abtb Napisano wczoraj o 05:42 Napisano wczoraj o 05:42 (edytowane) Taka akcja - reaktywacja W ramach sentymentu i walki z modelarską nudą pogrzebałem się odrobinkę przy starym modelu Amodelu. Poprawki objęły wymianę fotela, osłonę kabiny, końcówki skrzydeł - elementy zapożyczone z modelu Special Hobby. Aby gotowy Vampir wyglądał bardziej bojowo dodałem mu "zestaw rakietowy" także zapożyczony z modelu Sh. Oczywiście, jak wspomniałem w warsztacie to taki trochę sajensfikszon - co prawda Egipt ich używał ale zasadniczo były to egzemplarze "na srebrno" i raczej bez rakiet. Ale to przecież tylko "zabawa w sklejanie" De Havilland DH-100 Vampire Mk.I, Kryzys Sueski, lotnisko Kair, Egipt 1956r A tak ten model wygląda z trochę dalszej perspektywy: I jeszcze dalszej: I nie jest to moje ostatnie zdanie w wampirzym temacie (a raczej kolekcji) Ps. - można przy okazji szkalowania i rzucania błotem, rzucać także propozycje tytułów nowej kolekcji Edytowane 5 godzin temu przez abtb 11 1 Cytuj
Maxy Napisano wczoraj o 06:24 Napisano wczoraj o 06:24 Nie ma zdjęc w tym malowaniu bo to był tajny Wampir . Hm, wiekszośc ujęc z gory daj kilka z boku dla różnorodności i ukazania sylwetki samolotu.. Cykl - Wampirologia samoloty dla Drakuli.. 1 Cytuj
jachud3 Napisano wczoraj o 07:15 Napisano wczoraj o 07:15 Idąc za Sienkiewiczem - Czosnkiem i Osiką Fajny, pustynny wampirek, pomimo sajensfikszyn 1 Cytuj
Adamo722 Napisano wczoraj o 09:40 Napisano wczoraj o 09:40 Malowanko fajne przyciąga oko, podoba się 1 Cytuj
barszczo Napisano wczoraj o 09:42 Napisano wczoraj o 09:42 Niby nie istniał, a fajny. I kolejna rodzinka się rozrasta . 1 Cytuj
mig Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Może i sajenfikszon ale fajnie wygląda w takim malowaniu 1 Cytuj
Gerd Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Elegancki projekt. Na dodatek materiał wyjściowy więcej niż wymagający. BRWAO. Gratuluję! 1 Cytuj
abtb Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dziękuję bardzo panowie za opinie Model jak model czyli Amodel . Może nie do końca wyszedł tak jak chciałem, ale udało się go przywrócić na półkę "pokazową" - co prawda w ostatnim rzędzie, ale jednak 23 godziny temu, Maxy napisał: daj kilka z boku dla różnorodności i ukazania sylwetki samolotu Wrzuciłem trzy fotki tuż przed zdjęciem 'brzuszka" ale jakby było ciężko znaleźć to i tu powtórzę: 22 godziny temu, jachud3 napisał: Czosnkiem i Osiką Qrcze - MOCNE to jest! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi