym z niej nie wychodzić jest dużo małonakładowych publikacji dotyczących ogólnie IX 39' wklejam linka : http://www.historyton.pl/catalog/contact_us.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 BOMBA ta księgarnia ))) Muszę poszperać. Myski79, osobiście polecam to: http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=6496 Fajna książeczka, aby trochę odetchnąć i pobawić się wrześniem 1939 Dzisiaj idę kupić nowość z tego samego tematu http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=8582 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 BOMBA ta księgarnia Smile)))Muszę poszperać. Myski79, osobiście polecam to: http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=6496 Fajna książeczka, aby trochę odetchnąć i pobawić się wrześniem 1939 Dzisiaj idę kupić nowość z tego samego tematu Smile http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=8582 Jestem po lekturze wciągająca fikcja kup drugą część jest kontynuacja pierwszej naprawdę Cię zaskoczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Super, gonię do księgarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Super, gonię do księgarni Jako Warszawiak, www.1944.waw.pl muszę przeczytać, a z racji tego, że jest to kontynuacja www.1939.com.pl muszę kupić www.1939.com.pl aby wiedzieć co i jak itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 www.1944.waw.pl nie widziałem, ale www.1939.com.pl nie pożałujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 To zaraz skocze do Empiku ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Jako Warszawiak, www.1944.waw.pl muszę przeczytać, a z racji tego, że jest to kontynuacja www.1939.com.pl muszę kupić www.1939.com.pl aby wiedzieć co i jak itd... Mr. Green Oczywiście to S-F ale pierwsza połknalem na raz w 3 godzinki fajnie się czyta a druga to już moim zdaniem przegięcie za dużo S-F na tle powstania warszawskiego z oddziałami GROM-u na czołgach typu "Twardy" ale również fajnie się czyta Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Vini, vidi, nie vici. Poczytałem w Empiku i ... takie to sobie, chyba przejadła mi się już literatura Sy/Fy. To taka książka pisana na kolanie w tramwaju. Ech, starzeje się chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Vini, vidi, nie vici. Poczytałem w Empiku i ... takie to sobie, chyba przejadła mi się już literatura Sy/Fy. To taka książka pisana na kolanie w tramwaju. Ech, starzeje się chyba Confused[/quoteCóż każdy ma swój gust a o tych sie nie dyskutuję P.S Skala kiedy ruszasz ze swoim bo mój "zastępczy wóz" już podstawiono czekam na wenę(Ciebię) może zrobię scenkę z rozbitym WZ-34 a drugim sprawnym obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Zrób rozbity z Niemcami, jak na którymś zdjęciu. Ja jutro ruszam dalej z pracą, buda prawie skończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi