Skocz do zawartości

De Havilland DH-100 Vampire Mk.I, Amodel, 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Taka akcja - reaktywacja :D

W ramach sentymentu i walki z modelarską nudą pogrzebałem się odrobinkę przy starym modelu Amodelu. Poprawki objęły wymianę fotela, osłonę kabiny, końcówki skrzydeł  - elementy zapożyczone z modelu Special Hobby. Aby gotowy Vampir wyglądał bardziej bojowo dodałem mu "zestaw rakietowy"  także zapożyczony z modelu Sh.  Oczywiście, jak wspomniałem w warsztacie to taki trochę sajensfikszon - co prawda Egipt ich używał ale zasadniczo były to egzemplarze "na srebrno" i raczej bez rakiet. Ale to przecież tylko "zabawa w sklejanie" :mrgreen:

De Havilland DH-100 Vampire Mk.I,  Kryzys Sueski,  lotnisko Kair, Egipt 1956r    wink3

Ctm2EQU.jpg

y7ePgnQ.jpg

P8LIfly.jpg

jBe4sDH.jpg

Agq4ERI.jpg

7wsJXp7.jpg

upoK1cD.jpg

GmatV5X.jpg

fYe1ISg.jpg

h9hcSar.jpg

DfbKZXd.jpg

ds7I4yv.jpg

Fk1SrTy.jpg

Qo14ITQ.jpg

NSLMOSe.jpg

PF60vra.jpg

P4jjckv.jpg

eYv3E1j.jpg

vEmhqAh.jpg

A tak ten model wygląda z trochę dalszej perspektywy:

rHZ6DFf.jpg

uT81vls.jpg

p2zMCGk.jpg

I jeszcze dalszej:

U8WqBcm.jpg

I nie jest to moje ostatnie zdanie w wampirzym temacie (a raczej kolekcji) :wink:

:kawa:

Ps. - można przy okazji szkalowania i rzucania błotem, rzucać także propozycje tytułów nowej kolekcji  :mrgreen:

Edytowane przez abtb
  • Like 11
  • Thanks 1
Napisano

Nie ma zdjęc w tym malowaniu bo to był tajny Wampir :)   . Hm, wiekszośc ujęc z gory daj kilka z boku dla różnorodności i ukazania sylwetki samolotu..  Cykl  - Wampirologia samoloty dla Drakuli..

• Thanks 1
Napisano

Dziękuję bardzo panowie za opinie :piwo:

Model jak model czyli Amodel :haha:. Może nie do końca wyszedł tak jak chciałem, ale udało się go przywrócić na półkę "pokazową" - co prawda w ostatnim rzędzie, ale jednak :mrgreen:

23 godziny temu, Maxy napisał:

daj kilka z boku dla różnorodności i ukazania sylwetki samolotu

Wrzuciłem trzy fotki tuż przed zdjęciem 'brzuszka" ale jakby było ciężko znaleźć to i tu powtórzę:

fYe1ISg.jpg

h9hcSar.jpg

DfbKZXd.jpg

22 godziny temu, jachud3 napisał:

Czosnkiem i Osiką

Qrcze - MOCNE to jest! :szczerbol: