skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 To ja bym prosił o dokładną relację zdjęciową jakbyś był tak miły bo i może i mi by się w przyszłości przydało. Na pewno tak będzie, zaraz siadam, tylko wsadzę zdjęcia z rekonstrukcji 7TP, bo już leżą i leżą na dysku od ponad dwóch, albo i trzech miechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Skala wykrecasz sie tylko jak mozesz od wstawienia tych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Resor w stanie surowym, pod nim leży jeszcze jedna blaszka do przyklejenia, jutro drugi i dopieszczenie, oczywiście nie jest wyprofilowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Takie blaszki to gdzie można znaleźć. W jakimś sprzęcie elektronicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Takie blaszki to gdzie można znaleźć. W jakimś sprzęcie elektronicznym? Kupiłem blachę (arkusz) i tyle, docina i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 No dzięki, też w najbliższym czasie sobie takową kupię, żeby już była na mój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 No dzięki, też w najbliższym czasie sobie takową kupię, żeby już była na mój model. Nie zapomnij o puszkach, też się przydają np. na błotniki, można je fajnie wyprofilować, bo te od kompletu, to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 bo te od kompletu, to ... Wiem jakie one są. Specjalnie wyjąłem wypraski z pudła, żeby się przypatrzeć. Nie zapomnij o puszkach, Na brak puszek nigdy nie narzekam, więc będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ladny ten resor z blaszki bede musial tez takie dorobic i z przodu tez, a co z kadlubem? Bo moj przechodzi regularne kompiele w krecie wciaz mi sie cos nie podoba w malowaniu, daze do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Ladny ten resor z blaszki bede musial tez takie dorobic i z przodu tez, a co z kadlubem? Bo moj przechodzi regularne kompiele w krecie wciaz mi sie cos nie podoba w malowaniu, daze do perfekcji kadłub sklejony, ale ... mam problem z przednim zawieszeniem, tam (chyba) jest coś po kozacku, resor jest zamontowany odwrotnie (a dokładnie 1/2 resora), bez Monografii jak Boga kocham, ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Resor powinien być mocowany do ramy "od środka", czyli opuszczone wąsy powinny być z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Acha, czyli tak jak jest w modelu. Widzę również, że tylna oś idzie nad, a nie pod tylnym resorem, dobrze widzę czy ... coś przegapiłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Identyczny samochodzik leży w szafie i dojrzewa , pogrzebałem trochę w sieci i jest sporo zdjęć. Tu dobrze widać tylne łączniki resorów http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/pan.jpg Obejrzyj też to http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=272886 tu jest rysunek ramy http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=441482#441690 Mam nadzieję, że się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Resor powinien być mocowany do ramy "od środka", czyli opuszczone wąsy powinny być z przodu. Drogi Kolego a z jakiej książki pochodzi tą zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 "Typy broni i uzbrojenia" na moje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 "Typy broni i uzbrojenia" na moje oko Coś takiego? http://www.allegro.pl/item574440046_typy_broni_i_uzbrojenia_w_wojsku_polskim.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 No tak ale Ty masz to w numerach a Pojazd Wz.34 jest w tej co napisałem.Czy jest w którymś z numerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Osobiscie tego numeru nie mam ale chyba był, skojarzyłem po ilustracji ale jeśli pamięć mnie nie myli to był numer z wz. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 (edytowane) http://antykwariat.com.pl/typy_broni_i_uzbrojenia.html Duuużo tego Nr 56 Samochód pancerny wz. 34 Edytowane 10 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Dokładnie Typy Broni i Uzbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarusgoral Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 wz34 składany tutaj zapowiada się ładniusio, aczkolwiek na jedno chciałbym zwrócić uwagę, prezentowany model firmy AGA zupełnie nie trzyma skali, dla tych którym nie chce się przeliczać podstawowych wymiarów proponuje szybki teścik, w "Pojazdy WP 1939" znanej wszystkim trójcy jest ładny rysunek wz34 w skali 1:35 proponuje przyłożyć model do tego rysunku, dysproporcje szczególnie kół powalają!!! pyzatym właz kopuły dowódcy na wieży, zdecydowanie nie wiem jak można by jakaś figurę w skali tam umieścić. Pomimo wszystko jest to jedyny dostępny na naszym rynku wz34 i dlatego życzę powodzenia przy jego budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Skala pierdyknij rame podwozia na zielony (humbrol H150) i dechy podlogowe tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Dokładnie Typy Broni i Uzbrojenia Tylko ta cena do mnie nie przemawia... p.s Sorry skala72 za zaśmiecanie tematu.Myślę, że się nie obrazisz p.s.2 Znalazłem coś takiego: http://peb.pl/dokumenty/213674-rapidshare-typy-broni-i-uzbrojenia.html Ale oczywiście nie będę szerzył piractwa i kupię sobie oryginalne numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Filip, THX. Dzisiaj stałem się posiadaczem: PWP 1939 i zaraz stanę się posiadaczem TBiU Wz.34 !! Bardzo wam dziękuję. Ps. Jeżeli ten model był robiony na podstawie tych materiałów, to jest on zrobiony doskonale, na dodatek, trzeba o tym koniecznie pamiętać, że forma została wykonana ponad 15 lat temu. Skala pierdyknij rame podwozia na zielony (humbrol H150) i dechy podlogowe tez. Tak mam zamiar zrobić, czarny odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi