Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 DAF 95XF potrzebuję wymyślić wersje 6x2 i teraz myślałem o odlewach KFS, od czego bardziej mi przypasuje Volvo czy Scania? Scania pasuje bo Daf ma druga oś na drążku. A piast pasują od volva. Jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Co do światełek, jest jeszcze opcja na lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Co do ClerFix'a to każdy kto skleja samochody powinien go mieć do wklejania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Której firmy są lepsze płyny do nakładania kalkomanii - Model Mastera czy Gunze? I czy aby dobrze nałożyć kalki trzeba mieć płyn pod kalki czy wystarczy zmiększacz na wierzch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Co do płynów polecam micro sol i set. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Czy lakier bezbarwny pod kalki też się poleruję, czy tylko poleruje się tą warstę ostateczną już na kalkomaniach? I jak nakłada się "kalkomanie na kalkomanie"? Drugą kalkomanię kładzie się na pierwszą zaraz po umieszczeniu na modelu gdy jest całkiem mokra, a potem obie traktuje się na wierz sol'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 ja używam płynu od humbrola: decalfix.co do metody kalki na kalkę to kładę pierwszą.dociskam ją ręczniczkiem papierowo bawełnianym delikatnie osuszam i jak przylega już mi ładnie to kładę tą drugą.i znów dociskam osuszam itp.itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio10 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Witam was gorąco... Otóż mam pytanie jakie sa najlepsze farbki do malowania penzlem gunze sangyo?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 A kalkę na kalkę, kładł bym w odstępach czasowych, nie zadusznych ale takich żeby ta pierwsza kalka się nie poruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Witam Mam takie małe pytanie: co jest lepsze do zmycia farby Humbrol - dot-3, cleanux czy coś jeszcze innego? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Krecik fajnie żre Humbrola Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 ja polecam dot3 albo 4 tyle że dota4 trzeba mieć na oku bo szybciej sie zabiera za zżeranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio10 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Kto w swoim temacie pokazywal jak zorbic samemu piasty do scani? Prosze dajcie np link albo nazwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danonek31 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Mam pytanko. Mogę złożyć ramę w całość a potem pomalować ja czy robić to stopniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Tak możesz tak jest nawet lepiej, ponieważ, po pomalowaniu poprzeczek będziesz musiał starannie oczyścić zarówno poprzeczki jak i pomalowaną część ramy bo inaczej ci się poprostu rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio10 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Kto w swoim temacie pokazywal jak zorbic samemu piasty do scani? Prosze dajcie np link albo nazwe? Pomoże ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Może to ci pomoże kondzio : viewtopic.php?t=10167&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio10 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 michuXCZ bardzo mi pomogles ale chodzilo mi o tylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danonek31 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki kuba115 za rade . Mam jeszcze takie pytanko czy aerograf można podłączyć do kompresora czy trzeba do tego specjalnego kompresora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Zależy jakiego, wszystko jest zależne od końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 . Mam jeszcze takie pytanko czy aerograf można podłączyć do kompresora czy trzeba do tego specjalnego kompresora? Większość aerografów ma typowy gwint 1/8 cala zewnętrzny. W sklepie z pneumatyką zawsze się coś znajdzie - jakiś króciec na wężyk z gwintem 1/8 cala albo przejściówka z 1/8 na 1/4 cala. Na 1/4 cala już się wszystko znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Kto w swoim temacie pokazywal jak zorbic samemu piasty do scani? Prosze dajcie np link albo nazwe? Pomoże ktoś?? Nie bedzie skromnie. Ja robiłem, link do tematu w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danonek31 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki koledzy. A ile średnio zużywa się farbki na ramę i na kabinę siodłówki? Wiem że takie głupie pytanie ale nie wiem ile mam kupić aby 2 razy nie zamawiać farbek. Pierwszy raz składam model wiec nie wiem .Mi chodzi o farbki model master (MM) bo takie mam zamiar kupić. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Powiem ci tak że na ramę starczy jedna farbka i jeszczę ci zostanie,ponieważ wlewasz troszkę rozcieńczysz to potem i lecisz. Poza tym zależy jaką farbką malujesz i ile warstw kładziesz. Radze ci kupić dwie bo zapas zawsze należy mieć i zawsze się przyda . Pozdrawiam Kuba Edytowane 21 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Pędzel czy aero? Pędzlem jak pomalowałem kabinę Westernstara to mi jeszcze prawie cała puszka została, tyle że humbrola. Tubka farby spokojnie wystarczy na ramę, a nawet 3 ramy. No może na 2 ramy. Drugi słoiczek MM, musi wystarczyć na kabinę i powinno jeszcze sporo zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi